Ahojky,beru utrogestan 16-26dc.Menstruace byva 26dc.Vcera a dnes delane ovu testy,jsem 18dc. Myslite ze to neco znamena? Snazime se iz dlouho a ovu porad nic. Moc dekuji vsem
Vypada to teda ze by ovu mela prijit? 🧐
a jestli si hlídáš ovulaci, tak je lepší začít brát utrogestan až po ní
Nikdy jsem nemela ani naznak,az vcera mne divne bolelo bricho a ze to zkusim
@lucik253 utrogestan ovulaci blokuje a cyklus neni prirozeny. Normalne muzes mit klidne 33 dni a ovu 21 DC. Domluv se s lekarkou, vysad to, zjisti kdy mas ovulaci a ber to az po ni. Jinak pusobi antikoncepcne.
Ja se divila, ze po vysazeni HA nemuzu rok otehotnet... Ten rok jsem brala Utrogestan 20-29 DC na pravidelny cyklus (bez nej cyklus 30-36 dnu. Ted mi zpetne dochazi, ze byla uplna blbost ho brat), ale nemela jsem zjistenou ovulaci. Kdyz se rok nic nedelo, objednala jsem se do CAR, kde pan doktor udelal vysetreni mne i muzi a rikal, at Utros hned vysadim. Tak jsem vysadila, ovulace se ihned objevila 21. DC. Oba jsme s muzem zdravi a ja byla dalsi cyklus tehotna. A pak jeste 2x, vzdy z 21.DC. LF mam 10-12dnu, takze ten muj poHA cyklus byl vlastne od zacatku dobre. Jen jsem rok bastila zbytecne dalsi de facto antikoncepcni hormony :-/
Zjisti si to.
Ja po vysazeni antikoncepce nemela menstruaci vubec,dva mesice nic,tak vyvolani a furt dokola.Tak mi dal utrogestan,kde vzdy 26den je menstruace.Ted mne i 12 a 16dc sledoval ultrazvukem a nic se netvorilo,vajicka nic.....
Kdyz sem utrogestan nebrala jednu dobu,tak proste menstruace nikdy nedosla
@lucik253 aha, ale pak je treba zjistit pricinu. Utrogestan jen resi projevy, ano budes po nem menstruovat, ale ovulace se nemusi dostavit vubec. Evidentne mas uplne rozhazeny cyklus, jednou jsem tu cetla pani, co mela i 100 dni. A ovulace kolem 90. DC. Takze za me: vysadit a sledovat, kdy zacnes menstruovat prirozene. A teprve pak resit, proc to trva tak dlouho a pripadne brat leky na zlepseni stavu.
Doktori Utros radi pisou, zensky se jim pak vejdou do tabulek. Ale neni to reseni na porad.
Ach jo 😞 to je slozity
@lucik253 neboj, neni. Objednej se na specialni kliniku, obycejni gyndari tohle resit moc neumi (viz moje zkusenost).
Uz sem koukala no prave i mail psala a napsali ze se staci jen objednat,pro konzultaci a pripadne vysetreni
Prave ze vubec zadny,jen ze sliznice pekna je
@lucik253 Jestli tam vůbec neviděl folikuly, tak je hodně pravděpodobný, že vůbec neovuluješ, že vaječníky netvoří vajíčka a to je teda celkem problém (k otěhotnění) a je potřeba ho řešit, ale rozhodně ne utrogestanem... na tohle se dává Clostibegyt, který to má rozjet..takže buď si ho vyžádat na gyndě anebo fakt už kliniku normálně...jinak se budete snažit marně:(
O tom clostilbegytu mluvil...to nevadi kdyz by se bral i utrogestan?Ja bez nej menstruaci nedostanu 😔😔😔
@lucik253 Ale jak psaly holky výše, menstruaci k ovulaci nepotřebuješ a jak přijde ovulace, přijde i menstruace🙂 nechala bych si napsat clostík, vysadila utrogestan a začala měřit teplotu nebo si domluvila kontroly u dr, ať se podívá, ejslti zabírá a rostou folikuly, aspon dva cykly takto a uvidíš🙂
Vim asi sem blba 🙁 sem myslela ze ovulace je vzdy po menstruaci od prvniho dne...a proto se rika ze ovulace nastava treba 14den 🤔
@lucik253 no to je idealni model pro 28 denni bezchybnej cyklus:D ale kolikrat se stane anovulacni cyklus a ms prijde normalne v terminu.. a nebo naopak muze dojit k ovulaci a ms se nekde flaka..🙂 kazdopadne pro to, abys otehotnela je podminkou ovulace, takze bych prvotne resila az zrani vajicek..jinak utrogestan se naopak ve vetsine pripadu dava na udrzeni tehu a dokud ho holky nevysadi, nedojde ms..a na gynde si rekni o hormonalni profil a o clostik🙂 z profilu zjisti, ktery hormony ti chybi nebo prebejvaj a upravi se to lekama🙂
Ale kdyz mi da clostik a rekne berte ho 3-7den cyklu, jak poznam ze je to 3den cyklu,kdyz uz trebe nebudu teda brat utrogestat a tim padem nebude ani menstruace. 😞
@lucik253 porad se v tom CARu, tam budou vedet, co s tebou 🙂
No snad to brzo dobre dopadne 😞
Zitra jdu na gyndu rano...
Tak nakonec mam Clostik 3-7dc a 12dc na ultrazvuk.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Taky jsem to tak měla a nakonec jsem si ho udelala jeste jednou test a pak jsem sla k dr. a byla jsem ve 4tt..