Otěhotnení při střídavé menstruaci

vigier1204
26. říj 2016

Ahoj, mám na Vás takovou prosbu. S přítelem se snažíme už zhruba 5 měsíců otěhotnět, a moc se nám to nedaří. Já trpím na gynekologické problémy, ale doktor tvrdí, že by to na to nemělo mít vliv. Prý je vše v pořádku, tak tomu necháváme volný průběh. Ale zajímalo by mě, jestli při střídavé menstruaci (jeden měsíc mám cyklus dlouhý 24dní a další 27, a střídá se mi to takhle pravidelně), to nemůže být složitější? Dělala jsem si ovulační testy a zjistila jsem že při 1DM (3.10.) jsem ovulovala odhadem 15.10. - 16.10., a už zítra (27.10.) bych měla mít menstruaci. Zdá se mi to hrozně krátké. A samozřejmě teď na sobě pociťuji veškeré příznaky těhotenství, ale testy jsou zatím negativní :( Děkuji za rady.

leniiid
26. říj 2016

Mám to úplně stejně akorat cykly dlouhé tak 36 někdy 44

vigier1204
autor
26. říj 2016

@leniiid A podařilo se Vám to v tom kratším nebo delším měsíci 🙂 ?

leniiid
26. říj 2016

@vigier1204 nepodařilo se nám to ještě vůbec 😔 možná teď podle grafu ale nejsem si 100% jistá.. zkuste si zajít na gyndu a řešit to... třeba u Vás neprobíhá vůbec ovulace nebo měřte BZ a uvidíte.. já beru nosifol a kapky kotryhelové

vigier1204
autor
26. říj 2016

@leniiid aha, tak Vam drzim palce. Urcite se zadari, chce to cas. Dle testu jsem ovulaci mela, tak uvidime. Rekli jsme si, ze to zkusime rok, a pak pujdeme po doktorech. Ja jsem si koupila akorat kyselinu listovou a snazim se na to moc nemyslet. Ale vzdy teste pred menstruaci to moc nejde :/

carmilla
26. říj 2016

Ahojky, přidávám se. 🙂 Mám podobný problém - vždycky jsem měla MS nepravidelnou a trpívám na delší cykly - třeba naposled 44 dní...Dočetla jsem se, že u cyklů do 40 dní by neměl být s otěhotněním žádný zádrhel, horší je to u těch dlouhých cyklů...S rozpětím 24-27 dnů bych si asi velkou hlavu nedělala...

vigier1204
autor
26. říj 2016

@carmilla děkuji, jen mě napadlo jestli to nemá vliv na ovulaci. Ale oproti 44dní to asi nemá smysl řešit. A víte, kdy nastane ovulace u takhle dlouhého cyklu?

upuska
26. říj 2016

@vigier1204 ahoj, já to mám podobné..cykly 23 - 26 dní..teď naposledy byl 25 a ovulace byla podle ultrazvuku 16. -17.DC, test se ale tvářil pozitivně už 12DC a pak už bylo bílo..otěhotnět se nám nedaří už 7.cyklus..trochu se bojim, aby to nebylo tím, že je ovulace takhle pozdě a vajíčko nemá čas na uhnízdění..

vigier1204
autor
26. říj 2016

@upuska toho se také bojím. Ale snad to vajíčko ví, co dělá. Přišlo by mi akorát nefér, že bych byla trápena bolestivou menstruací od 11 let, a pak bych nemohla otěhotnět. To by mi příroda hrála akorát tak na nervy 🙂

upuska
26. říj 2016

@vigier1204 to si taky říkám 🙂 ale mně řekl doktor už loni na preventivce, že až budu chtít mimi, tak to naplanujeme..s ohledem na ten nepravidelný cyklus..já tedy doufala, že to zvládneme bez toho, ale když se šest cyklu nezadařilo, tak mi to nedalo a nechala jsem si udělat folikulometrii..teď vaham, jestli na ni jít zase nebo ne

leniiid
26. říj 2016

Na te folikumetrii zjistí jestli se uvolní vajíčko a tímpádem dojde k ovulaci? To dělá normálně gyndař sám v ambulanci nebo někde speciálně?

upuska
26. říj 2016

@leniiid dělá to MUDr v ambulanci, normálně ultrazvukem. Zjistí jestli roste folikul, ve kterém je vajíčko.. Já tam byla 13DC, to měl asi 12mm, 16DC už měl 23mm a MUDr říkal, že už je na prasknutí..jestli ale opravdu prasknul a vajíčko se uvolnilo potvrzené nemám, to se zjistí asi z krve..

carmilla
26. říj 2016

@vigier1204 Já jsem právě také trpěla i na hodně bolestivou menstruaci...ale pak jsem několik let brala HAK, aktuálně mám od května vysazeno a bolesti se zatím nevrátily...nepravidelnost však ano. Ač to první 3 měsíce vypadalo velmi nadějně...Nevím, u sebe mám pocit, že jednou je cyklus kratší, resp. takový normální, pak je dlouhý...tak mě, souzeno laickým okem, napadá, že třeba bohužel jedna strana (jeden vaječník) nefunguje tak dobře, jak má...bohužel lékařsky jsem to zatím neměla potřebu řešit, snažíme se (tedy spíš necháváme volný průběh) až od tohoto cyklu...Každý extrém je asi špatně - ať už příliš krátké nebo příliš dlouhé cykly...ale nemyslím si, že 24-25 dní je špatně, tam zakopaný pes (asi) nebude...

carmilla
26. říj 2016

@vigier1204 Co se týče ovulace, zatím jsem to nijak neřešila, jen první cyklus po vysazení HAK jsem si dělala test, jestli ovulace vůbec je a podle testu vyšla někdy 19. - 20. den cyklu...Minule jsem ji poznala pocitově podle bolesti v podbřišku a ovulačního hlenu - byla tedy nejspíš až 35. den, takže MS logicky dorazila až za těch 44 dnů...

vigier1204
autor
26. říj 2016

@carmilla já jsem nikdy HA nebrala, nemůžu ze zdravotních důvodů. Takže jsem si myslela, že otěhotnění bude hračka. Uvidíme, my máme deadline do začátku příštího roku, a pak půjdeme na vyšetření případně... Tak snad se Vám zadaří 🙂

carmilla
26. říj 2016

@vigier1204 Děkuju. No, uvidíme, jsme teprve na začátku, nijak to ještě nehrotíme, na paniku je ještě brzy. 😎