Ahoj holky, vyfasovala jsem duphston 😊 akorat mam silene dlouhe cykly cca 38- 50 dc. Tenhle mesic testuju ovulku, abychvedela kdy ho nasadit. Jsem dnes 21 dc a mam ho brat od 16.dc na upravu a otehotneni. Minule jsem ho brala taky 5 mesicu a ten posledni jsem ho zacla brat az 20dc a potom jsem dalsi mesic nic nebrala a bylo to tam, sice to nedopadlo ale bylo to tam. Tak si rikam jestli ho nasadit kolem 20dc nebo az 25dc nebo dokonce az po ovoluaci. Jsem z toho zmatena🥺🤯🤯
Viz foto, 21 dc a stale na ni cekam🤯
@sudylichozrout dekuji, akorat ja chtela upravit cykly a zkratit, ale stimhle by se minasi nepidarilo otehotnet ze 🤯 protoze jsem nekde slysela, ze kdyz se to nasadi, tak to cyklus muze upravit a ovulka prichazet driv. Nebo neni to pravda?
@kvetuska145 Zablokuje se ti ovulace, pokud se nasadi pred ni. Gestagen ovlivnuje lutealni fazi a tu prodluzuje dle delky uzivani. Ja nechapu, proc to doktori pisou od stolu na "srovnani" cyklu, kdyz nemaji zmapovano, kdy je ovulace.
Ja ji mam 21.-25 den cyklu (vetsinou 21) a lutealku 10 dnu. Dr. mi nasadila Utrogestan od 16. dne a nez jsem prisla na to, ze nemuzu otehotnet, protoze vlastne beru dal antikoncepci, tak to zabralo skoro rok.
@sudylichozrout super dekuji moc 🥰 takze pockam na ovulku, a vzdy nasadim po ni, sice se mi to mozna prodlouzi nebo budu mit cykly stejne, ale stoji to za to😊
@kvetuska145 lepší dlouhé cykly s ovulací, než krátké bez ní 😉
@clo1 myslim ze zitra nebo pozitra je tu 😊 navecer jsem testovala a uz byla hodne silna druha carka. Jeste vic nez na te posledni fotce. Takze su rada🥰
Muzu se prosim prifarit s dotazem ohledne ovulace? Pisu si uz nekolik mesicu delku cyklu, ale porad mi neni jasne, kdy si mam zapsat datum, kdy tedy byla ovulace? Kdyz mi ovulacni test vysel pozitivni napr. vcera, tak si zapisete ovulaci dnes, nebo zitra?
@dzalli taky by me to zajimalo, nejsem si jista, myslim ze kdyz vyjde pozitivni test, tak do druheho dne je ovulace??
@kvetuska145 do 48h od pozitivního testu ;).
@kvetuska145 jakmile ovulační test zeslábne po posledním pozitivním testu tak ovulace proběhla, obvykle to bývá do 24-48 hodin 🙂
@kvetuska145 noo myslím, že se to blíží.
@tasimia ale jeste nebyla ze😏
@kvetuska145 podle mne nee. Ale z mé zkušenosti vím, že některé testy nemají tolik barviva, takže ten poslední test může být klidně pozitivní, některé to holt nevybarvi. Pojistila bych to 👍
@tasimia mam to v planu, dekuju🥰
@tasimia uz mne prijde, ze slabne a tipovala bych to na vcera. Budu testovat jeste aspon 3-4 dny at uvidim. Mam zacit brat ten duphaston, myslite ze staci kdyz ho nasadim az z dva dny? 😊 potrebuju s nekym si poradit, nebo se zblaznim😀🥰
@kvetuska145 jejda, to ať ti spíše poradí někdo kdo ho bral. Myslím podle komentáře, že by mohla poradit
@sudylichozrout. Já ho nebrala, takže raději nic psát nebudu.
Každopádně mi to tedy nepřijde, že by to sláblo, ale zase ty to vidíš líp.
@tasimia dekuju, jak to zaschlo, tak je slaba o dost 🤯
@kvetuska145 Pockej jeste den, udelej zitra kontrolni test a pak nasad. Nic se nestane, kdyz nasadis o den pozdeji, tyhle leky jsou syntetika tveho hornonu gestagenu, ktery mas v tele po ovulaci. Jen udrzuji jeho hladinu zadouci pocet dnu u zen, kterym klesa rychleji nez je zdravo ( lutealni faze treba jen 7 dnu). Kdyz ho budes brat 10 dnu, bude to uplne ideal + pak 2-4 dny poklesu az do menstruace, ktera kdyz neprijde, jsi tehotna. Ale zakladem je nasazeni az PO ovulaci. Jak rikam, 10 mesicu jsem brala podobny lek spatne a divila se, ze netehotnim. Kdyz jsme to rozlouskli, byla jsem hned v cyklu, co jsem ho uz nebrala, tehotna.
@sudylichozrout dekuju moc, je zajimave, ze dr vi, ze se snazime a i pres tohle, mi to nasadi. A kdyz jsem ji rekla, ze se snazim delat testy nebo merit bt, tak se mi pomalu vysmala, ze je to kravina. Jeste jednou moc dekuju🥰❤️
@kvetuska145 Kravina to urcite neni. Neni zac 🙂
@kvetuska145 mě ty čárky příjdou pořád stejné, testuj dál, podle mě ještě zesílí.
@clo1 budu 🥰 ale ta posledni jak zaschnula, tak je o dost slabsi no, uvidim😊 a dekuju🥰
@kvetuska145 tak zkus ještě zítra test a pokud bude slabší, tak nasaď duphaston, pokud stejná, ještě bych s tím počkala. Bt neměříš? Ukaž jak vypadá po zaschnutí 🙂
@clo1 testuju prave poprve, teplotu jsem merila, ale obcas jsem zapominala, tak jsem se na to vyprdla, mam dlouhe cykly a nevydrzim u toho. Prislo mi jednodussi koupit testy 😊 a posledni 3 dny testuju dopoledne i odpoledne 😊
@kvetuska145 slabne, zitra bude slaby a muzes nasadit.
@kvetuska145 fakt je slabší 🙂, zkus ještě zítra pro jistotu jeden, mohl by ještě více zeslábnout. Pokud to tak bude tak duphaston nasaď 😉
@sudylichozrout
@clo1
Super, dekuji moc🥰 vazim si toho 😊
Ahoj holky, chci se zeptat, nejsem si jistá. Včera mi vyšel jasně pozitivní ovulační test, dnes už čárka slabne, kdy mohu nasadit Duphaston? Dnes? Zitra?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kvetuska145 Duphaston az po ovulaci, je to gestagen.