Pokles BT po ovulaci. Co to znamená?

zikisek
17. dub 2019

Ahoj holky,prosím poradíte mi? Včera mi klesla teplota o 0,2 stupně a dneska šla zas nahoru.Ovu byla o víkend,potvrzeno obu testem,byl jak dálnice. Googlila jsem že by to mohlo být uhnízdění,ale nevím..Snažíme se opravdu chviličku a nejsem v tom tolik sběhlá.Jak velká může být šance,že je to právě uhnízdění??Děkuji za názor a vysvětlení 🙂

hermij
17. dub 2019

Aplikace nejsou 100% spolehlivé, občas se trefí, jindy ne. V tomto případě Ti vyhodnotila ovulaci špatně. Ta dnešní teplota je potvrzení ovulace, tzn. luteální fázi počítej od 14.DC, a tzn. že nejdřív můžeš dělat tt 27.DC, dřív by mohl být falešně poz/neg. Pokles teploty nevadí, pokud jsou splněna další pravidla pro vyhodnocení záznamu.

zikisek
autor
17. dub 2019

@hermij ovu potvrdil test, ne aplikace. Ale děkuji 🙂

zrzeckas
17. dub 2019

U testu byva napsane, ze od pozitivniho testu ovu nastava do 24-48hodin

elwe
17. dub 2019

Uhnízdění to není, bývá 7.-10. DPO, výjimečně 5.-12. DPO. A jak je psané nade mnou, ovulace přichází 24-48 hodin po pozitivním testu

martaskaaa
17. dub 2019

Pokud jsi mela pozitivní test, tak ten den byt ovulace urcite nemusi. Az za den dva treba, takže ten pokles bych rekla je ovulace. Za me super app Fertilityfriend ale je jen v Aj... ta jedina mi fakt fungovala, jinyže úplně tak presny nebyly

zikisek
autor
17. dub 2019

díky moc 🙂