Ovulace. Byla / nebyla nebo ještě může přijít?

4. únor 2023

Zdravím, jelikož se nějakou dobu snažíme bez úspěchu, tak jsem poprvé tento cyklus zkusila ovulační testy abych věděla kdy a jestli vůbec ovulaci mám. Cyklus mám 25 dní a začala jsem raději testovat od 1DC. Dle hlenu a bolesti v podbřišku mívám ovulaci někdy mezi 11-14 DC, ale testy neukázaly nic. Sice byly v tuhle dobu nejvýraznější, ale ne pozitivní. To znamená tedy, že ovulace nebyla? 🤔 Testuji stále dokud nepřijde MS pro jistotu, ten poslední test je dnešní a zdá se mi, že zase začínají být testy od včera výraznější, tak já tedy nevím, co myslíte?

lencaa11
4. únor 2023

Vypadá to že ovu se chystá testovat dál ovu by měl bejt takto

autor
4. únor 2023

@lencaa11 no nejvýraznější byly ty tři u sebe oddělený od ostatních a pak to začalo klesat a teď se mi zdá, že se to zase začíná vybarvovat 🤷‍♀️ nerozumím tomu 🙈

lencaa11
4. únor 2023

Řekla bych že teprve dojde ovu uvidíte podle dalších testu

autor
4. únor 2023

@lencaa11 no nevím za 6 dní bych to měla dostat 🤔 tak uvidíme no

lencaa11
4. únor 2023

Nebo vyzkoušet tt třeba se zadařilo

katule1990
4. únor 2023

Ovulační testy nemusí být vůbec spolehlivý. Já jsem to zkoušela několikrát, nikdy mi nevyšla ani tak silná čárka jako tobě a ovulace normálně každý měsíc dle ultrazvuku i měření bazální teploty probíhala. Myslím, že u tebe proběhla ovulace v očekávanou dobu, jen jsi nezachytila vrchol hormonu LH, který ovulaci spouští. To měření bazální teploty je narozdíl od testů spolehlivé 🙂.

autor
4. únor 2023

@katule1990 aha 🤔 já myslela, že to spolehlivé právě je 🤷‍♀️ no nic tak pokud se teď opět nezadaří, tak zkusím to měření BT

autor
4. únor 2023

@lencaa11 na to je asi ještě brzo 🤷‍♀️

lencaa11
4. únor 2023

5-6 dní do Ms někdy něco ukáže TT ale záleží opravdu kdy byla ta ovulace

autor
4. únor 2023

@lencaa11 no uvidíme, jak ty ovulační testy ještě budou pokračovat a pak popřípadě zkusím tt

katule1990
4. únor 2023

Urcite to spolehlive byt nemusi, je to jen orientacni. Rozhodne toto neznamena, ze u tebe ovulacd neprobiha. Spolehlive je mereni bazalni teploty a ultrazvuk 🙂.