Ovulační testy. Co si o tom myslíte?

elodii
30. lis 2022

Holky potrebuji radu... Minulý měsíc jsem si dělala ovu testy, přičemž pozitivní byl 13DC. Mám MS celkem pravidelně 26-28dní.
Tenhle měsíc jsem dělala test 9.DC a zapomněla se podívat po těch 5min a podívala se až asi za dvě hodiny a byla slabounká čárka, tak jsem si říkala, že se blíží ovu, 10DC jsem netestovala, ale s mužem jsme měli pohlavní styk, dneska jsem testovala a čárka jen kontrolní... A teď teda nevím, zda ovu proběhla včera, kdy jsem netestovala a byla 10.DC nebo byl v pondělí výsledek zkreslený, že jsem koukla až pozdě a teprve bude?
Je možné, aby byl test pozitivní jen ten jeden den?
Děkuji 🌷

lenda93
30. lis 2022

To, že jsou na testu dvě tučne čárky tak neznamená, že je to ovulace. Znamená to, že ovulace přijde do 48 hodin.

elodii
autor
30. lis 2022

@lenda93 jasně, to chápu, proto jsem čekala, že po slabouncé čárce by měla být silnější každým dnem a ne, že dva dny na to nebude nic...

lenda93
1. pro 2022

@elodii jinak se může stát, že budete kit i anovulacni cyklus

lipline
5. pro 2022

@elodii podle mě klidně může teprve přijít, ten LH hormon v těle před ovulací různě kolísá, taky zálěží na pitným režimu a tak, takže to že jeden den je slaboulinká čárka a za dva dny nic a je ještě brzy na ovulaci tak klidně může přijít, já měla 8Dc slaboučkou čárku, dneska jsem 11 Dc a čárka skoro neviditelná, takže bych testovala dál, klidně 2x denně a doporučuje se testovat mezi 9-20 hod a ne z ranní moči 🙂 mám to takhle už 3 cyklus, prostě čárka v různé intenzitě, dokud není stejně silná tak není pozitivní, uvidíš, jestli se ti ji podaří v dalších dnech chytit 🙂 já třeba testuju v 11 hod a v 15 hod 🙂 a když pak už sílí hodně tak třeba i v 17 hod 🙂 jinak ten pozitivní test je jen pár hodin - neukáže se třeba 2 dny, proto je možný že ho prostě někdy nechytneš ani když ovulace proběhne 🙂

elodii
autor
6. pro 2022

@lipline ehmm... V pátek jsem měla slabou čárku a v sobotu stejně silnou jako kontrolní a bolesti jako při MS, takže ovulka byla sobota/neděle bych řekla..... Sex byl teda v úterý, to bude asi k ničemu 🙊 uvidíme....

andrea_138
18. kvě 2023

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, co si myslite o mych ovulacnich testech. Cyklus byl 26 dnu, menstruace se dostavila ale nevim, kdy byla ovulace? Od gynekologa beru 2 mesice Clostylbegyt na podporu ovulace.

lilian2111
18. kvě 2023

@andrea_138 Tady na těch testech bohužel není žádný pozitivní.
A tebe nepozval gyn na ultrazvuk před a po ovulaci, zda k ní opravdu došlo a jestli byl nějaký folikul? Mě třeba clostilbegyt dělal šílený cysty a nikdy jsem s nim ovulaci neměla …

lilian2111
18. kvě 2023

@andrea_138 tam k nějakýmu zvýšení lh došlo, ale takhle podle těch testů bych řekla že se k ní sice schylovalo, ale nedošlo k ní, proto ta čárka furt stejná, žádné zvýšení a pak zase pád.

beka91
11. lis 2023

@andrea_138 ahoj, jak to dopadlo, ovulovala jsi tenkrát, bylo z toho mimi🙂?