Zdravím všechny maminky a snažilky 🙂
S manželem se od května snažíme o miminko. HA rovněž vysazena v květnu (po 13 letech). V květnu i v červnu ms, v červenci se naopak nedostavila vůbec. V srpnu rovněž ms. Ovulační testy zatím vycházejí všechny negativně ☹. Myslíte, že je na čase začít řešit již lékařem nebo ještě třeba do půl roku po vysazení počkat? Vím, že HA jsem brala dlouho, takže nemůžu hned čekat zázraky. Od května beru i kyselinu listovou. Pravidelně LEtrox 50 na štítnou žlázu (hraniční hodnoty). Spíš mě zajímají zkušenosti ostatních. Je nebo byl někdo v podobné situaci jako já? A jak hodně dáte na ovulační testy? Jsou podle vás spolehlivé? Děkuji za reakce.
Já jsem měla podle OVU testů ovulaci ukázkově jako hodinky každý měsíc a otěhotněla jsem po třech letech snažení. Po vysazení HA se tělo musí srovnat a pokud navíc bereš léky na štítnou žlázu, objednala bych se ke gynekologovi a probrala s ním možnosti, tím nic nezkazíš.. 🙂 Držím pěsti, ať se brzy zadaří!
@michalelka spíš to řešit přímo s endokrinologem
@klea81 další odborník je jistě na místě. Brala jsem gynekologa jako takový odpichový můstek 🙂
@adele91 ahoj se štítnou žlázou ti neporadím,ale taky jsem vysadila antikoncepci po 13 letech a zadařilo se nám po pěti měsících. Ovulační testy jsem si taky dělala a vycházely pořád negativní tak jsem se na ně vyprdla a přestala řešit kdy mám ovulaci 😀 . Teď čekám druhé a to stačilo jenom aby se na mě přítel podíval 😁. Zatím se snažíte chvíli,užívejte sexu a miminko přijde 😊
@michalelka jenomže gynekolog jí nemůže udělat všechny potřebné testy TSH, ft3 a ft4 😉, to mu neproplati pojišťovna, navíc není oprávněný navyšovat a predepisovat letrox. Buď to řeší s obvodním nebo jí stejně na endokrinologii pošle.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Může to souviset s hraničními hodnoty š. ž., ty naopak musí být před plánovaným těhotenstvím vyladěné a pravidelně sledované a medikaci bude zřejmě potřeba v těhotenství navyšovat.