Ahojte holky, asi mi neporadite, že...
Kdy asi mohla být ovulace? Poslední cykly bývala 21-23dc, v tu dobu vidíte i dle hvězdiček snažení, ale tento cyklus jsem se stěhovala a na měření a testy nebyl čas....
Tady to vypadá, že byla asi dříve, že, možná ten 18dc? Takže asi zbytečná snaha po té 😂🫣
Děkuji ❤️☺️
Ovu byla zřejmě 16dc. Ovu je při posledním dni nízkých teplot. Případně jsem slyšela že i den před poklesem bt. To by ti ovulka vycházela na 15, 16dc.
Nikdy to ale není na 100%, nejsme stroje. Třeba se chytnou i spermijky ze 17dc 🙂 Ovu trvá cca 12-24 hodin.
To by se eventuálně ještě mohly chytit spermijky ze 13dc🙂
Jinak není třeba sexovat každý den. Ty spermie potřebují dostatečně dozrát. Takže ideálně ob den, případně ob dva dny ( pokud se trefite do ovu tak ideální).
@reeeza tak uvidíme no.... děkuju
Jinak vím, že není třeba, ale chuť je velká 😂🫣
Hned na začátku bych se zeptala, kolik je ti let a jak máš dlouhý menstruační cyklus??? Nepíšeš celkovou délku. Pokud v předchozích cyklech nastávala ovulace až mezi 21-23 DC, tak je to hodně pozdě a musíš mít dlouhý cyklus.
Tento graf je jeden celý cyklus, takže ms cyklus byl dlouhý 25 dní? To mi tedy nevychází vůbec a nemůžu se dopočítat ničeho.
Takto totiž správný graf BT nemá vypadat. Na grafu Bt by měla být vidět jednoznačná tzv.bifázická křivka=střídání teplot. Nízkých a vysokých. Nevím, jestli sis něco hledala o tom, jak se BT měří a jak má ta křivka vypadat.
Ovulace by měla být na grafu jasně vidět jako prudký nárůst teploty=čára nahoru, ale plná čára - ta je vidět od 16.dc, ale je tam přerušená 18.dc. Následující teploty ale nevyčnívají nad ty první, naopak jsou nižší. Pokud jsi na začátku cyklu měla 36,8-je to hodně, pak to navíc vůbec neskáče a jen to do 7.dc klesá. Dále 19.dc jen 36,7 tj opět docela málo. Až ta poslední teplota odpovídá druhé fázi. Pak by se tam měla objevit aspoň jedna 37; 37,1 a pokles na třeba 36,9.
Pokud je to jen půlka cyklu, pak bych si tipla ovulaci ten 24-25.dc podle teploty. Ale mělo by to být výraznější. Nezvažovala jsi zajít k OG na Folikulometrii? 😉
Držím palečky 😊🍀
@reeeza palečky 🙂 ovulka a spermijky 🙂
A zase, nezlob se na mě, ale mateš zakladatelku špatnými informacemi nebo to máš sama domotané. V období PL dnů doporučují lékaři, zdůrazňuji lékaři-naplánovat styk na každý den. Nikoliv ob den. Spermie dozrávají za 1 den. Takže doporučovat někomu sex ob den nebo ob 2 dny je úplný nesmysl.
Spermie by nedozrály, pokud by byl sex vícekrát za den. Třeba ráno, v poledne, večer. Ano, to by nestihly dozrát. Ale pokud bude sex ve středu večer, ve čt a pá večer, tak je to naprosto v pohodě a spermie normálně dozrají. Opravdu ob dva dny sex nikomu nedoporučuj prosímtě, vždyt kvůli tobě někdo může tu ovulaci i prošvihnout 🙄 Tohle fakt nepochopím, že tu někdo s klidem takto špatně radí a ještě si myslí, že je to dobře, to je fakt smutné.
Hele jestli chceš odborné zdroje, tak dokonce na Netflixu jsou nové čerstvé dokumenty, myslím, že Human: The World Within (2021), epizoda Birth, je velice zajímavá. Zmiňují tam že-Každou vteřinu se tvoří 1500 spermií. Takže dozrávají pořád. Nejsem teda matematik a nebudu to násobit a počítat, ale prostě za den dozrají 😝 Během života muž vyprodukuje 525 miliard spermií. 🙂
@rosalindamelinda no comment Rózo😉
ahoj pripájam sa🙂v únoru mi odebrali pravy vajecnik po mimodeložním s následkem krvacania do brucha bolo to na poslednu chvílu.tento cyklus som sa rozhodla zacat merat bt prvýkrat hodne sem precitala ale stale to neni ono a zacala som robit aj ovu testy od 10DC.myslíte ze by zajtra mohla vyskocit teplota a v ten den nastáva ovu?ale zase ovu test nijak vcera nezacal sílit🙄mam pravidelny cyklus jak hodinky 28dní.pridávam foto.ďakujem😇
Podle mě málo informací, hodně vymechaných teplot, další cyklus se snad bude dařit lépe. Když není čas na měření teploty ráno, lze sledovat během dne aspoň sekundární znaky jako hlen a poloha čípku. Jinak já mívám teploty v první fázi obvykle nízké mezi 36.15 až 36.40, po ovulaci zase zvýšení od 36.55 až 36.80, zatím jsem nikdy neměla 37 a víc bez toho, abych nebyla nemocná nebo večer předtím nepařila.
Ahojky, ten graf bazální teploty by měl vypadat takto: Jasné střídání nízkých a vysokých teplot - prudký vzestup nahoru je období plodných dnů, ovulace je na grafu tmavě zeleně. Ale jde to prostě na první pohled poznat a nemusí se nic hledat.
Ten tvůj graf prostě nemá zřetelný přechod z jedné fáze do druhé. Zkus se u svého OG objednat na FOLIKULOMETRII a zkontrolujte, jestli ta ovulace vůbec probíhá. Může ti dokonce udělat krevní testy na hormony, neboj se zeptat a vyžádat si nějaká vyšetření. 😉
Nevíme kdy přesně byla ovulace ale vypadá to tak, že tam někde byla, ty rozdíly oproti začátku tam jsou 🙂 Jen neumíme říct kdy, jak chybí ty teploty.
@miriam305 chápu ☺️ dekuji
@rosalindamelinda moje grafy vypadají jindy docela správně....
A zkousela jsi tt?
Gratuluju❤️
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.