Ahoj. Podarilo sa vám niektorej otehotnieť aj keď ste na to nevedeli prestať myslieť. Nech sa snažím akokoľvek neviem to z hlavy dostať von. Skúšali sme dovolenky, máme psa,zariaďujeme novostavbu atď. Ale ja stále myslím len na to dieťa. Už je to skoro 4 roky snaženia. Bolo aj obdobie,že som to nechala tak a povedala si,že bude ako bude. Ale boli to asi len pol roka,čo sa mi na to podarilo nesústrediť.
Otěhotněla jsem, až když jsem na to úplně přestala myslet a řekla si, že začnu cvičit a formovat postavu. Prostě jsem měla jiný plán a přišlo to 🙂
Ja tomu pevne věřila každý měsíc a každý měsíc jsem byla zklamana, tak jsem prestala věřit, ze se to povede tak rychle a hle... 2 carky, u prvního 6 měsíců a ted u druhého zase 😊 ale z hlavy jsem to nikdy nedostala, jen jsem proháněla manzela a věřila, ze jednou se to podaří 😉😊
Ano. Myslela jsem na to porad skoro 2 roky. Zkusila jsem i tvrde treninky ve fitku a zadarilo se v mesic, kdy jsem se rozhodla rict na gynde, ze jsme pro IVF... doktor rekl, ze nam za mesoc udela miminko a na Vanoce budeme mit carky na testu. A na dalsi kontrolu jsem uz nedorazila, pac se podarilo samo 🙂 Dneska 17tt Jo a zkusila jsem na doporuceni gel gynella a jak rikam, napoprve zabral bud on, nebo nevim....ale po doporuceni po nem hned 2. mesic otehotnela i kamaradka. Drzim palce
Já jsem nečekala na těhotenství tak dlouho, ale myslela jsem na to pořád, vysilovala, mám nepravidelný cyklus a období kdy jsme se snažili o dítě bylo z pohledu sexuálního života peklo. Každý měsíc, jsem si říkala, že to nechám osudu a budu v pohodě ale kolem 14. Dne cyklu jsem si nemohla pomoct. Ještě že mám tolerantního manžela a že to nakonec fakt netrvalo dlouho...
Pořád jsem na to myslela, sledovala plodné dny, stresovala jsem se tím "co když to nepůjde". I když jsem se snažila na to nemyslet, nešlo mi to. Až po roce marného snažení se mi to v hlavě přepnulo. Najednou jsem věděla, že to půjde, že miminko mít prostě budeme, i když to možná nebude hned. Jak jsem s tím přestala nervovat a pořád a to myslet, hned jsem otěhotněla.
@xxx1991 @simona_33 @mmichaella Mám to tak nejako podobne. Tie dva týždne po MS sú strašne,ale že strašne dlhé. Už vidím všetky možné príznaky,že to vyšlo a ono zas nič. Každý mesiac rovnaké sklamanie. Skúšala som kopec rôznych aktivít ,ale ja na to myslím aj popri tomu. A robím masérku a keď sa nechcú klienti rozprávať ,tak ešte aj počas toho myslím na dieťa. Ja si myslím ,že to príde ,keď sa trochu uvoľní psychika,ale fakt neviem ako sa k tomu dopracovať. Sex našťastie nútený nie je,ale keď to vyjde okolo plodného obdobia,tak aj vtedy ma napadnú myšlienky,že snáď sa podarí.
@llorak @alilali @jaja01k fakt vám závidím, že sa vám podarilo myšlienky smerovať inam,mne to proste nejde. A keď už nemyslím priamo na dieťa,tak na to,že na to nesmiem myslieť.
Otěhotněla jsem až když jsem se (po psychoterapii) smířila s tím, že dítě nebude a naplánovala si život bez něj 🙂. Takže vlastně byl ač po IVF takový trošku neplánovaný 🙂. Určitě hodně pomůže najít si jinou náplň života než dítě (i za pomoci odborníků). Od embryotransferu jsem se sice šetřila, ale brala jsem, že to stejně nevyjde, že to zkouším už jen abych si v budoucnu nevyčítala, že jsem nezkusila vše. Takže když mi sestřička v CARu řekla, že jsem těhotná, byla jsem v totálním šoku.
Také jsem na to pořád myslela. Pokaždé když jsem dostala MS jsem byla zklamaná. Když jsem byla na preventivní kontrole u gynekologa a svěřila jsem se. Tak mi napsal zadanku na krevní testy + hormony, které se berou při menstruaci. A ptal se mne jestli by nebyl proti i manžel se nechat vyšetřit. A už k ničemu nedošlo. Protoze než jsem mohla začít brát ty hormony, tak jsem otěhotněla. Zkus na to jít i touhle cestou, pokud si ještě žádné vyšetření nepostupovala jestli je vše ok.
@merope To je krásny koniec. Nech ti robí drobec vždy len radosť 🙂 nad psychoterapiu som rozmýšľala už aj ja ,ale neviem sa k tomu odhodlať. Verím tomu,že to dieťa mať budeme. A že príde ,keď nám to bude súdené. Ale aj tak som z toho zúfalá. Na IVF sa moc necítim. Ale keď to inak nepôjde ,tak to určite podstúpime. Boli sme zatiaľ len na IUI a dávali sme do toho veľa nádeje a boli sme presvedčení ,že to vyjde a ono nič.
@martt Vyšetrenia sme už nejaké absolvovali. Chodíme aj do Sanusu,tam každú chvíľku niečo testujú aj mi dávajú rôzne hormóny na rôzne veci 🙂 Ale zatiaľ nám nepomáha ani to. Pritom vyšetrenia u manžela sú úplne ok. Ja mám síce nejaké menšie výkyvy v hormónoch,ale vraj nic,čo by nám malo robiť problémy s otehotnením.
Já jsem otěhotněla ve chvíli, kdy jsem snahu o dítě odpustila. Zazrala jsem se do fitness, vysokohorské turistiky, práce... A najednou prask ho tam 🙂
Ano, podařilo. Popravdě žila jsem jen tím, že musím otěhotnět, byla jsem po potratu a to miminko jsem fakt potřebovala, aby se ta rána po té ztrátě zahojila... všichni říkali, že na to nesmím myslet, ale nešlo to... A i když jsem se moc snažila, nemyslela jsem na nic jiného... Teď má moje holčička 6 týdnů... takže se na to vyprdni, jasně, asi je lepší na to nemyslet. Ale když to nejde, hlavu si neutrhneš... přeju ať se brzo zadaří ❤
Já jsem na mimi myslela (i počítala ovulaci ze zvědavosti), ale podařilo se vždy hned první měsíc (první odešlo samo v 6tt, druhé má nyní 18 měsíců). Myslela jsem ale pozitivně, hodně jsem se usmívala, těšila se ze světa (ono bylo léto a dovolené), představovala si, co s mrňouskem budu dělat. Chápu ale, že je těžké si něco představovat pozitivně. Chtělo by to víc vyšetření a detailnější, ono to může být i něco neobvyklého, co se dá přitom třeba snadno "spravit" (známá známé měla třeba moc "tvrdý" obal kolem vajíček, takže to spermie nemohly prorazit, dostala nějaké prášky a hned otěhotněla, prostě něco spešl).
Jsem na tom stejně sice se snažím teprve 5 měsíců ale po dětech toužím už skoro 10 let. V květnu mi bude 32 a snažím se otěhotnět od svých 23 let nejprve jsem žila s chlapem co měl dvě děti ale po několika letech už je mít nemohl takže jsme se rozešli měl špatný spermiogram a rovnou mě posílali na ivf no nemohla jsem se dívat na to že posílá alimenty dětem a nemůže je i tak vidět. Potom jsem se s mým ex snažily hned od začátku 9 měsíců než jsem otěhotněla ale bohužel to bylo mimodelozni no to potom následoval další rozchod. Bylo mi 27 a až teď ve 31 se snažím o první už jenom s jednim vejcovodem takže taky na to musím myslet už to dlouho trvá ta představa že chci mít mi i v náručí
@merope tohle je největší hovadina 😂 kdyz uz sis naplánovala životu jinak, bez dítěte, tak proč jsi sla na ivf.. Na ivf se chodi, protože člověk chce otěhotnět a ne proto, ze počítá, ze nevyjde.. My sli na ivf po ztrátě syna, takže jsem si sakra přála, aby vyšlo, a vyšlo.. Takže Tvoje dedukce je mimo..
Ano, podařilo se nám to i při neustálém myšlení na dítě. Po 4 letech, ale pomohla jsem tomu čínskou medicínou.
Z toho příspěvku je vidět, že už jsi hodně zoufalá. Lidi ti říkají, nemysli na to, ty na to pořád myslíš a myslíš si, že právě kvůli tomu nemůžeš otěhotnět? To je hloupost, říká se to jen proto, aby sis uchránila svoje psychické zdraví, ale určitě to nesouvisí se schopností otěhotnět. Takže se netrap tím, že se tím trápíš, nebo už z toho dočista zmagoříš 🙂 Mysli si na co chceš a co nejvíc času a energie investujes do něčeho jiného. Někdo píše sport, mě by třeba naplňovala nějaká filantropie, pomáhat pravidelně v dětském domově, domově důchodců. Nemyslím přímo umývat záchody, ale můžeš jim třeba chodit číst, nebo s nimi hrát hry, doprovázet je na výletech..... Myslím, že to člověka naplní a třeba ti to vesmír vrátí 😉
U druhého dítěte jsem na to myslela neustále, počítala plodné dny atd. Mě i chlapovi koupila preparáty a podporu početí, pila džusy atd...Otěhotněla jsem ve druhém měsíci snažení. Takže ne u každého tohle hlava ovlivni. Snad jsem tě trochu potěšila a brzy se zařadí. 🌼
Ahoj my se snažíme 3 a půl roku. Za tu dobu se nám povedlo jednou před rokem ale odešlo to. Mám to podobně,sice to nehrotim nějak úplně šílene,ale v té hlavě to pořád je. Jsem člověk který má rád věci naplánované. A od té doby co mi gyndarka řekla hledejte měli by jste se snažit v ty a ty dny. Se to u mě spustilo. Vždycky jsem žila v tom že prostě člověk v pohodě otěhotní a není kolem toho tolik věcí,kolem a kolem. A najednou zjišťuji kolik věcí musí fungovat aby se povedlo. Tím pádem mám tendenci se hlídat. Musím říct že když se nám před rokem povedlo bylo to v právě při neplánovaném sexu. 3 dny před a 3 dny po ovulaci jakoby.Kolem nás mám opravdu nejméně 20 případů,kdy se povedlo až když měli jiné rozptýlení,ale jak říkáš já se taky snažím vymyslet co by mě rozptýlilo tak že na to úplně přestanu začnu myslet,ale vždy mě převálcuje pocit že když to neohlidam nepovede se. Přitom většinou ten sex máme v období kdy je plodné. Takže bych to hlídat ani nemusela. taky vím že prostě někomu to trvá dyl. Mám 28 takže ten čas je mohla bych neřešit a užívat,ale stejně mi to nedá. Napadlo mě že bych zkusila ještě hormonální jógu,ta by mě mohla uvolnit 🙂
@dendasubaristka Ja mám tiež 28 a hovorím si,že to ešte nie je tak strašný vek na prvé dieťa. Ale okolie nám to stále pripomína,že už by ten čas bol. A to je ešte horšie. Mám pocit ,že sa v mojom okolí o ničom inom nehovorí. Snažila som sa tomu dať voľný priebeh ,ale presne ako píšeš ,vždy ma chytí ten pocit,že čo ak sa nepodarí lebo som sa práve v ten mesiac nestrážila. Dokonca už aj manžela to začína dosť trápiť. Každý druhý mesiac nájdem nejaký nový vitamin, ktorý 100% zaberá a ono furt nič 🙂 Hormonálna joga je dobrý nápad,to by som sa mohla pozrieť či v okolí nenájdem.
necetl jsem komenty, ale snazite se 4roky, uz davno bych navstivila reprod.kliniku st se minimalne udelaji testy jestli je nekde chyba. Ja po techto testech kdy se nenaslo nic zavazneho, otehotnela za 3mes a to mi pred nasazenimmleku nasli polyp v deloze a mela jsem jit na odstraneni ze blokuje uhnizdeni a otehotnela jsem i pres to ... me hodne pomohlo, ze priste neni chyba nejaka velka tak se mi to v hlave nejak srovnalo sla za cilem chci mit dite, ale uz jsme to tak neprozivala a rekla si ze tomu jeste chvilku dam.
Naštěstí u nás okolí ví že na psychiku není dobré kdyby se furt ptali atd. Jen tchán je jediný který se co chvíli ptá, těší se na vnouče. Jinak všichni ví že mě to trápí,tak se nevyptavaji. No právě víš co pokud každý měsíc něco nového zkoušíte tak je to trochu k ničemu,ty vitamíny třeba trvají 3mesice než zaberou nikdy ne hned,proto dobré zůstat u jedněch. Jinak teda já když mi hrabalo fakt hodně,tak manžel tím tuplem chtěl i min sex. Jinak mám hodně tolerantního a chápajícího manžela. Ale šlo vidět že mu to nedělalo dobře. Je pravda že čím míň tlačím tím víc je toho sexu. A popravdě mám známou která to teď řeší hormonálně přes centrum atd. A když to vidím tak prostě já bych to nedokázala. Pichat si injekce atd. To je úplně na palici. Chápu že někdo tak moc touží potom dítěti,ale já si radši počkám. Prostě to někomu trvá déle no. Já třeba zkoušela i gynex,ale ten mi tak rozhodil cyklus,začala jsem špinit že jsem ho vysadila a zůstalo mi po něm špinění. Teď mi gyndarka na to napsala utrogestan,tak budu brát a chci si koupit fertipronu jako doplněk a uvidíme. Nejhorší je že vždycky ti co nemají mít otěhotní hned no. A lidi co si to opravdu zaslouží čekají. Ale asi to tak prostě má být no s nějakého důvodu. Je to i taková zkouška pro ten vztah si myslím a pak si člověk toho váží až se povede 🙂 zvládnou to spolu ti dva 🙂 a mají pevnější vztah 🙂
Ano a právě proto jsem se objednala do Repromedy abych aspoň zjistila,kde je třeba problém. Objednana jsem byla asi tři týdny a během té doby jsem otěhotněla. Takže vymazat to fakt nejde,jen se upoutat na více věcí by mohlo pomoci 👍 držím palce 🍀
@lalen1 Tak při prvním cyklu IVF jsem brala, že to hned vyjde a bude to. Při druhém cyklu člověk pořád nervní, zda to vyjde. U třetího jsem se už málem hroutila, že pořád nic... Po čtvrtém jsem se náhodou dostala k psychoterapii. No a pátý teda vyšel. Tobě vyšel hned ten první, ne? Prostě po tolika nevydařených pokusech už tak nějak v podstatě počítáš s tím, že to nevyjde (a ve skrytu si samozřejmě přeješ, aby to vyšlo).
@fandysek_1 ano, já taky tak 😉
Nikdy se mi nepodarilo prestat na to uplne myslet... naucila jsem se myslet na to jinak. nezlobit se na sebe, ze ta myslenka prisla, nechat ji prijit a odejit. hodne sem se ze tu dobu naucila, protoze js si myslela, ze kdyz clovek neco chce a vse pro to udela, tak toho dosahne...asi sem potrebovala pochopit, ze to tak neni, nektere veci se naucit, udelat si v hlave i v tele poradek... prosla sem dlouhou cestu, za kterou jsem vdecna, ikdyz me stala hodne sil a casto bolela. vyzkousela jsem ruzne diety cviceni, planovani, rady doplnku stravy...na ivf jsem se proste nejak necitila. moc mi pomohla hormonalni joga. naucila jsem se mit vic rada s citit svoje telo, nejak se vic prozit jako zena. rok jsem cvicila hormonalni jogu, pak vymenila i gynekolozku, ke ktere jsme pak chteli jit na ivf (ma ordinaci a dela i na klinice). protoze je skvela a do niceho me netlacila, rekla sem si, ze tehle bych se dokazala sverit do pece a to me uklidnilo. vedela sem, ze v listopadu na prevenci uz se na tom domluvime. pila jsem kontryhel s malinikem, brala tehotenske vitaminy a pani doktorka mi doporucila infolic - rikala jsem tomu zazracny lektvar, protoze to byla moje posledni sance pred umelym. smirila sem se s tim, ze tam pujdu, ikdyz se na to uplne necitim... no, na tu prevenci v listopadu jsem nedosla, protoze sem tam sla uz v rijnu a bylo tam ♥️ na ty dve carky na testu jsem koukala jako omylem zbouchnuta sestnactka, protoze sem byla smirena, ze nam to proste nejde. to vse mi trvalo 3 a pul roku. nikdy jsem na to neprestala myslet, naucila jsem se svymi pocity a myslenkami pracovat a nezlobit se na sebe kvuli nim, naucit se cekat, prijmout se a nezlobit se na sebe, ani kdyz jsem druhym zavidela a brecela kvuli tomu, ze kamaradky kolem me jsou tehotne. pro kazdeho ta cesta neni, nekdo si necha pomoct od doktoru a nikoho za to nesoudim. ja sem vdecna vesmiru, ze jsem tam nakonec nemusela a cele te cesty si vazim a dekuji za ni.
@gbp páni jedním slovem úžasné a pravdivé.je to prostě o tom psychickém klidu 🙂 tak jak píšeš uklidnění a smíření :* boží
@dendasubaristka diky 😊 bohuzel je to neprenosna zkusenost a neda se naucit. kazdy ma svou cestu a kazdy si na to musi prijit sam. ale ja to takhle citim, tak treba to nekoho inspiruje😊
@gbp mě to určitě inspirovalo 🙂 snažíme se 3a půl roku a přemýšlím nad tou hormonální jógou taky
@dendasubaristka tak to rozhodne doporucuju! nelitovala sem ani minutu. byla jsem na vikendovem kurzu a pak uz cvicila sama doma. kdyby te k tomu cokoli zajimalo, klidne napis zpravu. rozhodne to muzu jen doporucit 😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj
No my sa sice ešte nesnažíme tak dlho, ale presto aj mna táto otázka už nejaký čas páli na jazyku. Ja si d každým novým cyklom a každým sklamaním hovorím že teraz už zo nechám tak a že to príde až to prísť má. Do ovulácie sa držím, nejako to neriešim ale od ovu do MS (u me vždy 14 dni) neriešim nic iné než či sa tentokrát konečne zadarilo.
Neviem, jaosobne si myslím že aj tak sa zadari lebo pochybujem že každej jednej žene sa podarilo iba vtedy keď na to naozaj prestala myslieť...no verím tomu že dieťa príde vtedy, keď to tak má byt a že he dôvod ku tomu, že teraz to ešte nie je. Toto vravi aj moj priateľ a asi na tom niečo bude
Držím palce aby sa Vám čoskoro zadarilo 🍀