Ovulace, menstruace, kojení a otěhotnění. Poradíte, prosím?

25. říj 2021

Dobry den!
Rada bych se, prosim, poradila zde na foru ohledne otehotneni.
Kojim syna 20 mesicu a rada bych s manzelem dalsi dite.
K prvnimu jsme prisli hned prvni mesic snazeni, aniz bych vlastne sledovala poradne cyklus a vedela kdy a co. Meli jsme velke stesti. Ted uz jsem preci jen starsi a taky me to vlastne docela zajima, jak moje telo funguje. Obluaci na sobe jsem jeste nijak nevysledovala, necitim zadne priznaky.
Ovlivni nejak kojeni otehotneni? Menstruaci mam pravidelnou jiz asi 16 mesicu, dostala jsem ji, kdyz byly malymu ctyri mesice. Cyklus ma 28 dni, dva dny spinim, dva nebo tri dny krev, dva dny spinim, cyklus pocitam od prvni ciste krve. Kdy s timto cyklem ci podobnym mivate ovulaci? Resp. od jakeho dne muzu zkouset ovul. testy?
Diky za rady a zkusenosti, za diskuzi

novacek21
25. říj 2021

28denni cyklus je ten zlatý střed, s kterým se běžně počítá, takže by si mohla mít ovulaci kolem 14.dne. začla bych tak od 10. a uvidíš. Nebo můžeš zkusit měřit bazální teploty.

andelka
26. říj 2021

Jestli to chceš vědět přesně, tak měř teplotu. Jinak obecně, při pravidelných cyklech 28 by měla být ovulace někde mezi 13 a 17 DC. Pokud chceš zkusit testy,tak bych to zkoušela od 10 dc.
No a nejlepší je mít sex co 2-3 dny a plodné dny neminete. Pak už je to o štěstí.

inssomnia
26. říj 2021

Já to mám podobné, dítě 26 měsíců kojím. V únoru jeden ranny potrat, jinak prostě nic. Teď se povedlo. V září jsem poctivě testovala na ovulaci víc než 14 dní a ovulaci jsem měla až 25 (!) den cyklu (cca 31denní) a povedlo se. Předtím jsme se snažili už dost znechuceně obden, ale vždycky jsme to ten 21. nebo 22. den cyklu vzdali. Takže testy fakt doporučuju, aspoň budeš vědět, na čem jsi.