Holky s tímto syndromem jak se podařilo po případě po jak dlouhé době se podařilo otěhotnět ??
Půl roku aktivně - nasazený léky a hnedka první ovulace se zadařila - do tý doby bez ovulace.Taky mi nepomohl clostil, ale léky na štítnou žlázu ( kterou jsem ale měla údajně v normě, jen to nebylo úplně ideální, ale nic hroznýho) a metformin kterej se na pcos občas nasazuje kvůli inzulinový rezistenci (ale cukrovku nemám potvrzenou) Můj lékař s oblibou říká, že u PCOS jde hlavně o to, najít kombinaci léků na který tělo zareaguje a že tohle jediný trvá. Doufám, že narazíš na někoho, kdo tě hnedka s pcos nepošle pryč, že s tím nic nejde a musíš zkusit třeba ivf.)
Hned na první dobrou, bez hlídání ovulace, plodných a neplodních dní, i každé další těhotenství na první pokus.
V prvom cykle - išli sme do CAR, moja gynekologička nieje úplne nadšená zo sledovania folikulov a tak 😀 urobili všetky vyšetrenia a skúsili clostil - zabral,ale až po dlhšom čase ako sa čaká ( to je podľa mna výhoda CARu, že to nevzdali hneď keď videli že folikul rastie pomalšie ale počkali) 🙂 a to mám PCOS tak že menzes kľudne nemám aj 9 mesiacov - všetko sa dá 🙂 ale ak máš lekára ktor sa tomu nechce venovať bez do CAR aspoň u nás bolo IVF pre nich posledná možnosť a nikto nám ho nenútil 🙂
Dobrý den, určitě to nevzdávejte a snažte se s tím bojovat, mě provází i velké změny nálad, deprese, úzkosti a další věci. Ale dá se to řešit přírodními doplňky a věřit, že to vyjde. I na specializovaných klinikách vám pomůžou.
@tez83 moc děkuji za odpověď a zároveň gratuluji k tehotenstvi 🙂 mi clostyl také nezabral, takže IUI neúspěšně, teď mám jít na druhé a místo clostilbegytu aplikují Menopur. A ještě k tomu mi zjistili i sníženy hormon štítné žlázy, tak užívám léky i na to. Jen mám celkově hrozny strach, neboť se snažíme už 2 roky 😞
@pampeliska1313 Noo, přesně, rok jsem chodila do CARU k jinému doktorovi, ten nám zkoušel IUI, ale nezdarne, přišlo mi to divné, tak jsme přešli a tam mi hned doktor zjistil, ze mám sníženy hormon štítné žlázy, tak hned nasadil léky a k tomu na stimulaci Menopur.. tak uvidím jak to bude probíhat dále... také říkal, ze to nemám v nějak pokročilém stadiu, ze nijak zvlášť hrozny, ale mě to trápí strasne 😔 už mě ubiji i to, ze se snažíme celkem 2 roky a přišli na to teprve teď...
@patricia212 no já menstruaci mám pravidelnou a každý měsíc mi přijde, jen ji mám pokaždé hodně slabou.. nebo spíše krátkou, jen tak dva dny .. doktor mi nasadil léky na stitnou žlázu a stimuluji Menopurem... moc se v tom zatím ani nevyznám tak mě všechno tak nějak děsí 😏
@marketanova mockrát děkuji za odpověď 🙏 přesně to jsem chtěla napsat, ze mám často špatnou náladu, takové výkyvy, ze jsem někdy až zla na sebe, ze jŚsem taková a někdy jen pořad brecim. Doktor v CARU na to přišel teprve teď.. tak doufám, ze se s tím bude dat co dělat.. 😔🙏 a nějaké ty přírodní doplňky mohla by jste doporučit?? Rada bych zkusila cokoliv 😊 mockrát děkuji
@juliiiie tři roky neúspěchů a pak se zadařilo, chápu to. Každý týden navíc je pak věčnost a negativní test je demotivující. Na štítku jsem brala léky asi cca půl roku třeba a pak přišel ještě lék na cukr.. nicméně mi gynekolog řekl, že si mysli, že pomohl spis ten na štítku, ale co já vím. Každopádně se nebojte, podaří se to. Hlavně mít doktora, kterému budete věřit. Můj je takovej, že těm “pochodům” rozumí asi jen on, protože se jinde diví, proč třeba beru metformin, nicméně, narozdíl od ostatních mi pomohl a opravdu jsem otěhotněla a to jsem tomu už nevěřila..Takže se nevzdávejte, zatněte zuby, půjde to. 🙂
@juliiiie neboj...také jsem si myslela,že druhé už mít nikdy nebudu...a nyní čekám třetí.Je pravda,že se v prvních dvou případech povedlo vždy,když jsem to v hlavě vzdala.Nyni,potřetí,s jiným partnerem jsme na to šli už hodně odborne a cíleně...přece jenom je mi 37 let!Oni ty miminka přesně vědí,kdy mají přijít...❤️Držím palce!
@juliiiie první máme po roce a po kombinaci clostil plus duphaston. Teď se 13 měsíců snažíme o druhé a nic. Už mám za sebou 6 cyklů clostilu a nic, ovulace nebyla. Přibrala jsem 8 kg, nálady taky jak na běžícím pase, začla jsem chodit do práce, tři týdny jsem brala metformin, ale nedělá mi dobře na střeva... Teď je rada zhubnutí... No pracuju na tom, ale nemám vůli... 🥺
@pampeliska1313 moc dekuji za podporu 🥰 je to tak, někdy si říkám, ze to vzdavam, ze už nebudu nic dělat a smířim se s tím, ze dítě snad nikdy mít nebudu, ale pak zase nějak otevru oči a říkám si, ze jednou to proste přijít musí.. nějak to cítím, ze to miminko mít budeme, když jsem přece jenom na začátku nějaké léčby a teprve to bude měsíc co beru léky na tu štítku, tak pořad nějak věřím, ze to přijde 🙏❤️
@juliiiie přesně. Asi každá “musíme” dojít do toho stavu, kdy je to už tak na prd, že ani nevěříme, že by se to povedlo a pak najednou je to tady. Když jsem měla po letech pozitivní test, nevěřila jsem tomu a hledala v návodu, jestli není vadnej.. 🙂 Ono to půjde. Tělo si musí zvyknout. Třeba u toho metforminu mi lékař říkal, že tři měsíce braní a pak teprve, když neotěhotním sama, by se dal clostil. Pokud ta štítka není nic hroznýho, tak by to nemuselo trvat nějak extrémně dlouho. U mě to trvalo dlouho i proto, že jsem dlouho čekala, než mě přijmou na kontrolu, jestli nepotřebuju větší dávku léků, jenže jsem už otěhotněla, takže jsem větší potřebovala tak jako tak. A i když to teď nevypadá dobře, prcek přijde ve vhodnou chvíli. Byť bych tomuhle sama nevěřila, opravdu to přišlo ve chvíli kdy se to nejvíc hodilo, i v práci i na oznámení (Vánoce) a tak dále. Je dobře, že jste šla k lékaři, oni Vám už pomůžou, aby se to pohlo. 🙂
@pampeliska1313 strasne moc děkuji 🙏 to jak píšete, to co jste mi řekla... opravdu děkuji, dala jste mi zase kladný pohled a pozitivní myšlení.
Mam PCO ale zatim netusim v jake mire... Behem par let mi vypadaly vlasy, zacaly rust fousy na brade, pribrala jsem 6kg. 🙈 MS mam tak vselijak ale mam, trpim dost na spineni ale ms probiha, ovulace spis neprobiha nez jo, ze ctyr cyklu mereni BT byla 1x hezka ovulace, 1x takova divoka a 2x anovulak... Momentalne ted probiha anovulak a jsem 49DC 🤦♀️ Za 14.dni mam termin na endokrinologii tak jsem zvedava jestli mi tam nejak pomuzou, protoze gyndarka nejevi zajem. CAR nechavam az jako posledni protoze to mam 300km daleko 😂🙈. Obvodak mi udelat z krve prolaktin, cukr, stitnou zlazu a vse ok, tak absolutne nevim kde je problem! 😩 Uprimne uz bych se na vsechno nejradeji vyprdla, protoze zatim jsem se nefockala zadne pomoci a vse si vyhledavam sama na internetu a s tim chodim k doktorum, coz mi prijde ujety kdyz oni maji pomahat me a ne ja jim. 😂🤷♀️
Nám se podařilo přibližně za 2 roky, z toho rok s doktorkou. Nakonec jsem šla na drilling vaječníku a dostala jsem duphaston a 3 měsíce po se zadarilo. Nyní už mi tady běhá roční Julinka 💕 uvidíme jak půjde druhé. Držím palce, ať se brzy zadari
@nicoltom určitě 😊 doktorka mi to vysvětlila tak, ze mi z vaječníku seskrabnuli tvrdou vrstvu a udělali mi tam dírky, aby mohlo vajíčko odejít. Při tom mi rovnou kontrolovali průchodnost vejcovodu. . . Podstoupila jsem to na doporučení doktorky 😊 kdyby si ještě chtěla něco vědět, klidně se ozvy 😊
Já piju bylinné čaje-kontryhel a meduňku na nervy a ty psycho nálady. Jinak hodně pomáhá maca, kys. listová, ženšen a inositol. To bych nasadila, ale pokud ani to nebude stačit, zajděte na kliniku a udělejte vše proto, aby jste jednou mimi měla..
@juliiiie Mám PCOS a obě těhotenství přirozeně bez hormonů 🙂. Užívala jsem kyselinu listovou ve formě folátu (methyl-folate) a Inositol 4 g denně (rozděleno do dvou denních dávek). Po 3 měsících užívání jsem otěhotněla. Na srovnání cyklu doporučuji kontryhelový čaj na první polovinu cyklu.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@juliiiie zadařilo,Clostylbegyt moc nepomohl,naposledy hodně pomohla Fertiprona.Poprve jsme čekali 9mes.,podruhé 22mes.-to už jsme chodili i CAR,a v momentě,kdy jsem si šla pro injekce,tak jsem byla těhotná.Nyni rok,bohužel v březnu revize a další tehu v září...aktuálně jsem ve 23tt.Tak moc držím palečky!!!!