Ovulace bez testů. Jak určit vhodnou dobu pro početí?

janccaaa
8. únor 2021

Zdravím, moje otazka zní, jak nejpřesněji určit vhodnou dobu pro početí bez měření teploty a ovulačních testů. Resp. Jak nejlépe rozluštit signály přicházející ovulace. Tento měsíc u mě přišla ovulace později, než obvykle chodivá. Dva dny mě pobolivalo břicho a bedra a třetí den(tj. Včera) už jsme měla hodně velké bolesti v podbřišku na jedné straně a v zádech, že jsem se nemohla narovnat. Dnes už bolesti v celém podbřišku a malé a objevil se ovulační hlen, ale jen málo a jen ráno, teď už úplné sucho. A já se ptám, je tedy možné že ta velká bolest byla prasknutí folikulu a uvolneni vajíčka? Tím pádem nechápu že by se ovulační hlen objevil až po ovulaci a jen takto kratce a málo. Snažím se to nějak pochopit a rozluštit signály, co mi tělo dává.
Sex s partnerem proběhl den před těmi velkými bolestmi. Neptam se tedy, jestli je šance, že jsem otěhotněla, ta tu asi je, ale spíš jak velká. Tzn. Kdy nejpravděpodobnější proběhla /proběhne ta ovualce. 😁😇

Moc díky 😉🍀

aselluska
8. únor 2021

Hlen se nachází převážně uvnitř a nemusíš o něm vědět. Spousta holek ho má aniž by to zaznamenala. Tudíž hlen nemá zpoždění. Byl ve správnou dobu na správném místě. Takové bolesti jsem taky měla. Ovšem bolest a prasklý folikul ještě není známka toho, že se uvolní do vejcovodu, bohužel.

janccaaa
autor
8. únor 2021

@aselluska Jasne, s tím hlenem je to asi fakt, že se nedá podle toho úplně usuzovat. Ale s tím folikulem jsem si byla téměř jistá, že k uvolnění vajíčka do vejcovodu dojde hned. Takže do 48 hodin? Nebo je to úplně individuální? Tím pádem se mé šance, že jsme počali, rázem o dost snížily. 🙈

janccaaa
autor
8. únor 2021

@aselluska... Nebo to myslíš asi tak, že se může stát, že v tom folikulu třeba nebylo vajíčko vůbec žádný?.. 🙄

amazonkajanik
8. únor 2021

@janccaaa dle specifické bolesti (a také jsem měla kolem ovulky vyšší libido 😊)jsem to na sobě poznala. Nějaký ten pátek zadavala ručně do appky a pak už to vypočitávala přesně,hlavně po ustálení cyklu,nu a trefili jsme se přesně na den...

ema90
9. únor 2021

@janccaaa Ano, nemusi byt ve folikulu vajicko. Tim padem jde o anovulacni cyklus, coz uz je problem neplodnosti.

Ale to bych byt vami zatim neresila, pokud se nesnazite dlouho.
Nicmene je hezky, ze se snazite poznat svoje telo, jake vysila signaly, bez ovulacnich testu a bereni BT, ale pozor, aby jste se nezacala pozorovat az moc 🙂
Ono plno priznaku co se objevuje pri ovulaci nebo treba i pri menstruaci je lehce zamenitelnych s necim jinym.
A k vasi otazce jak velka pravdepodobnost otehotneni je? No ani primo pri ovulaci moc velka ne, nejakych 15-20% 😀

janccaaa
autor
9. únor 2021

@ema90 No ne, já to takhle mívám každý měsíc, jen ten hlen byl tentokrát jinak, jak jsem psala. Šlo mi o to zjistit, jestli ty největší bolesti znamenají prasknutí folikulu, ikdyz Teda připouštím případný anovulační cyklus. 15 až 20 %, to opravdu není úplně moc... 🙈

katerinacernotova
9. únor 2021

Ovulace se pozna i podle delozniho cipku.ale chce to trosku poznat samu sebe.proste si cupnete ve vane a ulazovackem omytym nahmatate cipek cim dal je posevnimu otvoru(ze na nej skoro nedosahmete)tim se blizi ovulece...az na nej skoro nedosahnete byva ovulace ale musite zkouset at vite.a pak nekdy pobolivani na leve nebo prave strane bricha muze byt ovulace kazda toma jinak.ale cipek to jisti

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru