Podařilo se vám otěhotnět díky redukci váhy?

kristyn.g
4. zář 2017

Ahoj, je tu někdo komu se podařilo otěhotnět díky redukci váhy?

Už přes rok se snažíme, nebo spíš nechávali jsme tomu určitou část "volný průběh" a určitou část fakt snažili a dosud nic... po roce jsme byli na testech a manžel ok a u mě prý není ovulace, folikul byl ale malý a na ovulaci to nebylo... hormony a krev mám OK. Problém jsem připisovala značné obezitě a tak už od ledna hubnu, a věřím že mi to pomůže... dostala jsem předpis na Clostil bez datumu, že pokud chci můžeme zkoušet ještě přirozeně... Už jsem zhubla 25kg, ještě mám dost před sebou, aspoň dalších 25 k normální váze ale říkám si že ještě alespoň 15kg dolu a začnu s prášky..

makky1310
4. zář 2017

@kristyn.g Urcite to ma veliky vliv. Mam znamou ktera musela podstoupit umele oplodneni aby mela deti, proste to asi neslo. Ted po letech hodne zhubla a otehotnela znovu ale prirozene asi ani nevedela jak. Urcite je to obrovske plus. Jen tak dal😉

kristyn.g
autor
4. zář 2017

@makky1310 díky, doufám že to pujde přirozeně... aspon se soustředím na to hubnutí a né tak uzkostně na ty děti 🙂 i když často mě to přepadne

makky1310
4. zář 2017

@kristyn.g nemas za co😉 urcite to pujde, a jak rikas, aspon odvratis pozornost🙂. A tim ze neco shodis eliminujes jakykoliv komplikace v tehotenstvi a das dobry vzor ve stravovani pak pro deti. To byla vzdycky pro me nejvetsi motivace-deti. Taky jsem mela dost nadvahu, jednu dobu i obezitu 1.st. Pak jsem dost zhubla a otehotnela jako nic (predtim jsme se teda nesnazili). Takze strasne moc Ti fandim🌹🌞👏👍

kristyn.g
autor
4. zář 2017

@makky1310 díky moc 🙂 taky si říkám že chci být dobrý vzor, protože sama jsem měla jen špatné vzory a tak mě to poznamenalo bohužel.. ale pracuje se na tom 🙂

alkuska
4. zář 2017

No já ti taky držím palce. Já jsem otěhotněla po té, co jsem držela nízkosacharidovou dietu a shodila 8 kil, mám PCOS. Říká se, že každé kilo dolů zvyšuje šanci na přirozené otěhotnění o 1 procento, takže jestli jsi dala dolů 25 kil, jsi borka, a ještě sis zvedla šance o 25 %, to je super!

kristyn.g
autor
5. zář 2017

@alkuska jééé kéž by to tak bylo, díky 🙂

uzivatelkapetra
5. zář 2017

A zkusila jsi nějaké vitamíny s inositolem?
Jinak jak už bylo psáno výše, každé kilo může být to hraniční, kdy už to půjde.
Já taky od začátku roku zhubla už cca 10kg, už mi chybí jen málo aby to bylo tam kde chci, ale u mě to kazí ještě vysoké AMH

kristyn.g
autor
5. zář 2017

@uzivatelkapetra nezkoušela, máš nějaký tip? Jsi šikovná!

danask88
5. zář 2017

@kristyn.g Tak to je paráda, 25 kg to jste vážně dobrá! Držím palce ať to jde i dál a ať jste brzy těhotná. Zajímalo by mě i váš způsob hubnutí, strava. pohyb prostě co konkrétně vám zabírá 🙂 jestli to není tajné. Děkuji

kristyn.g
autor
5. zář 2017

@danask88 tajné to není 🙂 první půlrok jsem zapisovala do kalorických tabulke, hlavně jsem se zaměřila na to jíst pestře, protože nejím maso a chybí mi železo. k tomu jsem přidala pohyb nejdřív plavání dva až tři v týdnu a pak i doma podle youtube nějaké cardio atd. Od června asi chodím do fitka tak dva až třikrát týdně zase. Váha se mi zastavila a tak jsem si nechala poradit od nutriční terapeutky kterou jsem si vyhlídla už dýl předtím a zase je to lepší 🙂 už mám dost jojoefektů tak mi nevadí když to je na dýl a neee nějaké extra rychlé hubnutí..

danaet
28. říj 2017

@alkuska Ahoj. Zname se tu z jine diskuze. Taky mam pcos a jeste jsem tedy neotehotnela ani po nekolika iui a 2IVF. Jedes porad tu paleo stravu? Ja ted zkousim nizkosacharidovou a je to dost podobne paleu. Muzu se zeptat ktery typ palea jsi presne jedla kdyz jsi otehotnela poprve? Moc dekuji 🙂

alkuska
29. říj 2017

@danaet Ahojky, už ne, jsem podruhé těhotná a není mi na to dost dobře, švihla jsem s tím vlastně v prvním těhotenství, protože nevolnosti potřebuju zajídat pečivem 🙂 ale ráda bych se k tomu vrátila až půjdu zas do práce, cítila jsem se výborně. Podruhé už šlo otěhotnět snadno, jen jsem musela důsledně používat ovu test protože mám pořád nepravidelné cykly, ale jsou ovulační. Já jsem tehdy vynechala všechno z obilovin, takže mouku, rýži, kukuřici, omezovala jsem i brambory, mléko jen do kafe, jinak mléčné výrobky vůbec. Ovoce taky opatrně.

danaet
29. říj 2017

@alkuska dekuji. Ja ted zkousim nizkosacharidovou do tech max 100g sacharidu za den. Ale jim teda i jogurty a syry a 1 kousek ovoce denne. Plus rano 20g ovesnych vlocek. Denne se pohybuju zatim tak 70-80g sacharidu. Ale vynechala jsem mouku, ryzi, testoviny i brambory. Uvidim jestli se mi nastartuje cyklus a pokud ne, tak zkusim vynechat i ty mlecne vyrobky, jak jsi to mela ty. A chapu ze v tehotenstvi je treba ty sacharidy pridat, to mi prijde rozumne.

alkuska
29. říj 2017

@danaet Raději bych na tvém místě vynechala ty ovesné vločky, přijde mi zpětně že nejdůležitější byly ty obiloviny. Ale však to vyzkoušej, uvidíš. Já jsem se snažila omezit lepek a laktózu, sice žádné alergie nemám, ale už jsem nevěděla co mám dělat. Nějak jsem si to teda navážila ani nepočítala, jen jsem se snažila co nejpřísněji. To těhotenství si to vynucuje samo, z masa, samotné zeleniny a lačného žaludku je mi blivno, nic jiného mi nezbývá. Držím palce.

danaet
29. říj 2017

@alkuska ok. Dekuji za radu. Vynecham je tedy. Taky nemam alergii na laktozu, nechala jsem si delat testy. Jsem byla na OGTT test na vylouceni diabetes a ten tedy nemam. A jeste jsem byla na test inzulinove rezistence ale na vysledky cekam. Endokrinolozka mi chce nasadit metformin kdyz vysledky nebudou OK a prave mi doporucila tu nizkosacharidovou dietu a vitamin D. Ale asi v tech sacharidech bude zakopany ten pes jinak uz nevim. AMH 9,58 a pri stimulce jsem mela prvne 3 vajicka a pri zdvojnasobene davce hormonu jen 1 vajicko spatne kvality. To si rikam ze uz neni snad ani mozne.

alkuska
29. říj 2017

@danaet Já fakt nevím co ti poradit. Každé asi zabere něco jiného. A hodně holek říká že když se na to vybodly, šlo to najedou samo. Jenže to se snadno řekne, to znám 😒 Já jsem brala cca rok metformin a inositol, vyzkoušela jsem různé bylinky, kapky, čínskou medicínu a kde co. Ještě jsem si koupila kyselinu lipoovou, taky jsem vyčetla že se doporučuje, ale tu jsem už neužívala tak pravidelně, měla jsem těch "zázračných" prášků už dost. Pomohla mi ta dieta + následné zhubnutí a asi zároveň ten insitol s metforminem, brala jsem je až do otěhotnění. Ještě před tím, než jsem shodila, mi tyto dvě látky dost srovnaly a zkrátily cyklus. Kdo ví, možná že kdybych tehdy po tom srovnání začla používat důsledně ovu testy nebo aspoň měřit BT, už bych možná zjistila, že ovulka naskočila. Ale to jsem tehdy nevěděla že bych to měla sledovat, věřila jsem doktorům z CARu, že neovuluju. Já jsem to vlastně zjistila tak, že jsem to zase dloouho nedostala a protože jsme šli na ochutnávku vín, udělala jsem si pro jistotu test, a on byl pozitivní. Tehdy jsem o to přišla v 6 tt, dovedeš si představit to zklamání. Ale jak jsem věděla že to půjde. že ovulka naskočila, hned jsem začla s ovu testama a hned další cyklus se zadařilo znova a už úspěšně.

danaet
30. říj 2017

@alkuska jj, v klidu. Poradila jsi mi a ja jsem za to rada. Zkousim to ted s tim razantnim omezenim sacharidu a uvidim jestli cyklus naskoci sam. Dekuji. A preji pohodove tehotenstvi a zdrave a hodne miminko 🙂

beth92
28. led 2019

@danaet ahojky, muzu se zeptat jak to nakonec dopadlo a jestli ti ta strava pomohla k miminku? 🙂