Ahojte snažilky 🙂 všude čtu, že ovulace je prostě v půlce cyklu. Ale dle mých pozorovacích schopnosti si myslím že ji mám až tak týden před vypuknutím MS. Nechce se mi zatím moc dělat ovulační testy. Prostě si jen užíváme a na nic nespěcháme.
Je tu někdo kdo si dělá testy pravidelně a má Vysledovan svůj cyklus? Kolik cca dní před MS máte ovulaci? A jak dlouhý cyklus máte? Najde se někdo kdo má delší cyklus ale ovulaci až ke konci? 😊
Já jich mám sledovaných něco přes 60. Luteální fáze by měla být u jedné ženy zhruba konstantní. Minimálně 9 max bývá 16 dní. Pro mě je typické mít mezi ovulací a ms 10-12 dní. Párkrát jsem měla míň nebo víc.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Je jedno, jestli je ovulace “dle tabulky” 14 den, nebo 7 nebo 21… důležité je, kolik dni je PO ovulaci do MS - musi být čas na uhnuzdenk atd… ovulace by měla být těch 14 dni před má (12-16 dni), takže když by byla ovulace 7den, cyklus by měl být krátký - 21 dni cca, pokud bude ovulace 21den, cyklus bude 35 dni cca…. Snad jsem to napsala srozumitelné
Plus ještě se ovulace muže posunout…. Já mívala cca 13-15 den, ovšem v cyklu, kdy jsem otěhotněla byla ovulace až 21den