Ovulace. Jak ji poznáte?

minieee
9. kvě 2020

Ahoj všem, jen tak pro zajímavost, je tu nekdo, kdo vi, ze na sobe bezpecne pozna ovulaci? A pripadne podle ceho? Nemyslim plodné dny, ty vim...ale přímo samotnou ovulaci, tedy uvolnění vajicka. Diky za Vaše zkušenosti.

lstuchlova
9. kvě 2020

Mě bolí záda a břicho jako při menstruaci, trvá to den až dva.

minieee
autor
9. kvě 2020

@lstuchlova to si ale myslim, ze jsou prave ty plodne dny, tedy obdobi ovulace, to poznam taky. Me spis zajima, jestli nekdo pozna, kdy presne se vajicko uvolni.

lstuchlova
9. kvě 2020

@minieee No podle toho, jak se mi vypočítal termín porodu někdy se začátkem té bolesti, ale takhle přesně to podle nikdo nepozná.

roxanalit
9. kvě 2020

@minieee Já ovu nepoznala,nebolelo mě vůbec nic. Až když jsem věděla, že mě bolí vaječníky myslela jsem že je ovu a nic.

drakenn
9. kvě 2020

Já si myslím, že to poznám, vždy mi to přímo exploduje v podbřišku, náhlá krátká intenzivní bolest, každý měsíc na jiné straně. Jde to až do třísla..do dvou tří dnů přijde bolest na inkriminované straně a známky ovulace, jako hlen a kovová pachuť v ústech.. ale je to opravdu jen má domněnka, že to je ono.

veroniqess
9. kvě 2020

Den ovulace poznám tak, že mám ten den takove bolesti, že skoro lezu po zemi. V ostatních plodných dnech mě břicho spíš jen tlačí. Otěhotněla jsem na první pokus, dokonce při prvním nechráněném sexu 🙂

cherie24
9. kvě 2020

Mě vždycky píchalo v boku a to celkem dost,někdy jsem si brala i ibalgin. Pokaždé na střídačku, takže jsem i poznala, který vaječník je zrovna v akci. Já měla MS hooodně nepravidelnou, takže vždycky když mě 1 den bolelo na boku, tak jsem věděla, že přesně za 2 týdny můžu očekávat MS. Horší bylo když se stala nehoda a pak mě začal bolet bok, teď jsem zvědavá jak to bude probíhat, když jsem po porodu :D

terka80
10. kvě 2020

@minieee hlavne podle plodneho hlenu