Ahoj vsem snazilkam, tehulkam i maminkam... Chci se zeptat, planovali jste, kdy otehotnite? S manzelem se snazime o prcka a jak se bavime treba o jmenech, nechceme, aby decko pak slavilo svatek a narozeniny treba tyden po sobe. A ted k veci, snazime se pres pul roku a zatim nic... Premyslela jsem, zda se snazit i v nadchazejicim mesici, kdy by porod teoreticky vychazel na obdobi vanoc, coz se mi moc nelibi...chceme prcka a moc, ale pripada mi sobecke, zrovna to vyjde a bude mit narozky na vanoce...nas je v rodine hodne a tak se ruzne oslavy spojuji.. Manzel ma narozky a svatek v jednom tydnu a vsichni mu preji jen jednou, proste to spoji... Mam takto vic zkusenosti a ti lide i ted v dospelosti rikajiproc, ze se citi osizeni... Jaky je vas nazor? Na jednu stranu si to moc prejemeale na druhou, az se decka dockame bude nam mesic navic prioadat jako nic... Premyslela nektera z vas i takto pokud jste tedy planovali?
Plánovali jen s ohledem na životní situaci, zázemí. Trefovat to ještě tak, aby měl potomek vhodně narozeniny a svátek, mi přijde úsměvný. Život to stejně většinou naplánuje za nás. Já třeba čekala narození dítěte v červnu, skoro ideál, že- no, už nečekám, těhotenství skončilo potratem, takže budu vděčná, pokud dítě prostě a jen bude a k tomu zdravé. A zbytek jsou prkotiny.
@andelka
@vineta rozumim, ze v porovnani se zdravim a stastne ukoncenym tehotenstvim porodem je to hloupost...jen me to napada... Jak se tu vsechny honime, abychom otehotnely, stat se muze cokoliv, budeme prenaset, porodime drive nebo bohuzel potratime... To clovek nenaplanuje... Ale toto se da... Kdybych v pristim mesici otehotnela a porodila ve 40.tydnu,budu rodit presne pres vanoce... Uz jen byt v 9.mesici v obodobi adventu a shanet darky, stromek, kdyz je zensla rada ze vubec je a do toho porodit treba 22.12,to mi jednou decko pekne podekuje...prijde mi to proste trosku sobecke, ze my chceme a tak se snszime za kazdou cenu, ale v tu chvili nemyslime na to decko... Vnimam to jako kdyz da nekdu suoer original jmeno, nikdo jiny ho nema a my ho chceme a vubec v tu chvili nepremyslime, ze s tim jmenem bide zot hlavne nase dite...
Myslím, že řešíte věci, které nelze ovlivnit!!! Říkám to sama za sebe (dlouhodobé snažení, potrat atd.). A vy víte, že když budete mít termín porodu na Štědrý den, že skutečně porod proběhne ten den? Nepřemýšlela jste o tom, že se miminka rodí i dříve? Předčasně? A nebo taky i po termínu. Náš chlapeček je narozený 9 dní po termínu - takže teoretiky ani letos rodit nemusíte. Přece cílem je zdravé miminko a ne ideální termín narozenin!
@lobella ahoj. Když jsem si přečetla komentáře k tvému příspěvku tak mi to prislo úsměvné. Proto jsem se rozhodla ti napsat 🙂 bohužel je to holek co potrati hodně a každá chceme zdravé miminko ale co to ma společného s plánování? Přesně porod si samozřejmě nenaplanujeme. Ale sama jsem u prvního měla termín začátkem prosince. A uz tak mi bylo líto ze bude mít brzo Vánoce a tak alespoň jméno jsme řešili aby měl několik měsíců poté 🙂 u nás spojováni oslav také funguje a kdo říká zeby nebyl osizeny tak keca 😆😆 teď u druhého jsem si to také snažila naplánovat na zimu uz z důvodu mnoha zimního obleceni na prcka. A snad jsme měli štěstí. Ještě jsem nebyla na kontrole. Urcite chci také zdravé miminko jako kazdy ale proč by to člověk nemohl plánovat když to aspoň kapku jde ne? 🙂 tak hodně štěstí at se podaří
U prvniho jsme neresili. Snazili jsme se taky pul roku, nez to vyslo, tak jsme byli radi 🙂 jmena jsme pak vymysleli az podle terminu porodu 🙂 Ale ted se chceme v breznu po horach snazit o druhe a musim rict, ze to obdobi Vanoc taky resim... Jak mam cykly, tak by podle ovulace vychazel tp na cca 18.12. a to je proste na prd 😀 ale pak si vzdycky reknu, ze nam to treba na poprve nevyjde a navic, kdyz budu mit termin pak treba v pulce ledna, tak se muze neco po*rat a rodit muzu klidne na Stedry den 🙂 Pamatuju si holcinu, co mela termin v breznu a porodila na Silvestra...on clovek mini a zivot meni... Byt vama, tak to neresim, zvlast, kdyz se snazite uz dyl 🙂
Navic, tenhle mesic snazeni vychazi pak termin porodu na listopad...ja jsem narozena 16.11. a nikdy jsem tim netrpela 😀 spis znami, protoze horko tezko vymysleli darek k narozkam a za chvili jsou Vanoce 😀
@lobella Já nějak nechápu, jak by tím dítě mělo trpět.. nikde snad není řečeno, že větší dárek musí dostávat na narozeniny.. můžete si zvyky přizpůsobit jakkoliv přeci 😉. A co se týká rození o Vánocích, na každém období by se daly najít zápory.. mně tedy zima přijde lepší než mít buben při 40 stupňových vedrech. Jedny Vánoce nebude napečeno, no a? Já byla před Vánoci teprve ve 3. měsíci a taky jsem nemohla nic, na rizikáči, a nějaký prošvihnutý přípravy byly to poslední, co mi vadilo. Tím chci říct, tohle si nemaplánuješ. Otěhotníš o měsíc dřív a s měsíčním miminem těm Vánocům asi taky moc nedáš; o měsíc později a můžeš třeba rodit předčasně; o půl roku později a Vánoce strávit na rizikáči. Srpnový dítě bude věčně nejmladší ve třídě. Zářijový nejstarší. Atd atp. Takhle bys měla na otěhotnění ideální tak dva měsíce v roce..
@lobella Ahoj, pro zajímavost - o možnosti otehotneni jsme se bavili cca rok, manžel neustále prosazoval dítě Lva, takže jsme naplánovali začít snažení v listopadu s tím, že když to nedopadne u tohohle, bude to třeba u 2.
Nakonec i vzhledem k nějakým dalším věcem jsme se rozhodli, že to nebudem řešit už od září (to jsme stihli 1x) a v říjnu tu pak manžel nebyl... no.. A teď máme termín v půlce srpna... tedy Lva :D a i tak i jména se snažíme vybrat tak, abychom využili celý rok...
Jo a jeste to resim kvuli starsi dceri, rikam si, ze kdyz budu mit termin porodu pred Vanoci, tak ji pak vlastne ochudim o jedny Vanoce, kdyz budu v porodnici treba nebo s malym miminckem to bude taky jine... Ale ono moc planovani skodi 🙂
@jajinka147 Chtěla jsem se nad tou "úsměvností" zkušeností holek s potratem naštvat, ale vlastně mi přijde hezký, když někdo může řešit takový marginálie. Tiše závidím.
Ja jsem chtěla rodit srpen/září a to se mi v podstatě splnilo. Rodila jsem 2.10. Nechtěla jsem mít totiž to největší břicho v zimě, ale naopak si užít léto u bazénu už na mateřské. Samozřejmě ne všechno jde naplánovat ale mně se to povedlo 😊
@lobella hele,můj brácha je narozený těsně před Vánoci,dcera kamarádky taky ( a po dvou potratech jim TP byl jistě upřímně jedno), dcera bratrance má v jednom měsíci narozeniny,vánoce i svátek. Je to vymodlene dítě, narodila se o měsíc dříve. Všechno jsou to blbosti které se dají řešit,stejně jako shánění dárků ( existuje internet) , přípravy ( existuje rodina).. Co když by to zrovna vyšlo? Jenže vám to není vhod.
@dzogobela No, manžel chtěl lva hlavně podle sebe...A moje máma je taky lev a dřív super... Teď už je taky hůř :D
Ja nechtěla raka, protože to byl tata a s ním jsem se nesnesla a když jsem tak koukala na poměry přátel v měsících, tak jsem zjistila ze těch raku mám nejvíc a ještě k tomu ty nejlepší... Ale teď vypadá hodne pravděpodobné ten lev, tak uvidíme jakou s ním uděláme "díru do světa" :D
Pokud konečně otěhotněnim a narodí se mi zdravé mimco klidně ať to je 24.12 a pokud mi někdo zaručí že bude v pořádku dalších 80 let dám mu i jméno Adam.
Už jsem to jednou psala, když se řešili svátek a narozeniny v jeden den, tak manželova babička se narodila 24.12. a jmenovala se Eva 🙂 Moje sestřenka je 21.12. a prostě slaví narozky tři dny před Vánocema, v podstatě dítě to bude řešit třeba od 4-5 let tak max do 15. A i tak se to dá vymyslet, že se budou slavit narozky třeba o 14 dní dřív. Prostě když chcete mimčo, tak ono si stejně vybere samo, kdy má přijít. To je ten zázrak přírody. Jak oplodnění, tak porod ... prostě je to na miminku a té jeho duši. Co když Vaše miminko chce přijít na svět právě přes vánoce? A navíc když budete těhotná, tak můžete spoustu věcí nechat na těch kolem. Já jsem třeba byla přes advent na konci prvního trimestru a nebyla jsem vůbec schopná nic dělat. Nechte to na přírodě a na miminku ❤
Radim neplanovat. Ne vzdy vyjde tak, jak chceme. Taky jsem si myslela, ze kdyz mi skonci rodicovska pujdu rovnou na materskou. Nevyslo to, v cervnu me ceka navsteva pracovniho uradu a v zari prace.
@jajinka147 dekuji za podporu, presne tak to myslim take🙂
Jak dlouho bys chtěla vynechat snažení? Měsíc? Co když se miminko narodí předčasně, to pak můžete rovnou čekat další 3 měsíce, aby to náhodou nevycházelo na prosinec. Podle mě se s tím nemá zahrávat, až to přijde tak to přijde, a je škoda ochudit se o měsíc snažení. A k tomu 3. trimestru před Vánoci - já byla před Vánoci v prvním, a horší období jsem nezažila, bylo mi zle, furt jsem zvracela, a nebyla jsem schopná ničeho.
Tak toto vůbec neřeším. A myslím, že by to to byl naopak ten nejlepší dárek k Vánocům. Sobeckost? Já ji v tom nevidím. Přijde mi to strašně malicherné. Však dítě nebude šťastné podle tpho
@elwe ano mesic... Neni to o tom planovat vse na den, ale jen tomu trosku jit naproti... A uz jsem tu psala, ze beru v potaz, ze se prckovi bude chtit jit ven driv nebo zase pozdeji....neznamena to, ze budu nastvana, bude stastna, kdyz budeme oba v poradku a bse do re dopadne... Ale snazime se pres pul roku a rikala js si, ze i ta pauza nam osychicky treba pomuze a ne porad myslet, zda se povede nebo ne atd... Budem proste vedet, ze ten mesic je klid...
@mili_ilim_ilmi toho, kdy slaví narozeniny, ale podle úplně jiných věcí. A nevidím na tom nic hrozného. Slavit ostatně lze spoustu věci nejen narozeniny.
Holky neni to o tom meco presne planovat... Je mi kedno, kdy se prcek narodi, kazdy mesic ma sve pro a proti.... Jestli to bude lednove, srpnove nebo listopadove mi je kedno, jen aby bylo zdrave... Ale kdyz muzeme jit stesti naproti, aby nemelo vanoce s narozkama tak proc ne? Jako kdyz se mi narodi na konci zari, nedam mu jmeno Vaclav atd... Neni to o darkach, ale o tom, ze tomu decku sebere každý rok duvod k oslave, k teseni se a prekvapeni... Ja mam na jare svatekv lete narozky a ke to skvele tesit se ze kazde 3 mesice se neco deje, kamaradky bracha se narodil 2 dny pred vanoci a pravidelne dostava darky k narozkam zabalene pod stromeckem, ze to ma jako dohromady...to se mi nelibi.... Po miminku s manzelem moc touzime a kazdy mesic obrecim, kdyz prijde ms... Nechci, aby to ted vyznelo zle nebo ze nepremyslim, ale obcas bych radeji otehotnela aby to bylo biochemicke, nebo prostw spatny plod... To se ale stava a clovek se s tim smiri, ze tam bylo neco spatne a telo to ukoncilo... Nemam na mysli ted potrat v dalsich mesicich, mam na mysli prvni tydny, 4,5 6.tyden...clovek by alespon vedel, ze je schopny otehotnet... Takhle to ani nevim....
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ne,nikdy. A teď taky nebudu. Nedávno jsem řešila jméno,líbily se mi takové,které byly blízko termínu porodu. Nakonec to bylo úplně zbytečné,v půlce tehu jsme o miminko přišli. Radši ať se povede a narodí se,a podobné otázky se dají vždycky nějak vyřešit. Nakonec je to stejně prkotina.