Ovulace. Je nějaký test pozitivní?

kikapalpak
9. srp 2022

Jdu za vámi s dotazem zda je některý z ovulačních testů pozitivní. Příbalový leták jsem četla a tak vím že by mely být čárky stejné ale nemám žádné stejné. Zdá se mi že 5.8 a 6.8. jsou nejsytější tak že by? Děkuji 🙂

tahejhula
9. srp 2022

Mne tam zaujalo ono ráno, ovulační test je vhodné dělat odpoledne.

kikapalpak
autor
9. srp 2022

@tahejhula Takže tyto testy nemají žádnou váhu? Chápu to dobře? Myslela jsem si že když každý den testuji ve stejnou dobu tak je to jedno 🙈

susmevem
9. srp 2022

@kikapalpak ... když to vezmu čistě podle fotek, tak pozitivní není ani jeden...

kikapalpak
autor
9. srp 2022

@susmevem Je mi to jasné tedy.

tahejhula
9. srp 2022

@kikapalpak hladina onoho hormonu kolísá i v průběhu dne a jeho hodnoty jsou vypovídající právě spíše odpoledne. Čili pátého a šestého to možná mohlo být ono, ale nevíme. Vizuálně není pozitivní žádný.

kikapalpak
autor
9. srp 2022

@tahejhula Myslíte si že tomu to tématu rozumíte hodně? Páč bych měla dotaz jestli je možné ovulaci nemít vůbec a jestli ano tak jak je to možné? Jsem zdravá a jedno dítko už mám. Parter je taky zdráv a sexu máme požehnaně jen nám to nějak nejde.

susmevem
9. srp 2022

@kikapalpak ... ano, klidně můžeš mít anovulační cyklus....

tahejhula
9. srp 2022

@kikapalpak ano, anovulační cykly existují a pak i ženy, které jsou bez ovulace dlouhodobě. Ale to zjistí gynekolog ultrazvukem. To je všechno otázka správné funkce hormonů, aby vajíčko dozrálo, aby se ovulace spustila.

modejkun
25. srp 2022

@kikapalpak Ja jsem tento cyklus nemela OT ani tak vyrazny jako jsou ty vase, a presto jsem ted mela pozitivni TT, takze to podle me me vubec nemusi byt anovulacni cyklus🙂

emillyhk
25. srp 2022

@kikapalpak Teď už tu informaci asi nepotřebuješ, ale čárku jako máš 5. a 6. jsem měla v době ovulace taky a synovi už je rok a půl 😉
Je dobré testovat 2x denně, ideálně ráno a odpoledne/navečer. Já testovala v 7 a v 19hod. Večer nebylo nic, ráno čárky jako na tvých testech, odpoledne sex. Večer už jsem netestovala, byla jsem líná 🙈 Jinak obecně platí, že spermie na vajíčko počká, vajíčko na spermii ne, takže pokud si nejsi jistá, kdy ovulace proběhla, je lepší mít sex spíš dřív než později 😉 Držím palce, ať se brzy zadaří ✊😘