PCOS, Duphaston, Clostil. Co mohlo ovlivnit MS?

tynka2904
14. únor 2020

Ahoj holky!! Mam na Vas dotaz..
Chodim uz skoro mesic do ivf centra Cube.
Ovulace mi momentalne probehla 27.1. a duphaston jsem nasazovala 29.1.
V Cube mi rekli, ze pockame do ms a v prvni den ms si zavolam a objednam se na termin protoze od tretiho dne budu brat Clostil (ktery uz jdem brala asi 4x, vzdy na me zabiral krasne, bohuzel se nedarilo) a desaty den prijdu na kontrolu vajicek abych mohla na iui.
Dali mi recept na Clostil a take na Metformin, ktery jsem zacla brat hned v pondeli (coz mel byt den, kdyz jsem to mela dostat).
Jenze duphaston jsem dobrala minulou sobotu a ms porad nikde. Test mam negativni.. Kdyz bych to brala tak, jakozr jsem ms dostala, tak bych zitra mrla zacit brat Clostil. Myslite ze to mohl ovlivnit ten Metformin? Ze tteba mit ms ani nebudu? Po duphastonu jsem ji mela vzdy treti den!
Co myslite? Mam ho normalne zacit brat ten Clostil? Asi nemuzu byt tehu kdyz po takove dobe je test negativni. Dnes je to nejaky 17.den od ovulace +- ..
Diky moc a hezky den!!!❤️

dendasubaristka
14. únor 2020

@tynka2904 clostilbegyt určitě neber dokud to nedostaneš. A pokud už to tak řešíš s centrem atd. Tak určitě volej,tam ti řeknou co dělat.

martaskaaa
14. únor 2020

Za 1. Nechápu, proč jsi metformin začala brát v den očekávané MS aniž bys ji dostala ???
Za 2. Clostil určitě neber, když MS nemáš!!
Za 3. Ovulaci jsi měla předpokládám potvrzenou v centru, po ní by jsi to cca za 14dni (nevím jakou máš LF) měla dostat. Asi bych si zavolala co centra a řekla, že jsi to nedostala, testy negativní a že sis vzala ten metformin "dřív" a uvidíš.
Jinak já taky měla/mám PCOS, prošla jsem si tím stejným co ty, folikuly byly a 3x inseminace, ale nezadařilo se.
Ono totiž je sice hezký, že nastimulují a folikul vyroste, treba i dva tři, ale když nemají kudy ven, kvůli silné "skořápce" díky PCOS, tak je to úplně k ničemu ☹️ dělali mi i drilling laparoskopicky.
No nakonec jsem otěhotněla přirozeně neplánovaně, ale až po několika letech, takže nic není nemožné..drzim palce

tynka2904
autor
14. únor 2020

@martaskaaa Metformin mi napsala a rekla, ze si ho mam jeste ted den koupit a zacit brat nepretrzite cely mesic. Pouze ze mam prvni tyden ho brat jeden a dalsi tyden uz dva. Jinak ze ho mam brat porad🤷‍♀️ To ze jsem ho dostala predepsany v den co jsem to mela dostat, byla spise shoda nahod. Proste jsem ho nahodne zacala brat kdyz jsem to mela dostat.. Tak jsem de vas chtela zeptat, jestli to na tu ms muze mit vliv? Ze jsem nakonec ms nedostala?

tynka2904
autor
14. únor 2020

@martaskaaa A taky by me zajimalo, jestli je mozne ze bych byla tehotna, ale test jsem mela negativni po takove dobe?🤷‍♀️ Kdyz jsem mela ovulaci 27.1.?

tynka2904
autor
14. únor 2020

@martaskaaa Tak jsem volala do centra. Rekli mi, ze ho mam normalne nasadit a ze ikdybych naaahodou byla tehotna, jakoze si mysli ze to u me takhle nepujde a ze kdyby jo tak uz je test pozitivni, tak ze to plod nijak neohrozi.
Pristi patek mam dorazit na ultrazvuk, jak mi dozravaji vajicka🤷‍♀️

martaskaaa
14. únor 2020

@tynka2904 to nechápu, proč bys měla brát Clostilbegyt když nemáš vůbec ještě MS a jsi někde na konci cyklu? Mě doktor tenkrát ještě říkal, že si ho nemám brát jindy než 3. nebo 5.den cyklu (zkoušeli jsme dva typy). On se nesmí ani dlouhodobě užívat, myslím tak max půl roku, je to docela svinstvo. Jinak myslím, že kdyby jsi byla těhotná, tak by ti test už něco měl něco ukazat, ono jako i záleží na více okolnostech. Třeba ovulace byla toho 27.1. ale o oplodnění mohlo dojít i za dva dny, pak než vajíčko dojde kam má a uhnízdí se... Jaký test jsi použila? Byl s citlivostí 10? Nejlepší by bylo asi vzít krev, tam by se to poznalo hned

martaskaaa
14. únor 2020

@tynka2904 jako zda se mi to divný postup, ale když ti to teda řekli..

tynka2904
autor
14. únor 2020

@martaskaaa No ja to mrla dostat podle duphastonu ted v pondeli nebo utery. Takze bych Clostil mela zacit brat uz dnes spravne.. Ale cekala jsem jeste na ten test, ktery je negativni.
Na ms se necitim.. Nevim co to telo zas vyvadi. Po duphastonu vzdy vse prislo spolehlive. Myslim ze to ovlivnil ten metformin, ale ten tohle nema ovlivnovat pry🤷‍♀️ ten ma jen nejak vyrovnavat hormony a nejakou rezistenci kvuli cukru.. Nerozumim tomu.. Pry ho zensky s PCOS hodne uzivaji a pomaha jim k otehotneni.

tynka2904
autor
14. únor 2020

@martaskaaa Test byl desitka.. Ale nebyl to mama test. Jeste si zkusim koupit ten. Uvidim..
Ale neni mi celkove moc dobre. Chut k jidlu memam, vse mi smrdi a chutna mi jen sladky.
Jenze to pry ten metformin dela, ze cloveku je spatne od zaludku. Takze nevim jestli di mam myslet ze je to praskama nebo tehu🤷‍♀️

tynka2904
autor
14. únor 2020

@martaskaaa jo a mam trochu prujem.. Uz jsem dneska byla dvakrat na zachode.

martaskaaa
14. únor 2020

@tynka2904 já teda průjem mívám když to mám dostat 😀 ale nevím, zda to není třeba taky vedlejší účinek metforminu. Nemůžeš jít normálně na gyndu, ať ti vezmou krev a uvidí se jak na tom jsi, akorát je pátek, takže bys výsledek měla až v pondělí no. Ale bylo by to jistý.

martaskaaa
14. únor 2020

Teď jsem na rychlo koukala na net a clostil se nemá při těhotenství brát, může poškodit plod. Pro těhotenstvi můžeš brát akorát ten duphaston. Fakt nechápu, co ti to řekli, že to nevadí a že ho můžeš začít brát i když nemesnstruuješ 🙄 já bych si to určitě nevzala

tynka2904
autor
14. únor 2020

@martaskaaa Na gyndu nemuzu.. Protoze u nas gynda v patek nema otevreno.. Leda nekam do Prahy. Uvidim no :/
Ale dekuju moc za odpovedi!

tynka2904
autor
14. únor 2020

@martaskaaa Jinak metformin ma vedlejsi ucinky prujmy.. Takze to bude z toho.

martaskaaa
14. únor 2020

@tynka2904 Aha. No tak uvidíš jestli ti tu někdo ještě napíše, ale mě se to tedy úplně Ok nezdá. Je fakt, že jsem tohle podatupovala 2014-15, ale účinky léku jsou furt stejný 😀