Ahoj Holky, jsem tu nova a stranky se mi moc libi🙂. Prosim Vas o nazory, rady. Je mi 27 let, priteli 35, pozadal me o ruku po 3 letech chozeni🙂, svatbu planujeme na leto 2016. Miminko uz bysme oba chteli, zacali jsme se snazit. Bojim se, jak by mi bylo, jak bych zvladla svatebnich pripravy... Take jsme si rikali, ze svatba lze udelat drive....Otazka zni cekat ci necekat do svatby? V nasem okolo je hodne pripadu potratu nebo problemu s otehotnenim...
Ahoj a vitej.🙂 My se zasnoubili a pak se zacli snazit.Otehotnela jsem hned druhy mesic a bez problemu.Vzit se chceme jeste letos ale ja chci mini svatbu jen s rodici a sourozenci.Vemem se na urade,pak zajdem na obed,na kafe a domu.Pro me je dulezite ze budeme uplna rodina se stejnym prijmenim a pak uz se budeme tesit jen na to male.A taky ty penize co bychom dali za velkou svatbu radsi dame do miminka.Jine je pokud vy chcete klasickou svatbu se vsemi znamymi a dlouhe pripravy.Ty uz by narocne byt mohly takze to bych bud zarizovala ted a udelala to co nejdriv,odlozila snazeni a nebo holt pockala se svatbou.S timhle asi ti presne nikdo neporadi.A nikdo ti nerekne jak bude tve tehotenstvi probihat.🙂
@brunetkavalery Kdybych měla soudit podle sebe, tak sama bych se těhotná vdávat nechtěla. U každého těhotenství mi bylo (a teď ještě pořád je) dost zle, takže bych si neužila vůbec nic.
ono hodne zalezi jak si svatbu predstavujes, ja to brala tak ze svatba je jen jednou za zivot(no jo jsem optimista) a tak si ji chci poradne uzit. takze bych se nikdy tehotna nechtela vdavat.
pri obou tehotenstvi jsem prvnich 6 mesicu cely den zvracela a pak uz stacilo malo a hned mi natekaly nohy a byla jsem unavena a rozhodne bych si v te dobe stavbu neuzila.
Já se vdávala nedávno v 5. měsíci těhotenství a vše bylo dokonalé 🙂 . Takže záleží pouze na Vás.
Když dám stranou zdravotní stav a kondici v těhotenství, tak je to škoda i z psychické stránky - mít v hlavě dvě věci zároveň. Většina těhotných nevěst se pak podle mě logicky soustředí spíš na dítě a na svatbu se ani tolik netěší...užij si svatbu v klidu 🙂, buď to ještě do léta vydržte, nebo přípravy urychlete a udělejte svatbu dřív...
zalezi, co je pro tebe ted priorita, jestli svatba nebo dítě (myšleno v dobrým), jestli se těšíš na svatbu, chceš si dát dobré víno, pařit do rána.... a mít to tak jak chceš a kdy chceš ... samozřejmě pokud byste se začali snažit a vyšlo to,tak nic nebrání udělat svatbu rychleji, spíš si promysli , jestli by si chtěla eventuélně byt matkou do roka, nebo do roka po svatbě, my se začali snažit 4 měsíce před svatbou a otěhotněla jsem až rok po .
@brunetkavalery ahoj, gratuluju k zadosti o ruku 🙂 sama za sebe rikam az po... Protoze dopredu nevis, jak ti bude a vetsine tehulim neni dobre. A nekterym, jako jsem ja, je tak zle, ze dva a pul mesice nejsou schopny ani vstat z postele 😖 a obcas je mi zle a pozvracim se jeste i ted. Na tehotenstvi je hezke jen to miminko, ten stav jako takovy je dost na prd 😀 a je skoda si pak vlastni svatbu neuzit 🙂
@markyska88 souhlasím s popisem těhotenství 😀
tak prvni těhu bylo před svatbou ale to nedopadlo,a další dvě až po svatbě a naštěstí že tak,u prvniho syna by to byla pohoda celkem,akorát bych si nedala alkohol,ale u druheho syna mi bylo tak zle až do 7 měsíce že jsem nedokázala za celej den vstát z gauče,natož svatbovat
Já se teda soustředila na obě věci 🙂. Prostě věc názoru a na co se cítíš musíš vědět sama nejlépe 🙂 !!
@brunetkavalery No, rozhodnout se musíš sama, já bych počkala po svatbě. Po zkušenostech s těhotenstvím bych se vdávat těhotná nechtěla. Pokud vám stačí malá svatba, úřad a oběd s rodiči, tak klidně, ale klasickou svatbu bych já osobně nedala. Někomu je dobře a zvládně (sestřenka se vdávala v 7. měsíci), ale já prvních pět měsíců prozvracela, měla jsem rizikové těhotenství) takže polehávat s nohama nahoře, nařízenou neslanou a nesladkou dietu., omdlévala jsem. Nic příjemného. Osobně bych si užila přípravy a svatbu a pak hurá do toho 🙂 Myslím, že v přípravách svatby ti to uteče. Ale Jak říkám, je to na tobě, ty sama si musíš ujasnit priority.
je těžký říct jak ti bude,každý těhu je uplně jiný
A případně, pokud se nemůžeš dočkat, můžete svatbu trochu uspíšit, dubnové svatby bývají hezké, fotky pod rozkvetlými stromy.... A nebo zkusit zimní svatbu. Čas na zařízení je, v zimě nebývá svateb tolik a termíhy restaurací a fotografů apod nejsou tak plné.
@ajik123 no právě, že to člověk neví, dokud neotěhotní, jestli mu bude dobře, nebo ne...
@brunetkavalery Já bych se nechtěla vdávat těhotná. Počkala bych po svatbě, vždyť máš čas, není kam spěchat. Svatbu jsem si užívala naplno a to i její přípravu. Byla jsem ráda, že se na své svatě můžu bavit, tančit, napít se s přáteli. Neumím si představit mít svatbu s břichem, bát se jít si zatancovat na rychlé písně, nenapít se, neužít si svatební noc....No prostě jsem chtěla být na svatbě za tu princeznu v krásných šatech, štíhlá a netěhotná 😉. Držím palce a přeji krásnou svatbu ať už s břichem, nebo bez 😉
@naomi6 přesně, nebyla by svatební noc! 🙂 (ze začátku jsme měli zákaz a já upřímně ani moc nemám chuť, většinou je to bolestivé...)
Myslim, ze si svatbu uzijes vic jako bezdetna a netehotna. At uz jde o saty, party a tak. Kdyz budes tehu tak muzes byt unavena, muze ti byt spatne. S ditetem pak clovek resi hlidani
Já chtěla po zásnubách ten téměř rok vydržet, protože jsem se nechtěla vdávat těhotná. Nakonec jsem to ale dva měsíce před svatbou nevydržela, jak kolem bylo moc už dětí a chtěla jsem se už pokoušet dřív 🙂 Vyšlo to hned. Nebylo na mně nic vidět, tak to nikdo ani nevěděl, špatně mi nebylo celé těhotenství, ale je to strašně individuální. Mám kamarádku, která docela dost u obou těhotenství zvracela a bylo jí někdy u druhého tak zle, že se prostě musel delší dobu starat tatínek o staršího prcka. Já až třeba teď v 7.měsíci mám problém s kyčlí a nemůžu pomalu ani normálně vstát ze židle, ale jinak nic jiného mi není 🙂 Každá to máme a budeme mít jinak, tak záleží na Tobě, jak moc už to nemůžeš vydržet do svatby 🙂 Radila bych počkat, aby sis to užila všechno zvlášť, má to svoje kouzlo obojí, kór jeslti by ses vdávala v pokročilejším stádiu a chtěla mít větší svatbu. Podle mě je lepší si užít jedno pořádně a pak to druhé pořádně...
Taky bych počkala. Já se vdávala teď v srpnu. Byla jsem "těhotná" 3 dny a jsem fakt ráda, že to nebylo víc. Bylo 36°C, byla jsem sešněrovaná a bylo mi na zdechnutí. Jsem moc ráda, že jsem si svatbu užila, že jsem měla energii pro ženicha i hosty a že nemusím řešit, že nesmím to a támhle to. Vydržela jsem být čilá do pěti do rána. Pro mě to byla životní událost a ráda jsem si ji užila na maximum.
Stejně jako ty jsem si říkala, že všichni okolo mají s otěhotněním problémy a nedaří se jim. A že určitě taky budeme čekat rok, ne-li dýl. No a s pantátou jsme na sebe jeden večer hupsli a bylo hotovo. Takhle nad tím prostě neuvažuj 😉
no ja by som nečakala, nikde nie je napísané, že sa vám to podarí hneď... potraty u prvého tehu sú v dnešnej dobe viac než bežné a rovnako aj nevydarené pokusy.. riešila som tak trošku niečo podobné, aj keď nešlo o svatbu, ale o to, či mám počkať po maratóne, ktorý bol moja méta, alebo už pred.. skúsili sme pred, podarilo sa, o mimi sme prišli.. potom nám trvalo niekoľko mesiacov, kým sa nám to podarilo znovu.. takže za mňa rozhodne kvôli svatbe by som nečakala.. je to jeden deň vo vašom živote.. mimi sa podariť môže, ale nemusí hneď.. a keď sa podarí, tak som si istá, že aj na svatbu nájdete riešenie.. 😉
@brunetkavalery já se vdávala ve druhém měsíci těhotenství. Mě bylo pekelně blbě, tak jsem ten den jen vypětím všech sil absolvovala. Šla si v 7hodin lehnout a manžel s ostatními se šel bavit. No lepší svatební den si opravdu nelze představit, opravdu jsem si ho vůbec neužila. Takže za mě je jistější těhotná nebýt. Být tebou tak bych udělala svatbu ještě teď na podzim a pak se můžete vesele snažit a nemít pocit, že měsíce ubíhají
@brunetkavalery riešim niečo podobné. Zasnúbili sme sa už pred pol rokom a organizačne sa začali zaujímať o priestory na svatbu až pred mesiacom. Tam sme s hrozou zistili, že budúcoročné termíny sú od května až do října rezervované. Nakoniec sa im uvoľnil jeden septembrový termín, tak sme po ňom chňapli 🙂. A zároveň túžime po bábatku... Šaty som si impulzívne kúpila už pred tromi mesiacmi, takže by som ich aj rada využila. No a teraz kalkulujem - ak by som otehotnela hneď, malo by malé v termíne svatby dva mesiace, čo samozrejme nie je nič moc, rovnako ako vysoké štádium tehotenstva... Ale skúšam otehotnieť už rok a štvrť a zatiaľ bezvýsledne, takže ani jedno nemá cenu odkladať, uvidíme čo sa stane a budem reagovať podľa aktuálneho rozpoloženia... Predbežne s rezervovaným termínom počítam a prinajhoršom ho presunieme až na ďalší rok a prepadne nám 5000 Kč záloha.
Ahoj holky, predne dekuji za vsechny Vase rady a postrehy, odepisuji az ted..... Rozhodli jsme se tak, jak to oba citite a vesele jsme zacali ""nedavat pozor"". Takze se radim mezi Vas""snazilky". Je to krasny pocit, naplneni, blizkosti a je krasne videt, jak se muj budouci muz rad a hodne snazi😀. Jsem zvedava, kdy se nam to podari, uz se moc tesim. Mam na Vas tedy dalsi otazku:pouzivte lubrikacni gel? Pry muze zpomalit spermie🙂 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
pokud to jde... "odlozila bych" po svatbe.. prece jen, pokud chces princes saty uz se do nich nezavazes.. navíc to bude uz pokrocile stadium, takze na prd - bude ti vedro, bude ti spatne, muzou byt komplikace.. byla jsem na svatbe kde nevesta celou oslavu prosedela a nesmela nic.. fakt je to nutny? pul roku není uz tak moc...