Ovulační graf. Jde o ovulaci?

pivonka88
6. lis 2023

Ahoj ženy, tenhle cyklus jsem začala meřit BT. Co myslite, jde o ovulaci? Po MS jsem mela teplotu kazdy den cca 36 a ted uz se treti den drzi skoro na 36,5. Jine priznaky nemam. Zkusila jsem merit i pres den a tam mi stoupa az skoro na 37. Obrazek grafu v komentari

pivonka88
autor
6. lis 2023
lencaa11
6. lis 2023

@pivonka88 bazální teplota se měří každý den ráno ještě v posteli to je nejlepsi měření tohle je takové nic moc a test k tomu ovu vyzkoušet

pivonka88
autor
6. lis 2023

@lencaa11 merim kazdy den v 5 rano predtim nez vstanu

lilian2111
6. lis 2023

Nemyslím si, že je po ovulaci

bejuna29
7. lis 2023

teplota měřená přes den už není bazální, to je jen a jen ta naměřená ráno hned po probuzení. tenhle graf je tak celkem na prd, za mě lepší zadávat do fertiliy friends, pokud umíš anglicky, tam jsou grafy mnohem přehlednější, dokonce ti to tam tu ovulaci podle zadaných údajů i vyznačí. jinak se to u ovulace řídí pravidlem 3 vyšší teploty na 6 nižších teplot. ještě dotaz, máš běžně pravidelný cyklus? kolik dní?

pivonka88
autor
8. lis 2023

@bejuna29 asi jsem to na zacatku spatne napsala.. pres den jsem se zmerila ale jen pro zajimavost, do grafu jsem to nezadavala. Jak uz jsem psala, merim kazdy den ve stejnou dobu predtim nez vstanu z postele. A MS jsem mela i po vysazeni HA pravidelnou presne 28 dni. Paty cyklus jsem nevim proc mela zpozdeni 9 dni. Proto jsem si zacla teplotu merit, abych mela i jistotu ze ovuluji.. zadavam ted uz i do FF, je to prehlednejsi.. posilam graf

bejuna29
8. lis 2023

@pivonka88 jo, tady to vypadá, že ovulace dle BT proběhla. apka si není jistá, protože vychází jen z BT a nemá další podklady - ovulační testy, hlen, čípek...ale chápu, že ne každý tohle všechno chce sledovat. ještě dotaz, kde měříš? dole nebo v ústech a digitálním teploměrem? ptám se kvůli výši BT. někdo má nižší teploty jako ty a je to v pohodě, někdy to je tím, kde se teplota měří...

pivonka88
autor
8. lis 2023

@bejuna29 jojo, to jsem taky tak pochopila, ale to se mi zatim nechce az tolik hlidat, zacinam teplotou a uvidime. Jinak merim primo bazalnim teplomerem a v ustech.

bejuna29
8. lis 2023

@pivonka88 jo, to jsem si myslela, proto jsou ty teploty nižší 🙂, ale ovu je potvrzená, takže teď jen čekat. víš jak dlouhou máš LF (od ovulace do MS?)

pivonka88
autor
8. lis 2023

@bejuna29 to prave vubec nevim, tenhle cyklus poprve merim BT a navic ani nevim jak dlouhy tenhle cyklus bude, protoze minuly se mi o dost prodlouzil. Uvidime, kazdopdne moc dekuju za rady 😊

bejuna29
8. lis 2023

@pivonka88 tak to aspoň případně zjistíš, pokud se rovnou nezadaří (což by byla ta nejlepší varianta) 🙂
LF bývá maximálně 16 dní (pak v případě neoplodnění žluté tělísko zaniká, klesne progesteron a s ním i teplota a přicház MS). pokud jsi testovací maniak, doporučuji testovat nejdřív až 10-12 dpo, pokud nejsi lovkyně duchů 🙂, tak vydrž do MS, která by měla nejpozději za těch 16 dní od ovulace dojít. držím palce

pivonka88
autor
8. lis 2023

@bejuna29 dekuji moc 🤍

lilian2111
8. lis 2023

@pivonka88 Js bych řekla že tady už jde vidět ovulace hezky 🙂 jen jsi spis 5dpo. Ovulace byla tu poslední nejnižší teplotu než vyskočila nad ty nízké.

yvetka123
15. lis 2023

Zdravím holky, měla bych na vás otázku. První měsíc si měřím bazální teplotu,ale nejsem si jistá,zda ovulace proběhla. Potřebuji to vědět,protože od zítra mam začít užívat Utrogestan a nerada bych si tímto ovulaci zničila. Menstruace proběhla 1.-5.11,zacala jsem merit potom. Přikládám graf, děkuji za odpověď 🙂

bejuna29
15. lis 2023

@yvetka123 podle BT si nemyslím, že ovulace už proběhla. není splněná podmínka 3 vyšší teploty na 6 nižších. utrogestan bych nenasazovala, zablokuješ si tu ovulaci. jak dlouhé máš běžně cykly? a z jakého důvodu ten utrogestan máš brát? ovulační testy k tomu měření asi neděláš viď?

jaja01k
15. lis 2023

@yvetka123 Podle grafu bych neřekla, že už ovulace proběhla.

lilian2111
15. lis 2023

@yvetka123 Neproběhla. Pokud nasadíš Utrogestan už ani nebude, progesteron ji zablokuje.

yvetka123
15. lis 2023

@bejuna29 cykly mam prave nepravidelné,dlouhe,kolem 50 dnu. Jeste teda doplnim,ze po 3 mesicich snazeni jsem otehotnela,ale po mesici to bohuzel samo odeslo. Dali jsme si mesic pauzu a ted zase zkousime. Uteogestan mam právě na upravu cyklu. Budu tedy merit dal a budu doufat,ze ovulace probehne pozdeji(+- 35 den)

bejuna29
16. lis 2023

@yvetka123 jo, tak u dlouhých cyklů je ovulace později než máš nasadit utrogestan. ale možná by stálo za to, nejprve zkusit upravit ten cyklus, tzn nasadit utrogestan podle toho, jak stanovila doktorka. pak ale ovulace nebude, protože ji utrogestan zablokuje. nicméně za pokus to stojí? 2-3 cykly? pokud tě netlačí věk nebo tak něco...

lilian2111
16. lis 2023

@yvetka123 Pokud tě netlaci věk, nebo cokoliv pak bych to právě nechala na tele a necpala do sebe hormony. Pokud jsi otěhotněla po takový chvíli tak není co řešit. 😉 my se snažili 3roky a až pak jsme řešili hormonálně.