Ovulace dva dny před MS nebo těhotenství? Kdy testovat?

bubu23t
14. srp 2019

Ahojky holky, už rok se snažíme o miminko, ale zatím se nám nedaří.. mám dlouhé a nepravidelně cykly, je to se mnou jako na houpačce, někdy 28 dní.. někdy 45 ( s Dr. Řešíme) podle ovulační testu jsem zjistila, že vždy když mám ovulaci ( pokaždý jindy) tak me příšerné bolí bradavky. Tentokrát přišlo bolení bradavek až 38 DC. Tak jsem udělala ovu test a sílil.. 40.DC byl nejsilnější a tak došlo na tuleni a druhý den taky. Jenomže jsem na pár diskusích četla, že to může být i těhotenství tak jsem si udělala TT a vyšel pozitivní. a byl pozitivní dva dny a 43. DC se dostavila MS a s ním i moje pozitivní Čárka. Moje otázka tedy zní, byla jsem těhotná nebo jsem měla OVu? A pokud jsem měla OVu, je možné ji mít dva dny před MS? .. a pokud to byla ona je možné, že se to z tohoto OVu podaří? Když jsme se tulili na ovu a po dvou dnech přišla MS? Kdy mám případně testovat? Jsem úplně mimo 🤗😂 jak jste to měly vy? co si o tom myslíte? .. děkuju za jakoukoliv odpověď! 🙏😊♥️

Sem začni psát odpověď...

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
Zobraz
sudylichozrout
14. srp 2019

@bubu23t slo o biochemicke tehotenstvi. Tedy o tehotenstvi zjistitelne z krve/moci, ale jeste nediagnostikovane lekarem na utz. A toto tehotenstvi nebylo dobre zalozene (nejaky problem pri deleni bunek), takze odeslo s menstruaci.

bubu23t
autor
14. srp 2019

@sudylichozrout a kdy jsem tedy mohla mít předtím ovulaci? Když jsem neměla žádný příznaky až teď? 🤷 Nějak tomu nerozumím..

bubu23t
autor
14. srp 2019

@sudylichozrout moc děkuju za odpověď ♥️

hermij
14. srp 2019

Ovulace je cca. 10-16 dní před menstruací. Rozhodně nebylo vícero ovulací v jednom cyklu. Nejspíš šlo o situaci, jakou popisuje paní výše. Namísto ovulačních testů bych k zjišťování ovulace doporučovala měřit si bazální teplotu, tam nehrozí falešná pozitivita a nemusí se utrácet ta testíky (aby se ovulace ukázala, je třeba někdy testovat několikrát denně, min. 3x i vícekrát a LH v moči se vyskytuje ve vlnách, nejen před vlastní ovulací, ale už i tehdy, když se k ní tělo chystá a nakonec neproběhne a proběhne třeba až v další vlně snah za týden). Smím se zeptat, jak řešíte s Dr. ty cykly? Dlouhé cykly vadit nemusí, ale takové cik cak by chtělo hledat příčinu v nějaké patologii endokrinního systému.

sudylichozrout
14. srp 2019

@bubu23t Faze od ovulace do menstruace je u zdrave zeny 10-16 dnu. Vzhledem k tomu, ze jsi ale byla biochemicky tehotna, lze predpokladat, ze kdybys byla mivala pravidelny cyklus, mela bys uz nekolik dnu zpozdeni menstruace. Takze jestli se u tebe dostavila ms 43. den, tak jsi mela treba 2-3 dny zpozdeni (nez telu dojde, ze je tehotenstvi spatne zalozene). Pocitejme tedy, ze jako netehotna bys zacala menstruovat 40. den cyklu. Ovulace byla priblizne mezi 24. a 30. dnem cyklu.

bubu23t
autor
14. srp 2019

@hermij a čím se ta bazální teplota měří? To je obyčejným teploměrem? .. no nasadil mi hormonální léky gyndopryl .. ale je mi po něm špatně a mám ho užívat 15 až 25 DC .. a četla jsem že pokud se užívá před ovu tak ji zablokuje.. a vzhledem k tomu že mívám cykly dlouhé .. jsem měla podezření že mi ovulaci zablokoval... Tento měsíc jsem na něj zapomněla a hned se to ,, povedlo,, .. rozhodla jsem se ho další měsíc vynechat .. už jsem měnila i Dr.. je to hrůza.. hormony se mnou cloumají.. pleť mám jako patnáctka .. no hrůza ..

bubu23t
autor
14. srp 2019

@sudylichozrout asi máte pravdu, ale přijde mi divne, když se podívám zpětné do kalendáře, tak tam nevidím žádné příznaky ani bolest .. ( podle hlenů to nepoznám) vždy jsem věřila svým bradavkám 😁😂 a podle sexu taky nepoznám.. tulime se každý druhý den 😊♥️ snad to vyjde

hermij
14. srp 2019

@bubu23t gynprodyl není úplně špatná volba, ale opravdu je třeba ho nasadit až po ovulaci. Dá se to udělat i s pomocí zmíněné STM (bazální teplota + sledování hlenu - i když se to míchá s ejakulátem, tak stačí koukat na prádlo nebo na toaleťák). Bazální teplota se dá měřit i obyčejným digiťákem, ale je nutné vyměnit baterie. Lepší je zakoupit bazální teploměr - lékařský sklepávací nebo digiťák (opět se hned mění baterie, nevíme, jak dlouho ležel skladem). Pro potřeby početí může stačit obyč, protože teploty po ovulaci docela výrazně stoupají, ale doporučila bych s ním měřit v pochvě (zasunou tak 2cm, ne jen mezi pysky), tam je teplota stabilnější, v ústech by obyč mohl měřit špatně. Taky zjistěte, jestli měří i po zapípání - doměřuje. Anebo už ne. To pak radši zasunout, minutu počkat, pak teprve měřit ;) Je tu hromada diskuzí k BT, kde pak záznam nahrajete a holky poradí s vyhodnocením ovulace 🙂

bubu23t
autor
14. srp 2019

@hermij super... Tak já zkusím 😊 děkuji moc

janinacermak
2. zář 2019

Mohu jen uklidnit, že ovulace může být i těsně před MS. Mám pravidelný cyklus a ovulaci až cca týden před menstruací. Jinak jsem zdravá jak řípa a s početím jsme zatím problém neměli.