PCOS vaječníky. Otěhotněly jste? Co vám pomohlo?

kloky1
8. dub 2023

Ahoj,

Snažíme se o miminko, mám PCOS , chtěla bych další miminko s manželem.
Jenže teďka jsem neměla menstruaci, díky ultrogestanu nějaká přišla ale strašně slabá, spíše špinění.
Mám trochu nadváhu v tom je další otázka, samozdřejmě nejlepší zhubnout.
Beru vitamíny nosifol, ale četla jsem, že v případě obezity je lepší si koupit infolic combi.
Co si myslíte čím ty vaječníky rozhýbu k nějaké aktivitě.
Moc děkuji za každou radu 🙂

chlapecektehu
8. dub 2023

@kloky1 ahoj, mám stejný problém jako ty. Doktorka mi diagnostikovala PCOS v úterý.
Taky mám nadváhu a menstruaci žádnou už 3 měsíce.
Jinak se taky snažíme o druhý mimčo.
Nadváhu mám a moje doktorka skrz to mi řekla že si mám radši koupit inofolic combi

juliavolna
8. dub 2023

@kloky1 -20kg, otehotnela som

Sme iba na začiatku čiže uvidíme

lenatko91
8. dub 2023

Zaměřit se na stravu, zjistit typ pcos, podle toho vyřešit spouštěč a taky sledovat cyklus pomocí stm, jestli/kdy je ovulace, zdravá luteální fáze… Tohle pomohlo mně, syn se povedl přirozeně a ne úplně plánovaně. Starší je naopak výsledek několika IVF a nakonec stejně hrála velkou roli čínská medicína

kloky1
autor
8. dub 2023

@chlapecektehu mě doporučil nosifol ale přemýšlím že si ho pořídím, tak si můžeme dávat info co vám pomohlo nebo jak bojujeme. Jakou vám dali léčbu?

kloky1
autor
8. dub 2023

@lenatko91 typ pcos? K tomu jsem se ještě nedostala ani jsem žádný typ nenašla na internetu. Můžete mi to prosím nějak přiblížit?

uzivatelkapetra
8. dub 2023

Porovnej si složení těch výrobků, které ti doporučují, myslím, že v nich velký rozdíl není, leda v ceně.
Nejvíce mi pomohl metformin, ale tohle ti ne každý gynekolog předepíše jelikož je to lék na cukrovku (ale někteří gyn už o účinnosti metforminu na pcos už četli a předepíší).
Každopádně určitě se hodně vyhýbat cukrům, případně pohyb a ten cyklus může pak i naskočit sám.
Já se silným pcos prvního syna mám po IVF, dcera překvapivě přišla sama.
Chtěj z krve hormonální profil ať vidíš, kde konkrétně je ten problém, jestli v FSH nebo testosteronu nebo někde jinde.

chlapecektehu
8. dub 2023

@kloky1 mě dala hormonální léčbu. Dostala jsem duphalac a norethisteron.
Ráda budu s někým v kontaktu kdo má stejný problém 🙂

lenatko91
8. dub 2023

@kloky1 ano, jsou 4 typy, kdy pcos způsobuje něco jiného. 1) inzulinová rezistence - tělo neumí správně používat inzulin, i když ho má dost, 2) androgenní faktor - vyšší množství testosteronu v těle, 3) pcos způsobené hormonální antikoncepcí a 4) zánět v těle - různé potravinové intolerance apod. Doporučuju třeba ig profily - Síla plodnosti, Own your cycle nebo Markéta Cervová. Tam najdeš spoustu informací a kurzy 🙂

sarae42
11. dub 2023

Ahoj, mám PCOS a inzulinovou rezistenci. Otěhotněla jsem po 2. cyklu kombinace metformin 1-0-1 a Clostillbegyt (1-0-1) v CAR. Rozhodně doporučuji objednat se do CAR, u gyndaře to nemá cenu. Jsem ale teprve na začátku, 4+4.

kloky1
autor
11. dub 2023

@sarae42 musím tam mít žádanku?

uzivatelkapetra
11. dub 2023

@kloky1 není třeba

kloky1
autor
12. dub 2023

@uzivatelkapetra platí se kolik za ty vyšetření nebo to jde na pojišťovnu?

uzivatelkapetra
12. dub 2023

@kloky1 myslím, že vše jde na pojišťovnu, nepamatuji se, že bychom platili. Každopádně určitě se jich zeptej, za to nic nedáš.