Plánujete některá 4. dítko?

bbvcelka
7. zář 2017

Ahojky,chci se zeptat planujete nektera 4 ditko?Mam tri holcicky,10let,7let a 18m.🙂

andysebesta
7. zář 2017

Ahoj,my máme 3chlapecky-8,6 a 3roky.A plánujeme ještě benjaminka .Řekla jsem,ze musím kvuli odbornosti a samo i penězům aspoň na rok do práce.Ale už se nemůžu dočkat,až přijde ta chvíle kdy se začneme snažit.Manzel o mimiskovi mluvi už od cca 6.mesice toho našeho nejmensiho🙂.Taky plánujete nebo pochybuje ze se takhle ptas🙂😉?

bbvcelka
autor
7. zář 2017

No,asi planujem 🙂 mala ma 18m tak nekdy pristi rok na jaro,aby mi to vyslo do 3 let male 🙂 juuu tri kluci,prosi te recept jak na kluka?? 😀

borovhan
7. zář 2017

Doma mám dvě holky 12 a 5 let a klučíka 3m....otázka dalšího prcka je otevřená?? Je mi 38...tak na rozmyšlenou moc času nemám 🙂

bbvcelka
autor
7. zář 2017

@borovhan jo to te chapu.Ja bych moc chtela chlapecka,uz I holky se ptaly jestli budou jeste nekdy nit brachu 🙂 akorat se bojim ze pri nasem stesti to bude 4holka 😀

andysebesta
8. zář 2017

@bbvcelka recept??To bych ti asi musela půjčit manzela😂.Kdyz jsme čekali 3.a z plodovky nám vykecali ze to zase bude kluk,manželů nadřízený se ochotně nabízel,ze on umí zase jen holky,tak ze třeba na počtvrté.. ...😂😂.Ale věřím tomu,ze se manželovi povede ta jeho vysnena holčička.Ackoli je mu to uz uplne jedno.I kdyby to byl zase chlapecek....bude se roztejkat😂😉

jezz1e
8. zář 2017

@borovhan Moje setra je zrovna ve 3 měsíci se čtvrtým (neplánovaným) dítětem a to jí bude za pár týdnů 40, takže se věkem asi tolik stresovat nemusíš 🙂

babanci
8. zář 2017

Mám tři děti a jednu chvíli jsme o čtvrtém uvažovali. Ale jen chvilku. Bála jsem se, že bychom je neuživili. Nemyslím, že bychom jim neměli co dát do úst, to určitě měli, ale abychom jim pak dál zajistili např. kroužky, tábory, školy... Mám mezi nimi velké rozdíly věkové, jednu chvíli chodila nejstarší na vysokou v Praze, prostřední na soukromou střední školu v místě bydliště a nejmladší šla do první třídy. Bydlení a dojíždění nejstarší, školné a zahraniční exkurze prostřední a rovnátka pro nejmenší...zkrátka byla to náročná doba. 🙂

verkaver
8. zář 2017

My máme čtyři,dva kluky a dvě holky. Je to super a neměnila bych. Akorát třeba včera se všem sešly třídní schůzky ve škole ve stejný čas,tak to pak fyzicky není možné stihnout 😀 Taky jsme řešili auto,pořídili jsme sedmimístné a i to bylo letos na týdenní dovolenou se všemi dětmi tak tak velké,už jsem se bála,že to všechno nenabalím. Ale skvělé je,když ke mě vyjímečně přijdou všichni najednou a obejmou mě nebo tak,tak to se pak rozplývám... 😍 A taky ti starší pomůžou s těmi mladšími,pohlídají,zabaví,pomohou se školou atd. Přeji hodně štěstí při snažení!!

milacicka
8. zář 2017

@bbvcelka
@andysebesta: Můžu Vám říct že můj strýc má 6 kluků a až na 7 pokus se mu narodila holka. Tak Vám držím palce. 😉

milacicka
8. zář 2017

@bbvcelka
@andysebesta A věřte že o chlapovi to opravdu není. Kamarádka ma tři holčičky a každá má jiného tatínka. Tak že je možné že i kdyz šéf umí jen holčičky s vámi by se mu mohl narodit zase kluk. 🙂

nellinkaa10
8. zář 2017

My anoo. V červenci jsme čekaly, ale v 5tt. odešlo :( Teď se začínáme snažit znovu... Přítel má kluky (9 a 7 let), já mám holčičku (5 let).. A jedno společné určitě chceme 🙂

plksv
8. zář 2017

Být mladší a být finančně zajištění tak ano 🙂. Bohužel nám musí stačit tři 🙂.

zvedavec2
8. zář 2017

A muzu se zeptat, jak to mate s bydlenim s tolika detmi?
@andysebesta
@verkaver
@babanci
@bbvcelka
My sice penize nastesti resit nemusime, ale bydlime v centru Prahy.. Byt mame primerene velky, ale zas 4 by se mi sem nevesly 😉 tak jedine se stehovat do vetsiho - i kdyby bydlely po dvou tak to chce min 5+1 (potrebujem pracovnu zvlast), ale to se v centru (i sirsim) tezko hleda, kdyz nechci novostavby... Auto jste tady nektera psala, ty sedmimistne existuji, ale to bydleni mi prijde svizel.. Jedine barak za mestem, ale to ja ani muz nechceme.

Jako nee, neresime to ani teoreticky, v nejakem rozumnem plodnem veku bychom to nejspis ani nestihli 😉 jen mi to tak vrta hlavou, ze pak ta logistika musi byt zahul.. (I kdyz vyvazena 4nasobnou laskou 🙂)

andysebesta
8. zář 2017

@zvedavec2 My jsme bydleli ve 2+1.Manzel ho s mým tatkou predelaval na 3+1.A když bylo nejmensimu něco přes rok,neplánovaně jsme se stěhovali.Ted žijeme v domě.V takové větší vesnici.Dum je starý,předělány.Vypada ohromne ,ale hodně prostoru vyplňuje schodiště a podesty.Pred kuchyní a pokojickama jakási predchodbicka.Zkratka dost místa,které nijak nevyužijete.Vratila bych se do bytecku.Treba míň místa,ale utulneji.Jediny plus k baráku je zahrada....ale opět nepřiměřeně velika🙄.A logistika???O něco dál trvá než se vykopem z baráku a je nás plný auto,ale je s nima prca .. ...proto se jim taky říká prcata😀

verkaver
8. zář 2017

@zvedavec2 Bydlíme na vesnici ve dvougeneračním domku rodičů. Nahoře my,dole oni. Takže prakticky ve vlastním. Akorát přízemí bylo kdysi využíváno jako garáž,prádelna,kotelna,sklep... tak jsme to museli zafinancovat a předělat na pěknou bytovou jednotku,kam se přestěhovali seshora mí rodiče. My jsme teda nahoře,naštěstí je to fakt dost velké,každé z dětí má svůj pokoj + my ložnici,obrovský obývák,kuchyň,příslušenství,jídelna 5x4 metry,samostatná spížka,balkon...atd. Samozřejmě že to je výhoda,třeba v bytě 2+1 si to těžko dokážu představit. Ale bydlí tak kamarádka,která má taky 4 děti,z obýváku udělali ložnici a dětem prostě ten pokoj musí stačit no. Jinak k domu máme velkou zahradu,tak to je taky super,děcka se hodně vyblbnou venku. Krom toho docela soukromí,baráky tu nejsou nalepené jeden na druhém.

babanci
8. zář 2017

@zvedavec2 My mêli tři děti a bydleli jsme v bytě 4+1. Když bylo nejstarší 18 let,odstěhovala se do bytu po babi a mladším bylo 12 a 3 roky. Prostřední se vdala taky v 18 letech a doma zůstala jen ta nejmladší. Před půl rokem se odstěhovala do svého a jsme tu sami. Můžeme se tu honit. Před 6 lety jsme postavili dům,ve stejném roce nám zemřela dcera a kvůli jejímu dítěti jsme zůstali v bytě. Aby k nám měla vnučka blízko.

zvedavec2
9. zář 2017

@babanci to s dcerou je mi opravdu lito, odkdy jsem matka, je tohle moje nejvetsi nocni mura. Bez nadsazky. Uprimnou soustrast, buc rict neumim.

@verkaver barak a zahrada je super, kdybych se o to nemusela starat😉 k nasim na letni barak jezdim moc rada, presne jak pises - decka se vyblbnou, soukromi... To u nas v cinzaku nehrozi, i kdyz sousedy mame fajn, stezovat si nemuzu. Ale proste se x krat denne potkas na schodech a i kdyz prohodis jen par slov, postupne znas vsechny zivoty, trable a vubec 😉

@andysebesta mame to stejne, radeji min mista, ale utulne.. My bychom o par m2 vic mista rozhodne snesli, ale kdyz tenhle byt je po vsech ostatnivh strankach dokonaly, ze se mi stehovat opravdu nechce.. Zatim staci, ale jestli bude tech nasich prcatek vice, tak to teprve bude prca 🙂 a pak na to mozna dojde. Ale opravdu, opravdu se mi nechce. A dum - to uz vubec ne, viz vyse. Kdyby byl i s obsluhou, tak mozna 🙂))

mirii30
9. zář 2017

Ahoj, tak i my se snažíme o čtvrté, 3 děti mám s bývalým manželem.. 2holky a kluka a teď s novým přítelem chceme společné. V prosinci se zadarilo, ale bohužel v únoru zamlkle těhu a od té doby stále nic, tak snad se brzy poštěstí🙂

bbvcelka
autor
9. zář 2017

Tak to je holky supr,no uvidime jestli se namtedy na jaro zadari,moc si chlapecka prejeme 🙂