Ahoj holky,
brala jsem clostilbegyt 5-9DC, poté mi byl nasazen duphaston od 16DC, přičemž ovulační testy byly pozitivní až 18DC, na pohotovosti na utz 17DC byl folikul 17,77mm. Je nějaká šance, že ještě praskne a vajíčko bude mít naději na oplodnění a uchycení? Bylo mi řečeno, ať duphaston beru dál a nevysazuji.
Otěhotněla jste některá s ovulací během braní duphastonu?
Cykly nevím, po 80DC jsem vždy klusala pro vyvolávačku. Úplná anovulace a nulový progesteron. Myslíš teda, že praskne jo? Všude píšou, že D. ovulaci blokuje☹
@lucka_16 On teoreticky ještě prasknout může, když máš Duphaston teprve dva dny... ale progesteron mění strukturu děložní sliznice a hlavně mění i prostředí a konzistenci děložního hlenu. Ten je při ovulaci takový, aby v něm spermie přežily a doputovaly k vajíčku. Při braní progesteronu zhoustne a stane se pro spermie neprostupný. Nechápu, že nejdřív nebyla zkontrolovaná reakce vaječníků na Clostil, než byl nasazený Duphaston. Clostil se dá brát párkrát za život a tohle je pak úplně vyhozený cyklus ☹
Me bylo řečeno, ze duphaston ovulaci zastavuje a musi se nasadit az po
Ovulaci , kterou ideáne po clostiku pojištuji pregnylem.
Nechápu mého bývalého gynekologa. Nebýt mého risku nikdy nejsem tak , kde jsem ted 😣
hele, já jsem pravděpodobně otěhotněla během braní Utrogestanu, to je něco podobného jak Duphaston, ono prý když je ta ovulace jakoby nachystaná, tak to prý nezablokuje a spustí se i tak, ale je třeba až 18. DC, i když bereš Duphaston od 16 DC. Ze začátku to množštví progesteronu v krvi není tak velké, horší by bylo, kdyby byla ovulace nachystaná až na 25. DC, to už by asi zablokoval.
a kdyžtak s Clostilem choďte radši do CARu. Oni na to ti obvoďáci často kašlou, leckdy neudělají ani kontrolu, prostě napíšou Clostilbegyt a Utrogestan na 3 měsíce a kontrola za 3 měsíce, což můžou být 3 úplně zbytečně promrhané cykly (když se Clostil může 12x za život)
@werumka Až po vysazení HA. Přišli na to, kvůli nulovému progesteronu nedocházelo ani k ovulaci, ikdyz LH rostlo, cyklus vůbec neběžel, zasekl se jakoby na cca 10DC (sliznice super, folikuly žádné) a tím to haslo na celý rok. Takže MS jen po vyvolávačce, jinak nic.
Dnes přišla dle testů ovulace 19DC, od 16DC beru ten D. takže asi zmařený cyklus.
@kettkav dobírala jste prosím Duphaston všech 10dní nebo jste dobrala jako by jen ty dny, které Vám zbývaly?
Já mám Clostil od 5-9DC a Duphaston od 15-24DC ale ovu jsem měla teď 17DC a začla jsem brát až dnes - 20DC kdy mi BT ovu potvrdila. Mám tedy dobrat jen 4 dny nebo všech 10dní ?
děkuji za odpověď
@gabrielka_h jedla bych celých 10 dní
@uzivatelkapetra Děkuji za odpověď 🙂 Doufám, že to nebude pozdě ale ovu testy mi nikdy stejně silnou nebo silnější čárku neukázaly tak se spoléhám na BT.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahojky, já mam od pristiho mesice taky predepsany clostik + duphaston... Duphaston mam brat od 16DC - 10 dní ... clostík od 3DC - 5 dní... podle me ten folikul praskne urcite, pocitej tak zitra nebo pozítří. Jak dlouhe mas cykly?