Ahoj holky,
chtěla jsem se prosím zeptat na zkušenosti. Dnes jsem byla na gyndě, s tím, že se nám endaří otěhotnět. Dva měsíce zpět si dělám ovulační testy a nic, jestli teda nemám vůbec ovulaci :( Doktor mě dnes vzal krev s tím, že budou zítra výsledky. Pak mi řekl, že k tomu pomůžeme hormony...Máte s tím některá zkušenost? Za jak dlouho jste pak otěhotněly?
S hormony nemám zkušenost. U mě pomohla Fertiprona. Zkoušela jsi bylinky nebo preparáty obsahující vitamíny a inositol?
Ahoj holky, cykly mám pravidelné 28 dní. Piju kontryhelový čaj a beru inofolic. Dnes jdu v 11 hod na gyndu pro výsledky krve a uvidím co mi dá. Já si dělala pravidelně ovulační testy a nic :(
Některé holky psali, že pomocí ovulačních testů se jim ovulaci nepodařilo zjistit🙂 tak zatím neházej flintu do žita🙂 většinou anovulační cykly bývají dlouhé... ne 28 dní...🙂
uvidíme co ty výsledky, já mám spíš strach z toho že jsem měla nitroděložní tělísko a měla jsem ho tam o dost déle než mělo být a doktor ho pak nemohl vytáhnout že zarostlo a až na potřetí tak hrozně škubl že jsem myslela že mi vyrval celý spodek ven...ale on mi tvrdí že tam mám vše v pořádku dle utz ...
takže musím co nejdřív na operaci, je mi do breku, nějak se mi vše zhroutilo :(
Co Ti je? To bude určitě dobré...
Ahoj holky, jak doktor zjistí, zda vůbec ovuluji?
@upuska já byla na kontrole ve čtvrtek. Doktor pouze říkal, že se mu zdá být vše ok-dle utz-vysoká sliznice, správné postavení dělohy,dominantní folikul. A jen, že jestli nebudu v novém roce těhu, tak by mě objednal na laparoskoii - což nevím co všechno obnáší ☹ Jak dlouho se snažíte?
@lorakv Ta jistota zjištění ovulace, nebo jejího potvrzení je tak 99%. To jedno procento je třeba případ, kdy folikul praskne, ale vajíčko se z něj neuvolní do vejcovodu.
Lékař může kontrolovat dominantní folikul a po jeho prasknutí například odebrat krev na hladinu progesteronu, který se po ovulaci zvyšuje. Můžeš zkusit měřit bazální teplotu, ta Ti zvýšení progesteronu ukáže taky. Dá se to ještě zkombinovat s ovulačními testy.
@lorakv no, snažíme..přestali jsem si dávat pozor v květnu a teď už jedeme 7.cyklus, tak jsem se obrátila na doktora, abych věděla jestli vůbec ovuluju..cyklus předtím jsem si zkoušela ovulační testy a neměla jsem ty čárky obě stejně intenzivní..on mi tedy řekl, že na testy by nespolehal...a teď jsem měla hodně silné (ale opět ne úplně) čárky minulou sobotu a v neděli a pak už nic, přitom folík se podle mudra teprve chystal, protože na pondělní kontrole měl 12mm, takže na mě to asi nefunguje nebo nevím...ale v ten čtvrtek už měl 23mm a sliznice prý byla taky oká...když se nezadaří, tak řikal, že pošle přítele na spermiogram a pak podle toho mě na laparoskopii..Tvůj partner už byl na spermiogramu? A jak dlouho se snažíte?
@upuska Ony ovulační testy nejsou zas tak jednoduchá záležitost 😀 Je nejdřív potřeba vědět, jaká citlivost Tobě konkrétně sedí - protože každá žena má v té době ovulace jinou hladinu LH a proto při stejné citlivosti má někdo dálnice a někdo zase slabou čárku. Stejně tak má každý tu nejvyšší hladinu LH v jinou dobu - někdo třeba když neudělá test navečer, tak to prošvihne 🙂 Chce to trochu cviku, podobně jako měření BT.
@werumka jojo, je mi to jasné..ale testovala jsem 11 a 12DC a čárky byly téměř stejně silné, že jsem čekala, že 13DC už budou stejné (a nebo bude ovulace), ale byl jen dušík a další dny už skoro ani ten dušík..13DC měl folík 12mm a 16DC měl 23 a stejně na testu nic nebylo a to jsem ty dvě hodiny dopředu fakt nepila..☹
Holky já byla dnes na předoperačním vyšetření a v pondělí mě čeká laparaskopie, ale u mě to bude endometrioza :( bylo mi řečeno, že jak mě otevřou tak uvidí a pak budeme řešit co dál :(
@werumka jojo, dělala jsem si je od toho 11 do 16DC... různé citlivosti jsem tedy nezkoušela..no kdybych nebyla u doktora, tak si myslím, že ovulace byla 13DC a že jsem nevychytala správnou dobu na testování, takhle jsem zmatená a upřímně si ještě řikám, jestli jsem třeba nemohla mít ovulace dvě 😀 ale kdyby byla z 12 na 13DC v noci třeba, tak by to na tom ultrazvuku stejně asi musel vidět... 😎
Resim něco podobného. Dle UZ mam problem s ovulaci. Ted Cekam na výsledky horm. profilu a zatím mám brát Inosifolic comby. Nemate s tim inosif. někdo zkusenost? Pomohlo vam to nektere?
mě vyšli vysoce nádorové markery, dle krve je to endo...už tři týdny ležím v bolestech a nejsem schopna ničeho :( totálně mě to srazilo ke dnu, jak ty bolseti, fakt hrozný, už to chci mít za sebou..všem moc držím pěsti !
@upuska My předpokládáme, že u partnera snad problém není. Má již 7letého syna a už jsme spolu miminko čekali. Snažili se o něj skoro deset měsíců (také spíš tak, že jsme si nedávali pozor) O to jsme samovolně v létě přišli. ☹ Tak se ted bojím, jak to vůbec se mnou po zdravotní stránce bude.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
holky žádná zkušenost prosím?