Ahoj holky prosím vás poraďte co jste braly aby jste otěhotněli? A za jak dlouho ste po tým otěhotněli já vím píšu hloupostí ale jsem zoufalá prosím o radu 🙏.. Děkuji.. Právě jsem slyšela o injekcich které podporují ovulaci?
@klokanka31 rok mám nepravidelnou MS prostě to nejde mám Dr úplně na nic vůbec to semnou nějak neřeší už nevím co a jak.
Navštívte CAR - nám pomohli do mesiaca 🙂 injekcie sú Ovitrelle , bez inej liečby sú nepoužiteľné - keď ani neviete či ovulácie máte
@lilii00 Tak jestli to chceš už řešit natvrdo, tak si požádej o testy, něco na srovnání ms... Já měla ms tak jednou za 3-4 měsíce, dostala jsem duphaston na ms a clostíka na podporu ovulace, nic. Po pár letech jsem se na prášky už vybodla, a doktorka mi řekla že u mě to prostě nepůjde, a jedině že mě pošle na umělé oplodnění. To jsem odmítla, no a nakonec jsem otěhotněla bez ms a přirozeně. Dokonce 3x za rok. Takže i bez té ms to jde. Otázkou je jestli jsi jinak zdravá a máš třeba blok v hlavě, jako jsem to měla já, nebo jestli je chyba jinde...
@lilii00 mě stačilo změnit doktorku,ta nasadila duphaston a za dva měsíce to bylo. Ani ona a ani my jsme nečekali,že to půjde tak rychle a to jsme měli jet na genetické vyšetření apod
Zkuste pít kontryhel nebo kapky gynex prvních 14 dní cyklu, pomáhá srovnat cyklus a podpoří ovulaci.
A jinak cojeto ten Car? 😂
@lilii00 centrum asistované reprodukce
Tady je potřeba provést různá vyšetření, zjistit proč to máte tak jak to máte, hormonální profil, hodnota AMH, štítná žláza, folikulometrie, spermiogram partnera atd. Nejkomplexnější výsledky dostanete po vyšetření v centru asistované reprodukce (to neznamená že musíte jít na umělé oplodnění, jen se podrobně dozvíte jak na tom jste). Injekce ovitrelle se používá jako součást léčebného procesu který vám může stanovit lékař, musí se chodit na folikulometrii a podle toho lékař určí přesný den a přesnou hodinu aplikace. Není to tak že vám dá praktický lékař recept a vy si to píchnete kdy chcete. Myslím že nevíte jak tento lék a za jakým účelem funguje. Nic takového jednoduchého bohužel neexistuje, pokud chcete řešit neplodnost tak vás nejprve čeká řada vyšetření a pak se uvidí 😉
Díky za info
Tiež CAR hodne odporúčam - fakt sú nato špecializovaný a urobia všetky vyšetrenia čo môžu a pomôžu aby to slo čo najprirodzenejsie. 🙂 tie injekce Vám nikto nepredpise - dajú Vám vždy jednu ak lekár zhodnotí v tom cykle že ju treba . Samotné otehotnenie to nepodporí
@lilii00 co takhle změna lékaře?
Uvažuji o změně ale víte jak to dnes chodí neřeší nic jiného než ten virus
Doporučuji jít rovnou do CAR. Udělají vám tam testy a aspoň zjistí, jestli je vše v pořádku. Tj důležité vědět, jestli neztrácíte čas. A když bude vše ok, mohou předepsat nějaké léky nebo injekce na podpoření.
My ted bereme s manzekem macu, jsou na to dobry recenze a zensky byly do 3m tehotny 👏 tak snad budeme mit taky stesti
Mne tu v diskuzich obcas prijde, ze si to zensky predstavuji jak Hurvinek valku.
Nejde mi otehotnet, reknete mi co pomohlo vam a nejlepe hned ted. Dejte mi Ovitrelle, pry to pomaha 🤷🏼♀️
To jako vazne?
Kdyz ani nevite co je zkratka CAR, nevite na jakem principu Ovitrelle funguje.
Ja netvrdim, ze kazdy je vseznaly a musi vse vedet.
Ale pokud mi nejde otehotnet (a jakoze to taky znam), tak v prve rade zacnu patrat proc.
Pokud se snazite par mesicu, tak ok, poznavate teprve svuj cyklus, muzete sledovat ovulaci, merit si bazalni teplotu a uzivat ruzne podpurne leky nebo caje na otehotneni.
Ale pokud se nedari uz delsi dobu, treba rok, tak je na miste se vyprdnout na rady zde na forech.
Protoze nekomu pomohly treba kapky Gynex (mne konkretne rozhodily cyklus). Mne treba pomohl kontryhel (nekomu zase naopak rozhodilo cyklus tohle).
Kazdy ma uplne jine zkusenosti a vy do toho vrazite x tisic a ve finale tehotna stejne nebudete, pokud bude problem v partnerovi.
Takze zaklad je spermiogram a nasledne pripadne vysetreni i vas.
V CARu.
Já beru léky na vyvolání ovulace, dále kys.listovou, macu a další přírodní věci. Ale nedaří se, jsme z toho nešťastní, už se poohlížíme po klinice.
@lilii00 tak jak si dopadla ?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@lilii00 A jak se dlouho snažíte? A víš proč to nejde?