Ahoj maminky. Chtěla bych znát názory těch,kterým s epodařilo otěhotnět,i když měli velkou nadváhu? Už jedno dítko mám,to s epodařilo hned na první pokus týden před MS.Jenže to jsme v té době vážila 70kg,ted mám o 30víc :( Moc bych si přála další mimčo,jenže nám to nějak nejde :( Beru Femibion,občas i zinek na plodnost.Ale zatím nic.Před 3 týdny jsme se s přítelem zasnažily asi 5krát a ted předevčírem znovu. Budu moc ráda,za jakékoliv zkušennosti,nebo vaše rady.Děkuju moc a hezký den vám přeju 🙂
Já vím,že bych asi měla nejdříc shodit,jenže to může trvat třeba rok,než se mi to podaří.A s mou vůlí,nevím,jestli to sama zvládnu :( Mimčo bych chtěla opravdu co nejdřív,malý by byl štastný,kdyby měl sourozence... Každopádně vám děkuji za radu,vážím si toho 🙂 Zkusím si dnes nakoupit zdravé jídlo a trošku se snažit na tom zapracovat. 🙂
@dadinkamaminka tak nejde ani o to zhubnuti, jako spis o to, cítit se lip 🙂 já do ty doby jedla jak prase - samy smažený, bílý pečivo, furt omáčky, mekac, bagety...(mnam). Pak jsem začala víc saláty, ryby, žitný pečivo,svaciny,... A fakt jsem se cítila lip, ne tak plna, měla jsem víc energie. A taky začít cvičit a prokrvit to tam :-P
ono se často stává, že ženy s nadváhou trpí PCOS (resp. PCOS způsobí nadváhu), proto je tam problém s otěhotněním častější. Jak dlouho se snažíte?
Ona dieta leckdy pomůže i někomu, kdo má BMI v normě, já jsem třeba celkem hubená (ale mám PCOS) a otěhotněla jsem po roce a čtvrt až v cyklu, kdy jsem úplně vynechala rafinované cukry (od sladkých nápojů přes buchty, koláče, ani čokoládu jsem nejedla). Tak zkus třeba omezit aspoň ty cukry, třeba ti to taky pomůže.
@dadinkamaminka Ahoj, já jsem asi za 4 měsíce zhubla přes 10 kg a to jenom díky stravě. Přestala jsem jíst smažené, sladké, bílé pečivo, slané a šlo to samo. Celkem jsem shodila 15 kg a podařilo se mi otěhotnět a myslím si, že je to díky té stravě. Tak to zkuš a třeba ti to taky půjde 🙂
Vzdy musi byt zdravy pomer prijem/vydej. Takze klasika jist male porce, pravidelne a hlavne pohyb, pohyb klidne chuze. Jak se odlehci telo tak i hlava 🙂 drzim palce
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Já teda nemám.nadváhu, ale než jsem otěhotněla (planovane), tak jsem jedla fakt zdravě. Zkus se víc zajímat o to, co jis, jez lehký jídla a budeš se cítit lip a všechno půjde lip. Držím palce ❤