PCO syndrom a anovulační cykly. Co teď?

zuzha31
24. bře 2021

Zdravím holky,
Dnes jsem se dozvěděla rozsudek z krevnich odběrů - anovulační cyklus a PCO syndrom. V úterý jdu k lékaři, aby mi řekl co a jak, ale nevydržím a chtěla bych vědět zkušenosti z praxe, co me teď čeká? Jaké máte zkušenosti? Podařilo se nekomu otěhotnět? Čím můžu v tomhle případě sama pomoc k těhotenství?
Diky moc, za reakce

tez83
24. bře 2021

@zuzha31 mám PCO,dlouho cykly...Ale mám také tři děti,sice jsem na všechny čekala dlouho,a posledního mám zatím v bříšku,ale jde to!A přirozeně!I když...na druhou stranu,každé jsme jiná.U poslední mně hodně pomohla Fertiprona,také jsem pila kontryhel.Clostik mi nezabral.

misicka03
24. bře 2021

@zuzha31 já jsem s tím nemohla otěhotnět můj Mudr mi dával jen prášky na srovnání cyklu a nic tak sem šla do CARU a tam mi dali clostilbegyt a po něm mám aspoň jeden folikul a zabral hned na poprvé 🙂

stanulice
24. bře 2021

Mám PCO , snažíme se teprve krátce , máme už syna syna 3,5roku . Tento syndrom sem se dozvěděla až teď , měla jsem strašně dlouhé cyklo 60dni . Bez ovulace a sliznice skoro žádná , odmítla jsem jakékoliv hormony , jelikož už jich mám plné zuby ,. Takže jsem se rozhodla pít čaj kontryhel , teď sem byla opět u doktor a řekl mě že sliznici výrazně stoupla ale to nic v mem případě neznamená , pro mě je zásadní normálně menstruovat pak nakopnout sliznici a potom budeme řešit uvolňování vajíček . Což si myslím že v tomhle případě pomůže laparka .

pampeliska1313
24. bře 2021

Pcos, anovulace, dlouhý cykly - nasazený léky na štítnou žlázu, metformin na inzulínovou rezistenci a první ovulační cyklus se zadařilo, teď sem 25tt. Jinak jsem užívala Femibion asi tři měsíce před tím, než jsem otěhotněla.. kdyby náhodou. S medikací to bylo celý tak na půl roku, předtím tak tři roky neúspěšně.

zuzha31
autor
30. bře 2021

Diky moc. Alespoň jste ve mě vzbudili trochu naděje. Dnes jsem byla u lékaře a napsal mi clostilbegyt a budu docházet na folikulometrii. Tak uvidíme 🙂