Ovulace nebo ne. Co myslíte, proběhla už?

theryinka
7. kvě 2020

Holky, nechápu, já zkušená matka od dvou kluků a nakonec potřebuji poradit od vás ❤️ ohledně ovulace 🙈 a to jsem si myslelq, že po dvou letech snažení o prvního synka už teď mám zmáknuté vše od A do Z 🙈🙈🙈
Věc se má následovně - chci zkusit tu holčičku 😀🙈 tudíš jsem ai řekla, že sex jedině 3 dny pred ovu a hotovson. Jenže 🙈 cyklus jsem teď od porodu měla teprve dvakrát (kojim) a to bylo vždy 32 dní, tak jsem tuto hodnotu brala jako 100% a řekla si, že tedy ovulace by měla být nikoliv 14dc jak to bývá, ale u mě déle, tedy někdy kolem 16 až 18dc.
No ale zacala jsem si ovulaci měřit a jako nechápu. Dnes jssm 13dc a vypadá to, jakoby ovulace uz snad byla? Navic me dnes semtam pichne podbřišek a jsem unavená příšerně. Tak nevím.
Myslíte si, ze uz proběhla? Sex jsme měli před 3dny 🙈 tak jsem chtěla dnes, ale dost se bojím, abychom případně dnes neměli sex zase přímo v ovulaci jako u předchozích dvou kluků 🙈
Jo mimochodem, první byl "pořízen" přímo 14dc a druhý až 18dc, kdyz jsme měli nechraneny sex s tim, ze jsem po ovulaci a ze se stejně nic nemůže stat a on je z toho Jonášek 🙈

tasimia
7. kvě 2020

@theryinka ovulka nebyla 🙂.

tasimia
7. kvě 2020

@theryinka čárky musí být opravdu silné a výrazné u tebe to vypadá, že OVU teprve přijde.

theryinka
autor
7. kvě 2020

@tasimia děkuji ❤️ ja si to taky myslela, ale nechápu, že me poboliva podbrisek a dost se bojim toho, abychom dneska nezadelali a zitra treba kdyby byla ovulace, tak by to byl zase kluk 🙈😀😍

tasimia
7. kvě 2020

@theryinka to jsou podle mě jen pověry :D.

vaseli16
7. kvě 2020

@tasimia hele je to tak 50:50 ...pravda je ze kluci.jsou liny a holky vydrzi cekat(dokazana zivotnost spermii)

tasimia
7. kvě 2020

@vaseli16 tak my by jsme v tom případě měli mít kluka ;D

tasimia
7. kvě 2020

@vaseli16 ale je to potvrzená holcicka, takže asi jo je to 50/50.

vaseli16
7. kvě 2020

@tasimia no tak je jasny ze to neni 100% 🙂 ale vim ze hodne holkam to vyslo 🙂

daasqua
7. kvě 2020

Nám to na holku vyšlo (2 dny před zhruba). Vycházela na ní i strava: mléčné výrobky, vápník, hořčík, ne draslík a sodík, spíš méně masa a dietka, droždí, sójové výrobky.
Nejlepší je měřit si bazální teplotu, ta to ukazuje krásně. Testy bývají prý podle ostatních holek nejednoznačné (hůř to ukazují). Píchání v podbřišku je taky otázkou - zda máš před, během nebo po, nemusí to být vždy přímo během ovulace, i když se to nabízí. Stejně tak vydělit dvěma délku cyklu není vůbec přesné, já to měla například dřív než v půlce cyklu.

daasqua
7. kvě 2020

Jo ještě bych doporučila si někde načíst, co dělat, aby se zvýšila pravděpodobnost na holku 🙂 ať už pak děláš vše pro to. Jedna věc je, že tam u vajíčka déle vydrží ženské spermie (a kluci jsou naopak rychlejší), ale jsou i jiné ohledy, například "PH těla" (aby bylo víc kyselejší prostředí, pak to víc ty klučičí hubí) a "stav" (při krizích a hladu se samicím zvířat víc rodí holky). Stravu by měl hlídat i chlap.
Další věc, kterou jsem vypozorovala sama, je, že když hrozí nějaká "nemoc/neduh" v rodině, která se víc dědí po klučičí či naopak holčičí linii, tak se pak víc rodí to "bezpečné" pohlaví (kamarádka tak má 2 syny, ta "nemoc/neduh" se dědí po ženské linii).
Víc se rodí holky při dalších těhotenství, víc se tam nějaké hormony jinak nastaví (nevím přesně jaké) - tj. u třetího a další těhu je čím dál více pravděpodobná holka a méně kluk.
Každopádně nic není 100%, jen jde o zvýšení pravděpodobnosti (a kdo ví, jestli je to opravdu pravda, co se píše). Může se klidně stát, že tam kolem vajíčka budou plout víceméně jen holčičí spermie, ale vyjíčko si usmyslí, že chce kluka, takže počká na jednu osamocenou spermii, která tam náhodou plula okolo 🙂

theryinka
autor
7. kvě 2020

@daasqua děkuji moc za širokou odpověď ❤️ přesně tak, snažím se pro to dělat vše, dieta snad i to ph (ale protože jim hodne masa, tak piju prasek na odkyseleni, abych zmirnila dopad toho masa), dieta je opravdu razantni, talze snad to ten "stav nouze" vyvolá. Akorat je blby, ze mam dedicnou nemoc co by mozna mohla nastat v zenske linii spis nez v te muzske no.... Ale snazim se pro to udelat vše, hlídám i čínský kalendář 🙈

lin93
Autor odpověď smazal
Zobraz
lin93
9. kvě 2020

Ahoj, prosím o radu. Brala jsem Clostík 1-0-1. Byla jsem na kontrole 4.5. tedy 18DC a viděla folikul o velikosti 16mm, takže jsem začala brát utrogestan 1-0-1. Myslíte, že ovulace proběhla? Ovu testy jsou již suché ale toho 5.5. byla čárka silná 🙂 Teplotu jsem bohužel začala měřit až později ale snad to tolik nevadí :/
děkuji L.

tasimia
9. kvě 2020

@lin93 5.5 úplně krásný test 🙂. Takže ano Ovulace u tebe uz proběhla 🙂.

lin93
10. kvě 2020

@tasimia děkuji za odpověď 🙂 snad se konečně zadaří

tasimia
10. kvě 2020

@lin93 držím palečky ❤️

paja285
20. črc 2020

Muzu se sem pridat? Prikladam fotky svych testu co myslite? Byla/bude? Ten posledni si myslim by mohl byt pozitivni

tasimia
20. črc 2020

@paja285 myslím, že poslední je pozitivní 🙂