Po jaké době se vám miminko podařilo?

tereszka_
7. únor 2018

Ahoj holky, s přítelem už se půl roku snažíme o miminko, ovšem stále se nic neděje. Antikoncepci jsem brala naposledy před třemi lety a jinou HAK ani jiné léky neužívám, také jsme začali sportovat a ja před více jak půl rokem přestala i kouřit. Alkohol nepijeme, jen příležitostně a začali jsme se zdravěji stravovat. Ale naše snaha stále nevychází, oba už se cítíme naprosto připraveni a miminko bychom si moc přáli. Chtěla bych se vás tedy zeptat, po jaké době se miminko podařilo vám, jestli jste mely některá z vás podobný problém a co vám pomohlo? Mám tento problém už probrat s gynekologem nebo si myslíte ze je ještě brzo panikarit? Chodím na pravidelné prohlídky a vždy jsem měla vše v normě, na poslední jsem byla cca pul roku zpátky. Děkuji předem za vaše odpovědi.

linusha
7. únor 2018

Tak za prvé pokud plánujete rodinu tak začni jíst v nějaké formě kys. listovou ideálně už rozštěpenou 🙂
Nevím kolik Ti je let ale pokud přes 30, zmínila bych se min. gynekologovi. Ono taky strašně záleží jestli máš/nemáš MS a jak dlouhou a zda v cyklech probíhá ovulace. A pokud partner kouří měl by to omezit i kouření má vliv na potenci.
Z vitamínů a preparátů doporučím gynex, femibion nebo fertipronu (f a f jsou s kys. listovou).
Jinak my na potomka čekáme už 4. rok 🙂

hlasimse
7. únor 2018

Měříš si bt?

anita003
7. únor 2018

My se snažíme rok a půl. Všemožná vyšetření v pořádku, takže nevíme proč... Doktorovi se klidně zmínit můžeš, ale většina lékařů to stejně začne řešit az po roce snažení. Ale možná ti i po tak relativně krátké době nějaké vyšetření udělá.
Jinak vitamínů a doplňků stravy jsme brali nespočet a nezafungovalo nic. Sice to neuskodi, ale ani nepomůže, max. jako placebo..

vendelinka08
7. únor 2018

Nekdy to byva zpusobeno i tim velkym snazenim..tim to nechci zlehcovat. Zkuste jak holky radi nejake bylinky...a dejte tomu nejaky cas...pul roku neni jeste dlouha doba...

ivuska1986
7. únor 2018

Ahojky, nam se otěhotnět podarilo hned, byla jsem tenkrát na hydrocolon terapii-zjednodusene podstoupis tri hodinove pruplachy strev v jednom tydnu, sla jsem na to kvuli opakovanym zanetum mocaku -cca 12x do roka. Uz jsem z toho byla fakt zoufala a vyzkousela vše. Od te doby mam fakt pokoj a rika se streva cisty, telo čistý👍 navic mi tam rekli, ze jsem mela plisen ve strevech z tech antibiotik. V tu dobu jsem zdrave jedla a hodně sportovala. Kamaradka, ktera me privedla na myslenku hydrocolon terapie rikala, ze ji doktorka doporucila pred otehotnenim proceduru podstoupit, tak se stalo a mimco uz je na světě, nevim, zdali slo o nahodu ci to fakt nejak zabírá. Minimálně na zanet mocaku ano. Na podzim se chystam znovu👍 hlavne za ten tyden jsem i hodne zhubla, je potreba dietka👍

vercahb
7. únor 2018

Nam se to povedlo vpodstate napoprve, ale prisli sme o nej v devatem tydnu, pak nasledoval "pust" a kdyz sme se zacali snazit znovu, tak to neslo. Hodně na tom dela i psychika. Kazdy mesic jsem byla az zoufala ze se nedari, nez jsem to nakonec prestala resit, ze s nervama se to stejne nepovede. A jak zazrakem dva mesice na to lup a cekame =) celé to trvalo rok a mesic od potratu. Tak nezoufej, zbytecne nepanikar a moc to nehrot. 😉 jinak doktori to zacinaji resit az po roce "neuspesneho snazeni", to je normalni. Nikde neni psano ze to musi vyjit hned 😉 hlavně se nestresovat a nemyslet na to porad

kocvarovas
7. únor 2018

Nám se povedlo v podstatě vždycky hned. Nehráli jsme na ovulaci, neměřila jsem BT. Když jsme si řekli, že chcem mimčo, měli jsme každý druhý den styk a bylo hotovo. Viděla jsem rozhovor se sestřičkou z gynekologie, která vykládala, že spousta žen si stěžuje, že se snaží a pořád nic a pak z nich vyleze, že sex mají 2,3 za měsíc.. Což někomu vyjít může, ale pokud má někdo nepravidelný cyklus atd. tak to nestačí.. Tím neříkám, že mezi ně patříš, jen zkušenost..

marketa11112
7. únor 2018

Ja prestala brat prasky, prvni mesic jsem byLa tehotna. Ted druhy...mela jsem ovulacni testy, ale manzelovi jsem o nich nerekla, abYch ho tim nerozrusila 😉. Sex byl co tri dny, v dobe ovulace ob den. Ze jsem tehotna jsem vedela hned v dobe tzv. Uhnizdovani...bylo mi zle, bolelo me bricho, neco bylo jinak...
Poprve jsem to hodne resila, bala se, bylo mi pres tricet, bylo jaro a ja si rikala..tak treba do vanoc...snad..a najednou to byLo hned a ja byLa vydesena, mela jsem narusene plany....vse bylo tak rychle..a jeste rychlejsi byl syn..narodil se v 7 mesicich.....
Kazdopadne klid, porad se s lekarkou..ja brala femibion od vysazeni ha...jinak muj muz kouri, zdrave jime/ nejime..na jednw strane je zelenina ze zahrady, na druhe sadlo a uzeny bucek 🙂)....driv jsme sportovali oba hodne, ale od stavby domu uz nezbyval cas, nas sport rovna se ryc a lopata v ruce......kdyby to byLo jen o zdravem stylu zivota, nemela by deti kdejaka fetka....vseobecne jsem cetla , vyckat 9-12 mesicu, pak resit vysetrenim obou partneru...a uvidi se..

ptacatko01
7. únor 2018

Za mě radím, ať si přítel dojde na spermiogram, bohužel je čím dál častější, že je chyba na straně muže. Ty si zajdi na gyndu, a požádej doktora, ať ti udělá folikulometrii, to znamená, že ti udělá několikrát za cyklus ultrazvuk a zjistí, jak ti rostou folikuly a zda dochází k ovulaci. My měli problém na obou stranách. Já sice folikulů měla požehnaně, ale nedozrávaly tak aby nastala ovulace a u přítele byl mnohem větší problém. Snažit jsme se začali když mě bylo 21 let a příteli 22. Dcerka se mi narodila těsně před 25. narozeninami. Řešit jsme to začali po méně jak roce co to nevycházelo. Za mě doporučuji nečekat a nechat si udělat vyšetření ohledně plodnosti jak muže tak ženy.

kaja2016
12. únor 2018

@tereszka_ je to normální, po roce to řekni dr. Do té doby neplasíť!!!!

agneszka
17. zář 2019

Trvalo nám to 16 let. Neplaš...je čas