Pálení a bolest při styku. Poradíte?

mimig
31. črc 2020

Ahoj holky 🙂 Prosím o vaši případnou zkušenost. Je to 14 dní, co jsem byla "dole" nateklá, bolest při stolici. Dobráním antibiotik a menstruací tyto bolesti skončili, tak jsem byla ráda, jelikož se snažíme s manželem už dlouho o mimi a konečně se mi díky lékům na štítnou žlázu vrátila ovulace. Jenže první styk a hned pálení v pochvě znovu 😞 Chtěla jsem se proto zeptat na nějakou radu, doktorka je teď na dovolené,my zítra odjíždíme taky na celý týden a čeká mě každým dnem ovulace, tak jsem nešťastná za další komplikace... Děkuji za radu 🙂

jana_zofie
31. črc 2020

Mne takhle vzdycky zacinaly kandidozy. Jeste nez nastoupilo svedeni nebo vytok to bylo paleni pri sexu a navic jsem byla docela "sucha". Taky jsem je mivala po antibiotikach, vetsinou...

mimig
autor
31. črc 2020

@jana_zofie A můžu se zeptat, jaká byla léčba?

terezz29
31. črc 2020

Možná kvasinky. Zajdi do lékárny, koupit se dá celá řada přípravků, ale při léčbě zapomeň na sex, bohužel :(

jana_zofie
31. črc 2020

@mimig Clotrimazol vaginální tablety a mast. Až to dobereš tak můžeš třeba pro jistotu chvíli nějaké vag. tablety pro podporu správného poševního prostředí (nějaké ty laktobacily nebo co to je). Ale nevím, jak velký problém to je, když se snažíš o miminko - ať už kvasinky jako takové, tak ten clotrimazol, i když teda nepředpokládám, že by s tím byl kvůli tomu problém, leč nejsem farmaceut ani gynekolog. Pokud máš fajn gynekologa, zkusila bych se ještě zeptat po telefonu, jinak bych se stavila do lékárny a ještě se třeba zeptala. Ale ten clotrimazol funguje fakt dobře a rychle.

jana_zofie
31. črc 2020

@mimig A jo, doktorka na dovolený, už to vidím. A taky je pravda, že pokud to jsou kvasinky, měl by se máznout i partner. A kvůli opakovanému přenosu z tebe na něj a pak zpět je lepší sex s kondomem. Takže u vás vlastně nic moc. Zase je pravda, že ten kondom jsme jednou nedodrželi a nic se nestalo... ale pokud zvládneš ještě jednou odložit, udělala bych to.

levandulka_fialova
31. črc 2020

@mimig A já bych se s tím nepárala a "udělala" to bez kondomu. Jestli tě to už pálilo při styku, pravděpodobně je "chycený" i partner. Prostě to jednou pustí v době ovulace, a pak se budete oba léčit a chránit kondomem do vyléčení, ale tu ovulaci pokryjete 😉

levandulka_fialova
31. črc 2020

@mimig Jinak já na kvasinky používám jedině Candibene 3 vag. tbl., složení je stejné jako Clotrimazol, ale ten mi nikdy nezabral, nevím proč, ale Candibene vždy a je levný. K tomu přikoupit mastičku pro něj, třeba Canesten.

jana_zofie
31. črc 2020

@levandulka_fialova taky možnost

marti89
31. črc 2020

Určitě sáhnk po probioticích, je potřeba stimulovat střevo po těch ATB. A vyhla bych se cukrům, po ATB bývají časté kvasinkové výtoky a taky infekce močových cest. Mně bylo doporučeno používat na mytí spodku intimní gel s tee trea olejem a koupila bych si v lékárně nějaké volně prodejné čistící globule - třeba Globulus cum Tetraborico natrio - zaveď na noc s vložkou (přeci jen toho pak vyteče víc, intimka by nemusela stačit).

kmarie81
31. črc 2020

mě pomohl výplach rosalginem a nošení sukně a jen bavlněné prádla a v noci spaní na ostro, at to co nejvíc dýchá, ale já na to moc netrpím, měla sem jen jednou v životě. Zato ted beru na podporu těhotenství 2-2-2 utrogestan a je to pro mě teda fakt očistec. Ráno sem si musela nařídit budíka o hodinu dřív, abych zavedla utrouš a pak sprchu a zahojit se s intimním mýdlem s tee tree, v poledne zavádím v práci - to vykrývám intimkou a hned jak to cítím že zbytky utrouše vytýkají - na záchod, nová intimka a tak dále pořád do kola - doma hned další sprcha s tee tree a večer utrouš polykám, abych mohla spát bez kalhotek. a trochu to zaléčila, jak mě celá pálí, Co se sexu týče - tak naposledy sme to zkusili před cca 1,5 měsícem a hrůza - pak léčení skoro týden. Vlastně sem se musela léčit i po gynekologické prohlídce...Ten utrogestan budu brát ještě 8 dní, to už vydržím, jen doufám že potom už se mi to všechno zahojí a budu moct zase normáleně fungovat... Jinak cytologii mi dělali před 3 týdny a vyšla uplně v pohodě - mám jen blbou reakci na ten utrogestan.

mimig
autor
1. srp 2020

Díky, holky, všem za radu a zkušenosti 🙂