Moc vás zdravim ženy. Vim, ze jsem úplně neznala, ale nějak jsem to zatim nikdy neměla potrebu řešit. Radi bychom se s manželem začali snažit o dítě (do ted jsme používali kondom) a nějak nevim, jak tomu jít co nejvíce naproti. mam nepravidelnou menstruaci, takže těžko se mi sleduji plodné dny atd. Každopádně par dnů po menstruaci se mi začne objevovat při utreni hodně řídký výtok (pardon za detaily), je to ta správná doba na snažení? Mam navíc endometriozu a s tím spojeny hodně bolestivý styk, proto bych rada věděla na které dny cilit. A myslite, ze je i dobra babska rada, aby manžel v te době nemasturboval?
moc dekuji za rady a postřehy
@rosalindamelinda mockrát dekuji za cenné rady. Je mi 31 a manželovi 30. Jinak cyklus mam za poslední dobu od 29 do 42 dnů. A vzhledem k tomu, ze po každém styku mam bolesti jeste snad 3 dny to musím opravdu dobre naplánovat, styk každý den u mě absolutně nepřipadá v úvahu. V září mam podstoupit operaci endometriozy, ale říkal doktor, ze “jednodušší” by bylo otěhotnět a dítě chceme uz dlouho, ale kvůli jiným okolnostem jsme se doposud nezacali snažit.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahojky, no a kolik je vám let, tobě a manželovi? Co znamená, že máš nepravidelný cyklus, jak máš zhruba dlouhý/krátký? Plodné dny se totiž určují především podle menstruačního cyklu, takže pokud si vedeš ms kalendář, dá se to odhadnout. Jak se říká, při prav.cyklu 28 dní, mají být Pl dny v půlce, kolem 14.DC.
Pokud se chceš zaměřit na nějakou konkrétní metodu zjišťování ovulace, můžeš si koupit teploměr na měření BT-bazální teploty nebo Ovulační testy.
Pár dnů po MS to není výtok. Jedná se o plodný hlen, který se objevuje právě pár dnů po ms a před ovulací. Měl by být hustý, konzistencí jako vaječný bílek, průhledný a táhlý=natáhneš ho mezi dvěma prsty. Až za několik dní-po ovulaci se tento hlen mění na tzv.výtok, který je bílý a hustý. Tohle jsou zásadní rozdíly mezi hlenem x výtokem.
Co se týče té endometriozy, poradila bych se s OG, že plánujete miminko.
Manžel, ať určitě nemasturbuje aspoň v Pl dnech, protože spermie potřebují taky nějaký čas na dozrávání. V Pl dnech se doporučuje styk 1x za den. Pokud by ještě k tomu masturboval nemusely by spermie být zralé, bylo by jich málo atd. Může počkat, až budeš mít třeba ms 😝