Ovu, MS. Poradíte, prosím?

17. čer 2020

Snažilky, prosím, pomozte mi se v tom vyznat.

Ovulační test byl pozitivní večer kolem 11 hod 12.6.
MS mám hrozně nepravidelnou, cca 34 dní, odhadem.
Tak a nevím, zda se teda ten den ovu počítá taky do těch dnů po, nebo ne?
Kdy tedy zkusit test, když MS vlastně nevím, kdy přijde. Všude se píše, že po vynechane MS.
Poprvé mi vyšel pozitivní ovu test 🙏😂

lenickamimi
18. čer 2020

Ahoj, mám taky dlouhé cykly a dvakrát jsem MS nedostala, už třetí měsíc beru Duphaston a gynex kapky 3x5. Trochu to shrnu, já to měla tak, že MS ani po Duphastonu nedorazila, protože ze začátku jsem nevěděla, od kdy můžu nasadit lék. Takže vždy jsem začala brát Duphaston jen tak v půlce cyklu. To je samozřejmě špatně, Duphaston nasazen před ovulaci ji může blokovat, tak jsem druhý měsíc čekala až se ovulace potvrdi no a měla jsem pozitivní test odpoledne a od druhého dne se mi i bazální teplota zvedla, to znamená tedy, že ovulace už proběhla. Druhý den po ovulaci jsem teprve Duphaston nasadila, díky tomu že jsem začala brát Duphaston až po ovulaci tak konečně MS dorazila tak jak má. Ovulační test by se měl dělat dopoledne od té 10 až do 20 hodin, pak už ne a ani hned brzo ráno není vhodné, já vždy testují kolem 10 ráno a pak třeba odpoledne kolem 16 h. A jak dlouho se snažíte o mimčo, prvně musíš poznat svoje tělo, abys věděla jak funguje