Ahoj, chci se zeptat na názor Vás, které už děti máte/jste těhotné. Používaly jste ovulační testy? 🤔
S partnerem se o dítě snažíme - již pět měsíců. Kamarádka mě k používání ovu. testů trochu tlačí, sama má doma roční děťátko, které se jim dlouho nedařilo. Avšak jejich snažení mi přišlo hodně násilné - neustále měření, sledování se, zapisování, všemožné přípravky na podporou otěhotnění, nejdražší těhotenské testy s ukazatelem před ms...
Já teda piju kontryhelový a maliníkový čaj, pravda sice je, že nevím, kdy mám přesně ovulaci, ale sex s partnerem máme ob den, takže si myslím, že se určitě musíme trefit do plodných dnů.
Jaký máte na ovulační testy názor Vy?
@summer2012 Jsem stejného názoru. Děkuji Vám za odpověď!😊
@emamir sex obden bohate staci,to plodne dny urcite nepropasnes,ale je otazka,zda mas ovulaci (5mesicu uz neni zas tak malo)...pokud ale vis,ze ovulace probiha (prokazano treba UTZ u lekare,nebo merenim bazalni teploty),tak bych jeste nic neresila a uzivala (po roce snazeni radeji pote vysetrit spermio,at vis)..tak drziˇ palce,at mas brzo //
@kocila My to ze začátku celkem "flákali", praktikovat sex ob den jsme začali až nyní, poslední dva měsíce. 😄 Zdali ovulace probíhá nevím, nepoznám to na sobě. Zároveň to nechci hlídat a hrotit, ať nedopadnu jako ta má kamarádka, jejichž dlouholeté neúspěšné snažení bylo ovlivněno její psychikou.
Děkuji za odpověď i Vám, jste hodná 😊
@emamir já ovu testy používala od dr.max a ihned se povedlo
Já jsem po porodu používala antikoncepci a po vysazení jsem měla hodně rozhozený cyklus...jednou 20 dní, pak třeba i 50. Takže jsem ovu test používala, abych věděla, jestli ovulaci vůbec mám. No tak jsem testovala a ovu nepřicházela a když přišla podle testu jsem ji měla už pátý den, tak mi to přišlo divné a ejhle...byla jsem těhotná. Ovu test ukáže i těhotenství a to bylo pro mě velke překvapení. Takže bych na testy nespolehala. Asi jsem ovulaci prosvihla v testování (testovala jsem obden), ale protože jsme sexovali tak nějak normálně, tak jsme se s manželem trefili...😁
@emamir Já ovulační testy použila jen asi dvakrát, abych se ujistila, jestli u mě ovulace vůbec probíhá... Ale že bychom podle toho řídili sexování, tak to ne. Říkala jsem si, že se do roka snažení se nezadaří, tak to začneme řešit přes lékaře... A ono se zadařilo za dva měsíce 🙂 Pokud tomu chceš trošičku pomoci, zkus užívat Nosifol a pro partnera Selzink - myslím, že nám to hodně pomohlo... Přeji hodně štěstí 🍀
Prvni mesic snazeni jsme to nechali jen tak, druhy mesic jsem poridila ovu testy a zadarilo se. 🙂
Když jsem se svým gynekologem konzultovala přání otěhotnět, říkal mi, že u lidí to jde ze všech primátů "nejhůře" a v průměru to trvá kolem 8 měsíců, než se zadaří. Při léčbě neplodnosti páry většinou jdou na nějakou konzultaci, pokud se nedaří minimálně rok. My se "přirozeně" pokoušeli cca tři měsíce, pak jsem zkusila ovulační test a klaplo to hned na první dobrou. A to mám nepravidelný cyklus a to rozmezí dní, kdy jsem měla na papírky čůrat, jsem spíše odhadovala. Ovu test jsem pak použila i při druhé snaze a zadařilo se hned na další pokus. Takže já na ně dopustit nedám 🙂. (Kupovala jsem nějaké, kde jich bylo nějak 5 v balení a čůralo se na ně pět dní po sobě; teplotu apod. jsem neměřila.) Ona ta pravděpodobnost, kdy člověk trefí to správné rozmezí dnů či hodin je docela malinká... Ačkoli u třetího dítka jsem otěhotněla neplánovaně a podle doktora k oplodnění vajíčka došlo 5 dní po samotném nechráněném styku, takže i ty "mýty" o životnosti spermií se zakládají na pravdě 🙂.
@emamir U prvniho jsem testy zkusila po vysazeni Clostilu,abych vedela,zda nejala ovulace bude, a povedlo se.
Pri druhem jsem uz na sobe plodne dny poznala,jeden cyklus jsem opet zkusila testy a temi jsem si potvrdila,ze to poznam. Dalsi cyklus bez testu jsme to zkusili v plodnem obdobi a povedlo se.
Pokud spolu ale fakt pravidelne ob den spite,je skoro nemozny se netrefit 😉
@emamir ahoj, po roce marného snažení jsem je začala používat abych zjistila zda ovulaci mám, ukázalo se, že ano nicméně stále se nedařilo. Nakonec vyšly ne úplně dobré výsledky na spermiogramu manžela takže jsme dostali doporučení na různé vitamíny a hlídání ovulace. Zadařilo se druhý měsíc po spermiogramu a celkově po roce a půl. 😊
Holky, děkuji mnohokrát za Vaše reakce ☺️
@emamir no, tak si říkám, že aby právě sex nebyl na povel, je fajn vědět, kdy jsou ty super pozitivní dny👍 první mimco vyšlo hned. Na druhé jsem si musela deset měsíců počkat. Povedlo se právě díky ovulacnimu digitálnímu testu od Clearblue- nic nemeris, jen ráno pocuras. V návodu je tabulka, kdy začít. Pocuras a buď se Ti ukáže prázdný smajlík či usměvavý, když usměvavý můžeš si začít užívat ❤️
@emamir já je zkusila, protože mi gynekolog říkal, že nebudu ovulovat. Tak jsem zkoušela 3.mesice po sobě a vždy mi vyšlo, že ovuluji. 4.mesic to bylo ale o týden později, než obvykle a to jsme se zasnazili a teď mám 14 dní do porodu.
V prvním těhotenství jsem nezkoušela,ale tam mě "netlačil" čas, jestli zůstat doma nebo se vrátit do práce. Takže za mě ano za testy.
Za mě jsou ovulační testy k ničemu. Nikdy mi žádný nevyšel pozitivní (ani se k tomu neblížil), i když vím, že ovulaci mám - podle ultrazvuku i měření bazální teploty.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Uchýlila jsem se k nim až po dvou letech, abych zjistila jestli ovu vůbec mám...min do roka bych neřešila a nechala volně plynout, aby to nebylo jak na povel 😉