Ahoj ženy, zajímal by mě váš názor.
Ovulaci mám téměř vždycky stejnou, asi jako většina - cca čtyři dny hodně vlhko, pátý den (cca18DC) hlen jako vaječný bílek, na to ještě dva dny vlhko. Plus bolesti podbřišku, někdy i prsa a hlava.
Tentotrát mám už od 12DC třetí den ten vaječný bílek, opravdu jak kdybych si tam vyklepla vajíčko 🤦🏻♀️ je to v rámci mezí normální - jen nějaká silnější ovulace - nebo to může znacit třeba nějakou infekci nebo zánět?
Měříš si bazální teplotu? Jedině ta Ti potvrdí, že ovulace proběhla (anebo třeba ultrazvuk dělaný denně nebo ob den, což žádný Gyn dělat nebude 😅). Neukáže, že probíhá - na to poukazují ty jiné symptomy, které zde popisuješ. Ovu test Ti může vyjít pozitivní i 10 dní před ovu nebo dokonce i již po proběhlé ovulaci. Některým ženám LH hladina kolísá více, jiným méně, takže to ten papírek může zaměnit s ovulací. Podle toho, co píšeš, se může tělo k ovulaci teprve chystat.
Test jsem si dělala včera a negativní 🙂
Je fakt že beru tento měsíc fakt pravidelně a poctivě gynex, ale že by z toho bylo až toooolik hlenu a před předpokládanou ovulaci mi přišlo zvláštní 🙂
Kdybys měla zánět nebo infekci, tak by neměl hlen (výtok) čirou barvu. Holt asi silnější ovu, nebo příprava na ni...
Plodný hlen úplně tak nezávisí na a ovulaci . Muzes ho mít i pět dní před ovu
@dareenn tady je o tom docela hezke psani i o "vajecnem hlenu":https://www.rodina.cz/clanek3633.htm
Gynex je v ČR velmi populární, ale už nikdo moc neřeší, k čemu primárně ty bylinky jsou 😢. Je třeba si uvědomit, že lékaři nejsou herbalisté. O bylinkách ví jen to, co si sami nastudují. Vysvětluju si to tak, že jedna pacientka chválila, tak paní gynekoložka zkusila doporučit dál a ejhle, fungovalo to (respektive nezhoršilo stav), tak doporučuje vesele dál... Možná se bylinkám věnuje a řekla si "kontryhel ve složení", super, ten je na všechno. Ale on není... má přesně vytyčené indikace a může uškodit. Už jsem se s tím mockrát setkala 😒 I bylinky jsou léčiva. Nejsou na všechno, nejsou pro všechny, mají určité dávkování a indikace. Panadol taky nepomůže na vše, třeba na průjem...
@hermij Já jsem si ho naordinovala sama, doktorka se mi vysmála, že to je jen alternativa, šla jsem na laparku, cykly začaly 26, 28, 30 až na cyklus 50 dní! Začala jsem brát Gynex a koupila jsem si pouze 2 lahvičky, jednu jsem ani nedobrala. Zkrátil mi cyklus na max. 33 dní a to je v době snažení rozhodně více pokusů než 50ti denní cyklus. Myslím, že za zkoušku nikdo nic nedá. Srovnala jsem se po antikoncepci po 7,5 letech!
Holky gynex neee, mě rozhodil neskutečně, ne jen mě, spoustu dalších holek,... on buď sedne a nebo bohužel ne a rozhodí..
Já nasadila drmek, manžel gynex dobral, plus selzink. Zdravá strava, pohyb a tradá, dva měsíce a ted jsem 11 týden. A důležitá věc, nejvíc asi ze všeho, brát to tak ze to vyjde, když ne tenhle cyklus, tak třeba další ale vyjde! A tehu bude, klidně ho plánovat, mluvit o něm, počítat s tím opravdu tak že to bude, ne se stresovat a tak. Držím palce ☺️✊🏻
@lilian2111 nepodstupovala jsi nahodou ivf?
@lalen1 nene urco ne 🙂
@lalen1 my jsme o něm sice uvažovali, ale nedošlo na nej, nechtělo se nám do toho 🙂
@lilian2111 no mě třeba před 4 roky udělal dobře ... Měla jsem po revizi a hned první cyklus po ní jsem brala gynex na "vrácení do normálu" a rychle otěhotněla a mám doma zdravého 2,5 leteho kluka... Teď ho beru na srovnání cyklu (někdy 29 dní, někdy 40 a víc), ne primárně kvůli otěhotnění...
Takže každému asi jinak no, to je tak se vším, léky, bylinky, homeopatika...
@dareenn jj určitě, někomu sedne, někomu bohužel ne :/
@monikaa_h Když to vezmu ve zkratce, tak má toxické výrobní složení (toxický konzervant z grepových jader). To mi k zavržení stačí. Pokud Ti na složení nesejde, tak ta směs bylin je estrogenizující. Může pomoci tam, kde žena estrogen potřebuje, ale to je velmi malé procento žen, většinou nám chybí dostatečná produkce progesteronu.
Ahoj zeny...Je to uz diskuze starsiho data ale zkusim sem polozit dotaz snad nekdo jeste zareaguje...Dnes mam 3 den ovulacni hlen...Prvni den byl dost husty,vcera o neco ridsi a dneska rano?naprosto ukazkovy hlen vajecneho bilku..bylo ho pomerne dost(zkoumam zevnitr).Ale co tak sleduji behem dne tak nejak rychle ubiva...Dole mam tedy porad mokro ale vidim,ze hlenu uz neni takove mnozstvi a asi se pomalicku meni zas na ciry...co to prosim znamena???probehla uz ovulace???ze vsech tech clanku na netu sem tumpachova,zkoumam se prvni mesic takhle vic...BT nemerim protoze tomu nerozumim...Jde mi o to ze chlapa budu mit doma az nekdy pozde vecer,a mam strach ze jak hlen mizi nestihnem to☹ono je to asi fuk protoze mam cykly 34 dni a dnes sem 23DC takze mam stejne malo sanci ze by se vajicko stihlo uhnidit ale...ten pocit ze sme to zkusili v ten spravny cas...Dekuji za radu,nazory a zkusenosti..
@nagojka Cyklus se může klidně maličko prodloužit v závislosti na ovulaci. Ten dnešní byl asi ten nejkvalitnější. Vůbec nevadí, že ho ubývá 😉 On je stále v děložním hrdle, kde být má 💃 Držím pěsti 🙏 Kdyžtak můžu doporučit materiál, co mám na profilu v příspěvku, najdeš tam odpovědi na to, jak to je s tou ovulací v závislosti na hlenu 🍀
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@dareenn udělej si ovu test a uvidíš. Těžko říct.