Ahoj holky, ovulační testy si dělám poprvé. Myslíte, že podle těchto testů ovulace proběhla? Nebo vubec?
Dekuji moc za rady,
Silva
Tři dny po skončení MS - pak každý den
Testy jsou nespolehlivé, musíš mít štěstí, abys testovala přímo během ovulace (to je pár hodin), aby ti to zachytily. Testovala jsi mimo ovulaci, ale o tom, jestli proběhla nebo ne, ti to nic neřekne. Mohla jsi např. testovat ráno a ovulovat odpoledne a testy by pak vypadaly přesně takhle. A naopak ani pozitivní ovulační test není zárukou toho, že ovuluješ. To už je lepší měřit si teplotu.
@ruzova_pastelka Aha, já jsem všechny testy dělala ráno. Děkuji za názor 🙂 Doktor mi řekl, abych zkusila testy, já v to stejně moc nevěřím..
@deliba Tak to bych i uvažovala nad změnou gynekologa. Pokud si to s ním řešila, tak ti mohl nabídnout sledování růstu folikulů ultrazvukem. To je asi jediná fakt spolehlivá metoda. Můj se při zmínce o testech smál a říkal, že jsou to vyhozeně peníze.
@deliba ahojky, já tedy nemůžu úplně souhlasit s výše uvedeným, protože já mám s testy ty nejlepší zkušenosti, ovulaci vždy ukázaly, ALE testovala jsem vždy v odpoledních hodinách (vidím, že píšeš, že si testovala ráno což může být právě ta chyba). Příští cyklus zkus testovat třeba mezi 14-18 hodinou, to je, dle mě, takový ideální čas 😊 jinak v návodu máš přímo doporučeno netestovat ráno a po 10 hodině večer pokud si dobře pamatuju 🤔😉
@anetttie myslím že už ano, toho 2.6 byl test nejsilnější 👍
@lenickamimi děkuji za reakci ovu. testy mám poprvé tak se v nich nevyznám
@anetttie no to já používám jen digitální ovu test, je maximálně spolehlivý, akorát je dost drahý no 😤
@anetttie myslela jsem si to 😉 pokud to nevyjde tak příští ovulaci testuj spíš v odpoledních hodinách, nejlépe mezi 14.-18.00 😉 ona totiž čárka z 2.6. není úplně výrazná, jak by měla být, ale to je právě tím, že si testovala dopoledne ..kdybys testovala odpoledne tak bude výraznější 🙂 jinak ovulace určitě proběhla 3.6. 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@deliba Podle testů bych řekla, že ovulace nebyla. Které dny cyklu jsi testovala?