Zdravím Vás, podala jsem výpověď a mám nastupovat do nové práce. Nevíte někdo jak to je, když otehotnim ve výpovědní době? Jsou nějaké ochranné lhůty? Máte někdo zkušenost?Děkuji
@tinkad29 Myslím, že tam je ochranná lhůta 180 dní od skončení pracovního poměru. Pokud nenastoupíš na MD v této ochranné lhůtě nemáš nárok na PPM.
@marketa1218 děkuji, a nevíte jak to je kdybych šla na neschopenku? Platí pak ppm bývalý zaměstnavatel, nebo je to také jen těch 180dni? Děkuji☺️
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Na RD máš nárok za všech okolností. Na MD buď pokud na ni (6-8 týdnů před porodem) nastoupíš jako zaměstnaná žena nebo v ochranné době, tj. maximálně 180 dnů od ukončení pracovního poměru. Ovšem jak MD tak RD ti platí sociálka a s firmou už nemá nic společného, ač se teda výše MD odvíjí od tvého platu.
Takže pokud by se ti povedlo otěhotnět tak, aby mezi ukončením pracovního poměru a dnem 8 týdnů před lékaři stanoveným termínem porodu uplynulo méně než 180 dní, na MD by ti nárok vzniknul, pokud víc, tak ne.-nasla jsem na internetu