Ovitrelle - neproběhlá ovulace?

lilian2111
11. črc 2019

Ahoj, minuly čtvrtek jsem měla na utz folikul 15mm, o víkendu měla píchnout ovitrelle - píchla, v pondělí na utz tekutina - zřejmě po prasklým folikulu, folikul nikde.. sliznice ukázková vše ok.
Jenže bt.... vkládám. Je možné ze po ovitrelle ovulace proste nemusí proběhnout?

katule1990
11. črc 2019

A proč by ovulace neměla proběhnout, vždyť je i vyznačená v grafu, že proběhla v neděli. Myslím, že by to i mohlo sedět - ve čtvrtek folikul 15 mm, v sobotu Ovitrelle, v neděli ovulace, v pondělí dle utz po ovulaci. Zdá se mi, že tomu přesně odpovídá i graf BT. Držím palce 🙂.

utrikocku
11. črc 2019

Po Ovitrelle by neměla ovulace přijít dřív jak po 36 hodinách. Takže neděle to být nemohla. Čistě z principu to vychází na pondeli. Záleží v kolik sis ji taky pichla. Nevím proč graf nesedí.

lilian2111
autor
11. črc 2019

@katule1990 no mě se jen zdá nízká ta bt :/ ale tak snad se zvýší postupně. Děkuji 🌷

@utrikocku píchala jsem v poledne, tak doufám no, jinak kdyby folikul sice praskl nebo se vstrebal, tak je graf pak anovulační?

utrikocku
11. črc 2019

@lilian2111 to bohužel nevím, jestli se teplota zvýši např. U prázdného folikulu. Teplotu jsem si nikdy nemerila. Ale časování s Ovitrelle jsem zažila mnohokrát

lilian2111
autor
11. črc 2019

@utrikocku a stalo se ti někdy že po ovitrell nepraskl? Podle mě když je prázdný tak normálně ovu proběhne protože praskne 🤔

utrikocku
11. črc 2019

@lilian2111 podle Dr. vždy po Ovitrelle praskne a ovu proběhne. Někdy se může stát, že je folikul prázdný a nenese vajíčko (to nikdo neví) nebo je nezrale - ale tomu by nemělo dochazet pri dobrém načasování. Já bych se tou teplotou nestresovala.

iwet91
12. črc 2019

@lilian2111 Já ovitrell měla taky a u mě ovulace po něm neproběhla :-/

lilian2111
autor
12. črc 2019

@iwet91 a stalo se ti to jednou a pak dobrý a nebo jsi zkusila jen jednou?

hermij
12. črc 2019

A proč si pícháš Ovitrelle, když Ti folikuly rostou? Stačilo by počkat pár dní, folikul by dozrál a měla bys ukázkovou přirozenou ovulaci bez umělé stimulace :-/ Procházíš IVF?

lilian2111
autor
12. črc 2019

@hermij Nene, trpím ale na cysty a vždy po něm proběhla, tak to měla být taková jistota 🙄

iwet91
13. črc 2019

@lilian2111 jednou, měla sem ho jen jednou prave

hermij
13. črc 2019

@lilian2111 Připadá mi to zbytečné, protože to jsou umělé hormony vpravované do těla, hrozí nepříjemný hyperstimulační sydrom a hlavně folikuly nemusí být dostatečně zralé, tudíž i uvolněné vajíčko nemusí být dostatečně kvalitní + nemusí být ještě dostatečně narostlá výstelka dělohy (peřinka pro budoucí miminko) a početí se prostě dařit nebude :(. Nevím, jak máš zjištěné cysty a jak je to vážné, ale dají se řešit ;), zkus hledat léčbu přirozenou cestou 🙂 Pokud u Tebe zrají folikuly a snažíte se přirozeně, tak mi přijde umělé spouštění zbytečné... toť vše. Ovulace dle záznamu proběhla.

jacinda
7. pro 2022

Ahoj, otevírám diskuzi. Snažím si měřit bazální teplotu, což mi moc nejde, ale něco vidět je. Mám pcos a doktoři mi dali clostyl. Narostly dva folikuly na 19 a 19,5 mm (28.11.). Doktor mi dal ovitrelle, at si to píchnu večer nebo v úterý ráno. Když jsem se ho ptala proč, tak řekl, že je to větší jistota, že k ovulaci dojde a vajíčka dozrají. Chtěla jsem se zeptat, zda se může nějak pomlátit "umělá ovulace" s tou "přirozenou?" nemám žádnou zkušenost s ovitrelle a když tam byli ty dva folikuly, rozhodla jsem se doktorovi věřit a dát na jeho radu. Bazální teplota pak druhý den (29.11.) poskočila na 36,6, zůstala ještě den a od 2.12. je vidět poovulační teplota. Čili jsem si říkala, že i bez ovitrelle by k tomu nejspíš druhý den večer došlo. Díky za expy 🙂 další kolo vychází na vánoce, tak to bych dala bez ovitrelle tak jako tak

lilian2111
autor
7. pro 2022

@jacinda teplota vyskočila i díky ovitrelle, měření po něm nemá smysl. Jsou to hormony, takže ty teplotu ovlivňují

jacinda
7. pro 2022

@lilian2111 ale předtím byl vidět typický propad. Nebo mě se to stalo a viděla jsem to i na kalendářích na netu. těsně před ovulací ještě propad teploty o něco níž.

lilian2111
autor
7. pro 2022

@jacinda To jsem měla i já tady v tom starým původním příspěvku a ovulace neproběhla. 😏
Uvidíš ale další teploty a jak bude graf vypadat dál