🆘 Pomoc 🆘. Co jste braly, abyste otěhotněly?

lilii00
14. led 2021

Ahoj holky prosím vás poraďte co jste braly aby jste otěhotněli? A za jak dlouho ste po tým otěhotněli já vím píšu hloupostí ale jsem zoufalá prosím o radu 🙏.. Děkuji.. Právě jsem slyšela o injekcich které podporují ovulaci?

klokanka31
14. led 2021

@lilii00 A jak se dlouho snažíte? A víš proč to nejde?

lilii00
autor
14. led 2021

@klokanka31 rok mám nepravidelnou MS prostě to nejde mám Dr úplně na nic vůbec to semnou nějak neřeší už nevím co a jak.

patricia212
14. led 2021

Navštívte CAR - nám pomohli do mesiaca 🙂 injekcie sú Ovitrelle , bez inej liečby sú nepoužiteľné - keď ani neviete či ovulácie máte

klokanka31
14. led 2021

@lilii00 Tak jestli to chceš už řešit natvrdo, tak si požádej o testy, něco na srovnání ms... Já měla ms tak jednou za 3-4 měsíce, dostala jsem duphaston na ms a clostíka na podporu ovulace, nic. Po pár letech jsem se na prášky už vybodla, a doktorka mi řekla že u mě to prostě nepůjde, a jedině že mě pošle na umělé oplodnění. To jsem odmítla, no a nakonec jsem otěhotněla bez ms a přirozeně. Dokonce 3x za rok. Takže i bez té ms to jde. Otázkou je jestli jsi jinak zdravá a máš třeba blok v hlavě, jako jsem to měla já, nebo jestli je chyba jinde...

amazonkajanik
14. led 2021

@lilii00 mě stačilo změnit doktorku,ta nasadila duphaston a za dva měsíce to bylo. Ani ona a ani my jsme nečekali,že to půjde tak rychle a to jsme měli jet na genetické vyšetření apod

marticcelli
14. led 2021

Zkuste pít kontryhel nebo kapky gynex prvních 14 dní cyklu, pomáhá srovnat cyklus a podpoří ovulaci.

misicka03
15. led 2021

@lilii00 Úplně stejný případ a pak se přišlo na to, že kvůli cystám mám nepravidelnou ms tak jsem brala clostilbegyt a injekci ovitrelle a zabralo to na poprvé.. Ale můj MUDr na to sral tak jsem šla do CARU

lilii00
autor
15. led 2021

@misicka03 a ty injekce nemůže napsat asi prakticky lékař že?

lilii00
autor
15. led 2021

A jinak cojeto ten Car? 😂

klokanka31
15. led 2021

@lilii00 centrum asistované reprodukce

madamas
15. led 2021

Tady je potřeba provést různá vyšetření, zjistit proč to máte tak jak to máte, hormonální profil, hodnota AMH, štítná žláza, folikulometrie, spermiogram partnera atd. Nejkomplexnější výsledky dostanete po vyšetření v centru asistované reprodukce (to neznamená že musíte jít na umělé oplodnění, jen se podrobně dozvíte jak na tom jste). Injekce ovitrelle se používá jako součást léčebného procesu který vám může stanovit lékař, musí se chodit na folikulometrii a podle toho lékař určí přesný den a přesnou hodinu aplikace. Není to tak že vám dá praktický lékař recept a vy si to píchnete kdy chcete. Myslím že nevíte jak tento lék a za jakým účelem funguje. Nic takového jednoduchého bohužel neexistuje, pokud chcete řešit neplodnost tak vás nejprve čeká řada vyšetření a pak se uvidí 😉

lilii00
autor
15. led 2021

Díky za info

patricia212
15. led 2021

Tiež CAR hodne odporúčam - fakt sú nato špecializovaný a urobia všetky vyšetrenia čo môžu a pomôžu aby to slo čo najprirodzenejsie. 🙂 tie injekce Vám nikto nepredpise - dajú Vám vždy jednu ak lekár zhodnotí v tom cykle že ju treba . Samotné otehotnenie to nepodporí

terka80
15. led 2021

@lilii00 zkus inositol a drmek

misicka03
15. led 2021

@lilii00 to nevím, ale spíš to dávají v tom CARU jinak by mi to už dávno dal. Ale můžeš se zkusit zeptat

lachtanice86
15. led 2021

@lilii00 co takhle změna lékaře?

lilii00
autor
15. led 2021

Uvažuji o změně ale víte jak to dnes chodí neřeší nic jiného než ten virus

vitezove
15. led 2021

Doporučuji jít rovnou do CAR. Udělají vám tam testy a aspoň zjistí, jestli je vše v pořádku. Tj důležité vědět, jestli neztrácíte čas. A když bude vše ok, mohou předepsat nějaké léky nebo injekce na podpoření.

alik20
16. led 2021

My ted bereme s manzekem macu, jsou na to dobry recenze a zensky byly do 3m tehotny 👏 tak snad budeme mit taky stesti

ema90
16. led 2021

Mne tu v diskuzich obcas prijde, ze si to zensky predstavuji jak Hurvinek valku.
Nejde mi otehotnet, reknete mi co pomohlo vam a nejlepe hned ted. Dejte mi Ovitrelle, pry to pomaha 🤷🏼‍♀️
To jako vazne?
Kdyz ani nevite co je zkratka CAR, nevite na jakem principu Ovitrelle funguje.
Ja netvrdim, ze kazdy je vseznaly a musi vse vedet.
Ale pokud mi nejde otehotnet (a jakoze to taky znam), tak v prve rade zacnu patrat proc.
Pokud se snazite par mesicu, tak ok, poznavate teprve svuj cyklus, muzete sledovat ovulaci, merit si bazalni teplotu a uzivat ruzne podpurne leky nebo caje na otehotneni.

Ale pokud se nedari uz delsi dobu, treba rok, tak je na miste se vyprdnout na rady zde na forech.
Protoze nekomu pomohly treba kapky Gynex (mne konkretne rozhodily cyklus). Mne treba pomohl kontryhel (nekomu zase naopak rozhodilo cyklus tohle).
Kazdy ma uplne jine zkusenosti a vy do toho vrazite x tisic a ve finale tehotna stejne nebudete, pokud bude problem v partnerovi.
Takze zaklad je spermiogram a nasledne pripadne vysetreni i vas.
V CARu.

lilii00
autor
21. led 2021

Holky meškám 10dni a tohle se mi ukázalo na testu není to z úplne raní moči děláno teď co myslíte?

ema90
21. led 2021

@lilii00 Ze jste tehotna.
Jen tedy na 10dni meskani ms je to hodne slaba carka...

lilii00
autor
21. led 2021

@ema90 práve teď jdu na gyndu tak uvidíme co mi řekne

marketanova
2. únor 2021

Já beru léky na vyvolání ovulace, dále kys.listovou, macu a další přírodní věci. Ale nedaří se, jsme z toho nešťastní, už se poohlížíme po klinice.

martinececka
11. únor 2021

@lilii00 tak jak si dopadla ?