Ovulační test - prosím o radu

hasara33
20. led 2019

Ahoj holky, tento ovulační test je ještě pořád negativní, že? Nedělám si je poprvé, ale teď si nejsme zcela jistá nicméně myslím, že je pořád ještě negativní 😀

vitezove
20. led 2019

Testovací čárka má být stejná nebo silnější než kontrolní.

Zároveň ti ale lidi často řeknou, že u některých (tím myslím u některých žen) se vůbec neprobarví úplně. U mě to tak bylo, ale bylo to teda proto, že jsem prostě neměla ovulaci. Jestli už sis někdy ovu test dělala a víš, že se dokáže probarvit pořádně, tak tohle ještě není, ale řekla bych, že zítra už by měl být úplně.

hasara33
autor
20. led 2019

@vitezove jojo to vím, ale teď jsmte si právě nebyla zcela jistá tak jsem potřebovala aby to zkouknul i někdo jiný 😀 jinak myslím, že když jsem si je dělala posledně byla čárka tmavší, někde jsem je měla schovaný, ale samozřejmě nemůžu za boha najít 😀 jinak děkuji za odpověď 🙂

kkk612
20. led 2019

@hasara33 já otěhotněla při čárce, která byla stejná, jako uvádíte při 10. DC, ale zachytila jsem asi spis už jen konec ovulace. Když to shrnu, protože jsem si delala ovu testy kolem 14. dne, samozřejmě všechny negativní, ani žádný náznak čárky, jsem se na to vykaslala a jeli jsme na vikend pryč. Takže to bylo: 16. den sex, 17. den mi bylo hrozně zle (asi ovu, protože byla první po vysazeni HA, tak ani nevím, jak to u mě mělo probíhat), 18. den sex + slabá čárka na ovu testu.
Popravdě teď zpětně přemýšlím, že je asi úplně nejlepší se na testování vykašlat a průběžně mít sex. Spermie nějaký čas přežijí, u mě přežily dokonce i sprchování po sexu, protože už jsem ten mesic nevěřila, ze by se nám mělo zadařit.

aselluska
20. led 2019

Měla jsem i takto ( jako váš poslední) pozitivní ovu test, záleží na tom, jakou výši má hormon. Jak moc silně se zbarví. Někdy se nezachytí v nejvyšší hladině. Mám rozdílné výsledky třeba v 1 a v 6 hodin 🙂

hasara33
autor
20. led 2019

@kkk612 děkuji za odpověď, já si ovulaci právě hlídat takto musím, protože beru duphaston tak abych ho vzala až po ovulaci a také manžel má sníženou pohyblivost spermií takže můj doktor nám doporučil hlídat si ovulaci a v momentě kdy se bude test pozitivní se maximálně snažit

hasara33
autor
20. led 2019

@aselluska já si myslím, že když jsem si testy dělala naposled tak ta čárka byla opravdu stejně vybarvená jako kontrolní jenomže samozřejmě ty minulý testy už nemám tak nemůžu porovnat proto jsem si nebyla jistá 🙂 uvidíme zítra 🙂

zrzeckas
20. led 2019

Ja taky asi nezachytila presne ovulaci podle testu, neprisla mi carka ani stejne silna a jsem ted 29.tyden..... Hodne zalezi, jestli si trefila spravnou dobu a aj holky psaly, ze nektere testy maji vic barviva, takze se lepe hodnoti a neco na tom je, stejna moc, dva ruzne testy a na jednom byla silnejsi nez na druhem (musela jsem proste vyzkouset 😃)....... Ja vic jak mas ten posledni ani nemela..... Jinak bych rekla, ze ten posledni je hooodne blizko. 🙂

hasara33
autor
20. led 2019

@zrzeckas děkuji za názor ;) ono to zase tak důležité není, ale kvůli tomu, že beru duphaston potřebuji vědět, že už proběhla abych si ho vzala po ... předpokládám, že proběhne někdy ve středu 🙂

vitezove
20. led 2019

@hasara33 no počkej. Ale když hlídate ovulaci kvůli lekum, tak ji musíte hlídat ultrazvukem. Testy jsou nespolehlivé. Jediné co fakt funguje je, ultrazvuk. Normálně chodit k doktorovi klidně ob den nebo každý den, on to sám určí a sleduje.

myrei
20. led 2019

Já bych to brala jako pozitivní test. Řekla bych, že zítra už bude slábnout..

hasara33
autor
20. led 2019

@vitezove takhle ten duphaston nemá mít na ovulaci vliv dle lékařů, ale četla jsem pár diskuzí o tom, že jí může potlačovat když se vezme před ....takže proto ho vezmu až po, pro jistotu

vitezove
20. led 2019

@hasara33 v tom případě to nemusíš řešit. Jakmile bude slabnout tak vezmeš lék. A je to.

hasara33
autor
21. led 2019

@vitezove no spíš doufám, že ještě zesílí 😀

hasara33
autor
21. led 2019

Tak jsem zkusila ještě dnes a ten už vypadá, že je pozitivní 😀 tak snad už to konečně vyjde 😊😊

vitezove
21. led 2019

@hasara33 ano, takhle vypadá pozitivní ! Jen bych pro příště dělala ovulační testy všechny stejné, ono se to může dost lišit a pak vlastně nemáš úplně relevantní srovnání.

hasara33
autor
21. led 2019

@vitezove jojo což to vím, ale doma my ty růžové došly a v drogerce je už neměli .... horší je, že manžel je zrovna nachcípaný 🙄😑

minemma
11. kvě 2020

Ahoj, prosím, sílí, nebo už se mi to zdá? 😁🤔 Děkuji 🙏

hasara33
autor
11. kvě 2020

@minemma ahoj, řekla bych, že ano, ale to je tedy ovulační nebo už těhotenský?

minemma
11. kvě 2020

@hasara33 je to ovu, ale zítra mám termín MS, tak mi to nějak nesedí. Testuji od poslední MS a nevím, čárka furt skoro neviditelná. Až dnes silnější. Jsem z toho jelen🙄😂

hasara33
autor
11. kvě 2020

@minemma na ovulačním testu je slabší čárka celý cyklus akorát její intenzita se odvíjí od kolísající hladiny hormonů, a protože před MS také dochází k mírnému zvýšení produkce toho hormonu tak se i čárka nepatrně více vybarví nicméně neznamená to opožděnou ovulaci ani těhotenství pokud se ptáš konkrétně na tohle 🙂

teddybear2589
7. říj 2020

Ahojte Holky 🤗 Přidám se s dotazem 😊 viz fotky jeden samostatný zeleny Testík je z pátku 11DC a na druhé fotce ty 2 zelené testíky jsou z pondělí 14DC a růžový testík je ze vcerejsiho dne 15DC 😊 o víkendu jsem neměla prostor testovat . Myslíte ze 14DC byla ovulace dle testů? 😊 nebo spíše 13a14DC ?? Tuleni proběhlo 11,13a14DC 😊 tak jestli je nějaká šance ? 🤗

rickym
7. říj 2020

@teddybear2589 ovulace probíhá do 48 hodin od pozitivního testu, takže byla možná spíš 15dc

20001981203
17. únor 2023

dobrý den prosím vás chtěla bych se zeptat delala jsem si test ovulation výsledky byli 2 čárky jedna slaba pak jsem si koupila jinaci těhotenský test a tam mě vyšla jedna čárka tak že čemu mám věřit ten ovulation jsem zkoušela 3 krát a pořád stejně mě vycházeli můžete mě poradit děkuji

20001981203
17. únor 2023

takhle to vypada

hasara33
autor
17. únor 2023

@20001981203 ahoj, to na fotce je negativní ovulační test 🤷‍♀️ ale jelikož píšeš i něco o těhotenském testu, tak nevím na co se přesně ptáš 🤔🤷‍♀️

20001981203
20. únor 2023

@hasara33 co znamená ten test ovulační když sem měla 2 čárky

hasara33
autor
20. únor 2023

@20001981203 já na fotce vidím 3 ovulační testy a všechny jsou negativní, na ovulačním testu máš slabou druhou čárku celý cyklus a pozitivní je jen tehdy, kdy je testovací čárka stejně výrazná jako kontrolní tzn. pozitivní ovulační test - obe čárky stejně silné