Plodnost u muže. Jak ji otestovat?

Dobrý den jak otestovat mužskou plodnost ať máte jistotu jasně že i spermiogram ale i mimo něj

lstuchlova
7. pro 2019

Sex bez ochrany.

hermij
7. pro 2019

Výsledky spermiogramu ovlivňuje strašně moc proměnných, takže pokud muž ve vzorku má aspoň nějaké živé spermie, tak na kvalitě se dá vždycky pracovat skrze výživu a životní styl. Určité % mrtvých spermií má i zcela zdravý plodný muž.
Pak se dá navštívit urolog, aby se zjistilo, zda nemá nějakou nemoc snižující plodnost (např. varikokéla, zánět, ...). Je dobré odebrat moč i krev. Z krve může zažádat o vyšetření hormonů - hladiny testosteronu, prolaktinu, estradiolu, ale určitě i jaterní testy, hormony štítné žlázy a inzulin, zda nemá náběh na cukrovku. Onemocnění štítné žlázy, jater a cukrovka mohou být zábranou v početí, ale samozřejmě ne nepřekonatelnou. Léčba existuje 😉
Základem je odběr anamnézy u lékaře - jakou má muž práci, co životní styl (stres, pohyb, stravování), historie nemocí atd. Rozhodně se nenechte odbýt jen žádankou na spermiogram, anebo odesláním do CAR... dá se toho vyšetřit a řešit opravdu hodně 👍 Přeji mnoho zdaru 🌹

tynka9
7. pro 2019

Hartmann má sadů různých domácích testů, Veroval se jmenují, a jeden z nich je na mužskou plodnost. Jak moc jsou spolehlivé netuším, ale v lékárnách se dají objednat.

janeckovadenimarie
autor
7. pro 2019

@tynka9 to ale jsou drahé ano ta urologie ještě i spermiogram napoví víc ale ptám i mimo techto možnosti

tynka9
7. pro 2019

@janeckovadenimarie pak už moc nechápu otázku a co byste chtěla slyšet víc. Podle mě bylo vše již zmíněno - vyšetření a rady, která vypsala @hermij , to je naprosto vyčerpávající seznam. Doplnila jsem pouze o jednu další věc, která mě napadla... Pak už pouze viz první příspěvek - sex bez ochrany. Myslím, že víc vám tu nikdo už neporadí.

janeckovadenimarie
autor
8. pro 2019

@tynka9 já vím a nevíte o nějakých přípravcích pro plodnost mužů s čím máte zkušenosti chci podpořit plodnost přítele

hermij
8. pro 2019

@janeckovadenimarie Fertilan, kdyby byl alergický na včelí produkty, tak třeba obyč Selzink, ale mateří kašička je velmi bohatá na minerály a vitaminy, takže bych doporučila spíš ten Fertilan.

miltonia
Odpověď byla odstraněná
Zobraz