Ahojky holky, už rok se snažíme o miminko, ale zatím se nám nedaří.. mám dlouhé a nepravidelně cykly, je to se mnou jako na houpačce, někdy 28 dní.. někdy 45 ( s Dr. Řešíme) podle ovulační testu jsem zjistila, že vždy když mám ovulaci ( pokaždý jindy) tak me příšerné bolí bradavky. Tentokrát přišlo bolení bradavek až 38 DC. Tak jsem udělala ovu test a sílil.. 40.DC byl nejsilnější a tak došlo na tuleni a druhý den taky. Jenomže jsem na pár diskusích četla, že to může být i těhotenství tak jsem si udělala TT a vyšel pozitivní. a byl pozitivní dva dny a 43. DC se dostavila MS a s ním i moje pozitivní Čárka. Moje otázka tedy zní, byla jsem těhotná nebo jsem měla OVu? A pokud jsem měla OVu, je možné ji mít dva dny před MS? .. a pokud to byla ona je možné, že se to z tohoto OVu podaří? Když jsme se tulili na ovu a po dvou dnech přišla MS? Kdy mám případně testovat? Jsem úplně mimo 🤗😂 jak jste to měly vy? co si o tom myslíte? .. děkuju za jakoukoliv odpověď! 🙏😊♥️
Sem začni psát odpověď...
@bubu23t slo o biochemicke tehotenstvi. Tedy o tehotenstvi zjistitelne z krve/moci, ale jeste nediagnostikovane lekarem na utz. A toto tehotenstvi nebylo dobre zalozene (nejaky problem pri deleni bunek), takze odeslo s menstruaci.
@sudylichozrout a kdy jsem tedy mohla mít předtím ovulaci? Když jsem neměla žádný příznaky až teď? 🤷 Nějak tomu nerozumím..
@sudylichozrout moc děkuju za odpověď ♥️
Ovulace je cca. 10-16 dní před menstruací. Rozhodně nebylo vícero ovulací v jednom cyklu. Nejspíš šlo o situaci, jakou popisuje paní výše. Namísto ovulačních testů bych k zjišťování ovulace doporučovala měřit si bazální teplotu, tam nehrozí falešná pozitivita a nemusí se utrácet ta testíky (aby se ovulace ukázala, je třeba někdy testovat několikrát denně, min. 3x i vícekrát a LH v moči se vyskytuje ve vlnách, nejen před vlastní ovulací, ale už i tehdy, když se k ní tělo chystá a nakonec neproběhne a proběhne třeba až v další vlně snah za týden). Smím se zeptat, jak řešíte s Dr. ty cykly? Dlouhé cykly vadit nemusí, ale takové cik cak by chtělo hledat příčinu v nějaké patologii endokrinního systému.
@bubu23t Faze od ovulace do menstruace je u zdrave zeny 10-16 dnu. Vzhledem k tomu, ze jsi ale byla biochemicky tehotna, lze predpokladat, ze kdybys byla mivala pravidelny cyklus, mela bys uz nekolik dnu zpozdeni menstruace. Takze jestli se u tebe dostavila ms 43. den, tak jsi mela treba 2-3 dny zpozdeni (nez telu dojde, ze je tehotenstvi spatne zalozene). Pocitejme tedy, ze jako netehotna bys zacala menstruovat 40. den cyklu. Ovulace byla priblizne mezi 24. a 30. dnem cyklu.
@hermij a čím se ta bazální teplota měří? To je obyčejným teploměrem? .. no nasadil mi hormonální léky gyndopryl .. ale je mi po něm špatně a mám ho užívat 15 až 25 DC .. a četla jsem že pokud se užívá před ovu tak ji zablokuje.. a vzhledem k tomu že mívám cykly dlouhé .. jsem měla podezření že mi ovulaci zablokoval... Tento měsíc jsem na něj zapomněla a hned se to ,, povedlo,, .. rozhodla jsem se ho další měsíc vynechat .. už jsem měnila i Dr.. je to hrůza.. hormony se mnou cloumají.. pleť mám jako patnáctka .. no hrůza ..
@sudylichozrout asi máte pravdu, ale přijde mi divne, když se podívám zpětné do kalendáře, tak tam nevidím žádné příznaky ani bolest .. ( podle hlenů to nepoznám) vždy jsem věřila svým bradavkám 😁😂 a podle sexu taky nepoznám.. tulime se každý druhý den 😊♥️ snad to vyjde
@bubu23t gynprodyl není úplně špatná volba, ale opravdu je třeba ho nasadit až po ovulaci. Dá se to udělat i s pomocí zmíněné STM (bazální teplota + sledování hlenu - i když se to míchá s ejakulátem, tak stačí koukat na prádlo nebo na toaleťák). Bazální teplota se dá měřit i obyčejným digiťákem, ale je nutné vyměnit baterie. Lepší je zakoupit bazální teploměr - lékařský sklepávací nebo digiťák (opět se hned mění baterie, nevíme, jak dlouho ležel skladem). Pro potřeby početí může stačit obyč, protože teploty po ovulaci docela výrazně stoupají, ale doporučila bych s ním měřit v pochvě (zasunou tak 2cm, ne jen mezi pysky), tam je teplota stabilnější, v ústech by obyč mohl měřit špatně. Taky zjistěte, jestli měří i po zapípání - doměřuje. Anebo už ne. To pak radši zasunout, minutu počkat, pak teprve měřit ;) Je tu hromada diskuzí k BT, kde pak záznam nahrajete a holky poradí s vyhodnocením ovulace 🙂
Mohu jen uklidnit, že ovulace může být i těsně před MS. Mám pravidelný cyklus a ovulaci až cca týden před menstruací. Jinak jsem zdravá jak řípa a s početím jsme zatím problém neměli.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.