Otěhotnění při kojení. Jak na to?

28. kvě 2021

Ahoj holky, prosím, řešila jste některá otěhotnění při kojení? Kojím sedmiměsíční miminko a rádi bychom se začali snažit o další. Menstruaci zatím nemám.

olga_
28. kvě 2021

Pokud omyl. Můžeš otěhotnět při první ovulaci, pak se už 1. menstruace ani nedostaví, ale nikdo ti neřekne, kdy to bude. Někdo má cyklus třeba hned po šestinedělí, někdo za rok a půl...

madbetka
28. kvě 2021

Dokud ti nenaskočí cyklus, můžeš se stavět na hlavu a neotěhotníš. A někdo to tak bohužel má...

Otěhotněla jsem s druhou dcerou, když byly starší 4m a byla plně kojená. S třetí dcerou jsem otěhotněla, když bylo druhé 9m, tou dobou jsem kojila dokonce tandem. Nechali jsme tomu volný průběh a měli štěstí, že v obou případech cyklus naskočil tak, jak jsme potřebovali.

Držím palce 🙂

vikinkav
28. kvě 2021

Já taky vždy otěhotněla při kojení, ale menstruace už proběhla. Většinou se dostavila tak do 6 měsíců od porodu. Ale každý to má jinak

palja
28. kvě 2021

Já jsem už jednou psala příspěvek a někdo tady mi tvrdil, že to není možné, že bych se měla nechat pořádně vyšetřit, ale bylo to přesně tak, jak jsem psala.
Takže dceru jsem kojila téměř 3 roky a za skoro celé 3 roky jsem neotehotnela, i když byl sex pravidelně, i v plodnych dnech. Když jsem kojit přestala, tak hned druhý měsíc jsem otěhotněla a dítě se vyvíjí dobře.
Celou dobu jsem měla mírně zvýšený prolaktin, takže asi bránil uhnizdeni vajíčka. Menstruace přišla 19 měsíců po porodu a byla pravidelná jako hodinky. Byla jsem i na ultrazvuku a dle dr ovulace normálně probíhala.
Takže nám se podařilo otěhotnět až jsem úplně přestala kojit. Jinak jsem ty necelé 2 měsíce pila čaj od mojzisove.

monib66
28. kvě 2021

Já otěhotněla hned třetí cyklus. MS mi poprvé prisla, když bylo malýmu 1,5r 🙂
Teď se snažíme o třetí, ale mám teprve druhý cyklus, tak uvidím, zda se zadaří.
Držím palce 🍀

juliemichal
28. kvě 2021

držím palce,já jsem otěhotněla neplánovaně 5 měsíců od porodu.kojila jsem,ale v ten měsíc jsem už nasadila i příkrmy.tak jsem nebyla plně chráněna,jak mi říkal gynekolog a i doktorka z dětského.ale je fakt,že jsem měla první menstruaci už 5 týdnů po porodu.sám doktor mi to na kontrole po šestinedělí potvrdil.

marimanta
28. kvě 2021

Mně cyklus naskočil v 9m prvorozené a v 10m jsem už byla těhotná. Kojila jsem stále, během těhotenství, pár hodin před porodem a ještě třičtvrtě roku tandem.

treasurka
28. kvě 2021

Pardon, ale nemohla jsem si to odpustit, když jsem četla ten nadpis 🙈

olga_
28. kvě 2021

@treasurka Tak tak, ono stejně nic jiného nezbyde

netopejr
28. kvě 2021

Vydrz, vetsinou dojde, jak dite začne vif jist, to vam krasne vyjde ted s urodou.... tak do 3 mesicu asi, nejp.okolo roka. Dej tomuhle miminku cas a uzij si ho, neboj, pro vetsinu matek je na dalsi brzy, i kdyz otehotnet se da i v sestinedeli.
Casto se pak behem 2-3 cyklů otehotní 😉😘 Ať to klapne!

cherie24
28. kvě 2021

Mě přišla MS přesně když padl malé rok. Ale třeba ještě několik cyklu potom, bych otěhotnět nemohla, protože po ovulaci dorazila MS za pár dní, takže by se vajíčko nestihlo uhnízdit. Já jsem brala B-comlex, aby se mi cyklus trošku srovnal a pročítala jsem další rady jak si pomocí stravy zlepšit pravidelnost. Prý je to jistá forma obrany, kdy se tělo necítí na to zvládat 2 děti. U vás jedině omezit kojení, aby klesl prolaktin v krvi. Alespoň v noci. Holt musíte počkat až bude vaše tělo připravené na další těhotenství. Ono když se na to tělo necítí, tak si to umí zařídit 🙂