Ovulační test. Je možné, že neovuluji, nebo dělám něco špatně?

kaimic
22. srp 2020

Mam takovy dotaz ohledne ovulacniho testu. Pred mesic jsem si ho v plodných dnech delala a druhá carka vysla vzdy slabe. Rikala jsem si,ze jsem neco delala spatne. Tento mesic jsem to zkusila znovu. A zase 2 dny jen pouze slabsi carka. A to jsem koupila jiny test. Je mozne,ze neovuluji? Nebo delam neco spatne?dekuji za radu...

tasimia
22. srp 2020

@kaimic může to být anovulace.

levandulka_fialova
22. srp 2020

@kaimic Neovuluješ a nebo pravděpodobněji máš ovulaci později nebo dřív, než si myslíš. Podle čeho sis určila, kdy budeš testovat? Aspoň 1 měsíc bys měla testovat aspoň od 7.DC až do MS, abys měla jistotu. Pokud ovšem neměříš i teplotu.

kaimic
autor
22. srp 2020

@levandulka_fialova teplotu jsem merila,ale ta mi neslutecne litala...2 dny cca 15 a 16 DC byla 36,6 a pak neustale nizsi. A v techto dnech byl o ten slabsi prouzek. Podle toho jsem usoudila,ze by mohli byt plodne dny...ted v tomto obdobi zase testuji a pouze slabsi prouzek. Podle toho co se mi ukazuje, tak asi neovuluji. Snazime se 8 mesicu o mimco a stale se nezadarilo.

levandulka_fialova
22. srp 2020

@kaimic Pokračuj určitě v testování, teplota 36,6 je spíše ještě předovulační, mně postupně klesá, je ovulace a vyskočí. Můžeš mít ovulaci klidně až kolem 20. DC. Jak dlouhé jsou cykly? Od celkové délky odečti 14 dní a to bys měla mít ovulaci (ORIENTAČNĚ). Testuj dál a klidně i měř zároveň.

basko206
22. srp 2020

Ahoj, já měla ovulační testy koupené 2x prvně když jsme se snažili o dcerku a teď podruhé. Ani jednou mi nevyšel test pozitivní. A to jsem teď testovala každý den pro jistotu. A teď už jsem těhotná. Otěhotněla jsme přesně ten cyklus kdy jsem testovala. Na mě prostě ovulační testy nefungovaly.

kaimic
autor
22. srp 2020

@levandulka_fialova cyklus mam 26 dni...a menstruaci mam kazdy měsíc

kaimic
autor
22. srp 2020

@basko206 opravdu? Uz si rikam co delam spatne,ze se nedaří :(

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
agneska7
22. srp 2020

Mno měla by jsi zkusit testovat třeba od konce ms až po konec aby jsi tam viděla nějaké změny a u blížící se ovulace tak v ten týden dělat testy i 2 x denně , ale jedno ti povím já mám děti 2 a pozitivní ovu test jsem neměla nikdy takže ti spíš radím vykašly se na testy

palja
22. srp 2020

Může být i anovulace. Já si dělám v době silicich čárek několik testů denně. Mám třeba pozitivní test ve 14hod (obě čárky stejně silné) a v 16 hod už je čárka slabší. Takže bych ovulaci prosvihla. Třeba je to i tvůj případ.

kaimic
autor
22. srp 2020

@palja aha,tak kdyz to tady ctu tak to nema smysl resit pres ovulacni testy. Myslite,ze bych mela tedy zajit k doktorovi a resit to?

kaimic
autor
22. srp 2020

@agneska7a bazalni teplotu jste merila? Je to lepsi?

basko206
22. srp 2020

@kaimic já si to taky říkala. Už jsem byla nešťastná, ale prostě na mě byly nějaký asi slaby nebo co, ale fakt ani jeden měsíc co jsem otěhotněla mi to ovu testy neukázali že bych jí nějakou měla 🤣

mateju_sm
22. srp 2020

U me zafungovaly jen clear blue ovulacni digitalni test ... je drazsi na 10 pouziti, ale mne pomohl ... nejspolehlivejsi je ale mereni bazalni teploty ... jen to chce alespon 2-3 cykly

ilema
22. srp 2020

@kaimic zajdi si k lékaři, aby jeden měsíc hlídal ovulaci, budeš chodit na folikulometrii a gynekolog ti přesně určí, kdy je den D. Otěhotněla jsem tak hned napoprvé po dlouhém marném snažení.

kaimic
autor
22. srp 2020

@basko206 nešťastná jsem i ja 😪 rikam si co delam spatne,ze takovou dobu a nic...

katule1990
22. srp 2020

@kaimic Na mě taky ovulační testy nikdy nefungovaly. Vždy maximálně slabá čárka nebo duch, přitom jsem ovulaci měla potvrzenou od doktora ultrazvukem a měřila jsem bazální teplotu, kde byla ovulace taky vždycky pěkně vidět. Za mě jsou ovulační testy k ničemu, jen stresují a stojí dost peněz. Ale někomu fungují, no.

kaimic
autor
22. srp 2020

@ilema no zkusim v pondeli zavolat k doktorce pro radu...snad s tim pomuze

kaimic
autor
22. srp 2020

@katule1990 opravdu? No ja merila i dnes a zase slaba carka...ale přitom citim dnes ze me boli na prave strane v podbřišku

anuliinka2013
22. srp 2020

@kaimic I ovulacni testy maji pry ruznou citlivost a take ty muzes mit ruzne mnozstvi hormonu. Vim o holkach, co ho plne pozitivni nikdy nemely, anebo zas o holkach, co mely 2 carky skoro cely mesic... idealni je proto delat testy jeden cyklus hned po skonceni MS a porovnavat zmeny - pokud carka bude tmavnout, neco se deje (i kdyz plne tmava nebude). Pripadne to kombinovat s jinymi znaky (bolesti, mereni teploty...). V den cekane ovulace zkusit treba 2 testy, a treba i 2 znacek... takhle to vypozorujes a pak uz budes vedet, co hledas....

katule1990
22. srp 2020

@kaimic Jojo, opravdu. Zkoušela jsem to asi 3 nebo 4 měsíce a nikdy nic. Buď tam nebylo nic, neviditelný duch nebo slaboučká čárka a pak to zase zesláblo a nic. Ovulace byla po tom nesilnějším testu, který byl však jasně negativní, protože druhá čárka se dala sotva vykoukat. Jezdili jsme do CAR, takže jsem na ultrazvuky chodila dost často a ovulace vždy probíhala, i podle tý bazální teploty. Problém byl u manžela. Fakt bych se ovulačními testy nestrasovala, někomu se zvedne ta hladina hormonu jen v řádech hodin a test to pak ani nezachytí. Spíš bych zkusila to měření bazální teploty, to je spolehlivé, pokud se dělá správně. Hodně štěstí 🍀.

kaimic
autor
23. srp 2020

Tak jsem dnes měřila a zase takto...čárka prostě nezesilila...

kaimic
autor
23. srp 2020

@katule1990 zkusim to dalsi cyklus zachytit tou teplotou a snad pujde poznat kdy ta ovulace probehne. A take zkusim jeste koupit jiny test ovulacni a po MS hned testovat kazdy den...