Ahoj
Neví náhodou někdo jak to je s krevní skupinou? s přítelem máme oba A+ jak je to s početím.. slyšela jsem, že je to špatné ... jako že nemůžou mít spolu dítě stejné skupiny a pokud jo tak nemocné nebo že nemůžou mít jedno nebo druhé pohlaví ... Napadlo mě to protože jsem tohle řešila před otěhotněním ... poradí někdo ?
špatné by to bylo pouze v případě, že by vaše dítě mělo krevní skupinu B 😀 jinak stejná krevní skupina nehraje roli - řeší se pouze Rh faktor, jak už je napsáno výše
tak myslela jsem si to .. ale nadalo mi to se zeptat 🙂 za to nic nedám 🙂 furt mi to nějak šrotovalo :D
@listopadka1 Napsala jsi to přesně naopak. Hlídá se kombinace když je matka Rh - a plod Rh +.
@listopadka1 Dovolila bych si upozornit na nepřesnost. Pokud je matka Rh+ a dítě Rh-, tak nenastávají žádné komplikace. Je to přesně naopak - matka Rh- a dítě Rh+ (působí jako něco cizorodého). Sama jsem Rh- a obě dcery Rh+ - dostávala jsem 2x protilátky. V nynějším těhotenství mne to čeká již před porodem.
@riakuk Já jsem nad tím přemýšlela a stejně jsem to popletla 😀 Díky za upřesnění
@listopadka1 To je v pohodě, stávají se horší věci 😉
@iwet211 Nikdy jsem to neslyšela a asi bych se tím nezabývala... moji rodiče mají 0 + a 0 - a mají 3 děti (2 kluky a 1 holku)...
U manžela jsem nevěděla krevní skupinu než se narodila dcera (tedy 15 let...). Nemá totiž moji krevní skupinu, tudíž musí mít mAnžel stejnou... 😂
Víc než to bych se zaměřila na povahové vlastnosti prarodičů, neb se krásně dědí... dcera je kombinace mého táty a mé tchýně...
Dobrý den když má krevní B+ i partnerka muzem mýt spolem dítě?
@ondrejgallas Dítě mýt spolu můžete, hlavně ho při tom mytí neutopte.
Partnerce rekl Ginekolog i v nemocnici i řekli na ginde že to nejde že by se buďto v rychlosti musela vyměnit krev ale povětšinou že se to nestihne a zemře to dítě a to mi řekli odborníci ...
@ondrejgallas to je pěkná blbost. Problém je když má miminko Rh negativní nebo pozitivní a maminka má to opačné Rh proto je potřeba krev měnit jinak ne.
Ve svém okolí mám 4 děti co jim krev museli měnit a všechny žijí a jsou akční.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
To je úplný nesmysl, krevní skupina nemá na početí vůbec žádný vliv. Jediné, co se musí hlídat, je Rh faktor, pokud má matka + a plod -, může docházet k obranným reakcím matčina organismu, ale to hlídají doktoři a jsou na to léky.
Když si to vezmeš, to by nemohl mít děti skoro nikdo, u nás v zemi je úplně nejběžnější krevní skupina A, tudíž musí být spousta párů, kde mají oba A a přitom mají dětí jako smetí (např moji rodiče). Nemá smysl se stresovat zbytečnostma, při početí je hlavní být v pohodě.