Dobrý den. ráda bych se zeptala, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Měla jsem dost nepravidelné cykly, začala jsem tedy užívat Inofolic a bylinkový ženský čaj s kontryhelem a maliníkem, Pravidelnost mi opravdu srovnaly, jsem teď někde 30 dní +-, druhý měsíc měřím bazální teplotu. Teď jsem 5 dní DPO (domnělé DPO)- měla jsem bolesti, vodový hlen, teplota BT ukázkově vzrostla a drží se. Přesto mi včera 4 DPO gynekoložka řekla, že ovulace neproběhla, ani se nechystá., folikuly tam byly, ale asi žádný prasklý. BT je podle ní nespolehlivý údaj. Podotýkám, že mudr je odbornice, velmi pečlivá a příjemná. Tak jsem z toho jelen, myslela jsem, že měření BT je velmi spolehlivý údaj. Stalo se Vám něco podobného? Jak je možné, že BT ukazuje dvojfázovou křivku, když ovulace údajně určitě neproběhla? Děkuji.
Nekdo dalsi ma zkusenost?
presne jak pisete. Mne dr. podle ultrazvuku rekl, ze zadna vajicka nemam a ani nevypada, ze by nejaka dozravala a ze az budu chtít otěhotnět, budu mit nejspis samovolne problemy a bude treba nasadit hormonalni lecba... Jake uzasne překvapeni, kdyz jsem par dni na to otehotnela ☺ Takze opravdu ani UZ neni stoprocentni.
@werumka aha, tak děkuji za názor 🙂 Napsala mi Clostylbegyt, ale já jsem trochu tradiční, věřím, že v těle je to z nějakého důvodu jak má být, a pokud nemá člověk technický problém (neprůchodné vejcovody, špatné spermio, štítnou žlázu..), jde to řešit jinak než hned hormony.. tak nevím, jestli zkusit počkat, zda se někdy zadaří, nebo začít zobat.
@uhz Tak to spíš hádala z věštecký koule. Kdybys byla čtyři dny před ovulací a bylo tam osm folikulů a 4 dny po Tvé domnělé ovulaci tam bylo pořád osm folikulů stejné velikosti, tak bych se nepřela... ale takhle bych se na to vykašlala. Dominantní folikul roste rychlostí až 2 mm za den. Takže i kdyby Ti třeba týden před ovulací řekla, že tam žádný dominantní není, tak klidně během toho týdne jeden z nich do té dominance doroste a praskne.
Ja mela jiny problem. Doktorka mi rekla,ze behem par dni nastane s nejvetsi pravdepodobnosti ovulace a misto toho prisla MS 😀 ale vzhledem k tomu,ze to bylo od vysazeni HA poprve bez vyvolavacky,tak jsem byla rada i za to 🙂
@werumka Ano, 14 dní, spermio v pohodě, horm. profil v pohodě...tak na druhou stranu nevím, jestli být ráda, že ovu možná probíhá, ale nedaří se, nebo být ráda, že ovu neprobíhá, ale možná se zadaří, až se nakopne :D Faktem ale je, že ovu testy jsem nikdy úplně pozitivní neměla.. hladina vstoupá a klesá, ale úplně stejné to nikdy není.
@dzogobela Tak to je pak zajímavý 🙂 To ovulační krvácení někdy bývá docela silný (někdy si holky myslí, že mají menstruaci každých 14 dní, ale ve skutečnosti je jedno z těch krvácení závislé na ovulaci). Ale jistotu by tomu dala asi jen bazální teplota. Děláš jen testy, nebo i měříš?
@uhz Zase z druhé strany - pokud už máš doma ten Clostil - tak bys klidně mohla udělat takový experiment, jestli ten cyklus s clostilem a bez něj bude stejný (to by pak potvrzovalo teorii, že ovulace probíhá i bez něj). Stejně tak bys mohla porovnat i ovulační testy s clostilem a bez něj. Ale nevím, jestli by se mi do toho chtělo. Přece jen to jsou hormony.
Jako je mi jasne, ze to tu nikdo nerozhresi, ale jsem rada za nazor. No.. pockam do MS a pak uvidim, jestli si ho vyzvednu nebo ne. Stve me z principu nereseni priciny, pekne hned napsat hormony a sup sup :/
@werumka Hlavně tohle bylo 40 DC 😉 tak mi i prišlo divné, že by takhle pozdě přišla ovulace. A jinak to trvalo fakt 8 dní, jako mívám MS, to si troufám tvrdit, že tak dlouho ovulační krvácení není 🙂 ale špinila jsem teď 15 DC, jen jeden den a opravdu malinko... ale ovulační testy byly negativní ☹ a ani se moc neblížily pozitivním... tak nevim, jestli byla nebo ne.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Tenhle měsíc se mi stalo to samé. Začala jsem měřit BT, teploty byly jak měly být u ovulace, i jsem měla hlen a bolesti a pak jsem šla na ultrazvuk a říkala, že je mám malé, že nestihnou vyzrat, takže od dalšího měsíce budu užívat Clostilbegyt, co to má nakoupnout