Otěhotnění při kojení bez menstruace. Podařilo se někomu?

8. říj 2020

Ahoj holky,

otěhotněla jste některá při kojení aniž byste zatím menstruovaly? Synovi je devět měsíců, je plně kojený. S mužem se pokoušíme o další dítě. Nevím ale, jak poznám, že jsem znovu těhotná. Případně zda to vůbec lze.

Strýček Google moc neporadil....

Moc děkuju.

olga_
8. říj 2020

Lze to, pokud se zadaří při první ovulaci, takže první menstruace by se ani nedostavila.

elwe
8. říj 2020

Lze to, ale šance je malá. Muselo by se to stát z ovulace předtím, než bys měla dostat první menstruaci. A i v případě, kdy probíhá ovulace (a tedy i menstruace), je plodnost ženy ovlivněna. Ale toto je hodně individuální záležitost, každá to má jinak

plksv
8. říj 2020

Počala tak sestra, přišla na to tak, že nemohla dopnout kalhoty 🙂. Byla cca v 16. týdnu. Pak byly vtipné ultrazvuky, protože neměla datum menstruace a 1. screening. Termín porodu odhadem 🙂.

sudylichozrout
8. říj 2020

Ano, ja jsem takto otehotnela 7 mesicu po porodu. Nepoznala jsem nic, zjistila jsem to az z testu, ktery jsem si delala pro jistotu.

ruzova_pastelka
8. říj 2020

Lze to, ovulační cyklus není závislý na menstruačním a obvykle naskočí dřív. Takže napřed se ti musí vrátit ovulace a potom už je to jen otázka uhnízdění, které je v nižší sliznici obtížnější. Kdybys chtěla nějaké zdroje k prostudování (v angličtině), tak napiš, pár měsíců nazpět jsem to řešila. Ale před rokem dítěte je ta šance poměrně malá... pak s každým měsícem o trochu stoupá.

emmanessa
8. říj 2020

Ja treba musela dceru prestat kojit,az ve 2.5letech,do te doby to neslo a to jsem MS uz nejakou dobu mela i pri kojeni.Kazda jsme jina no

puhelin
8. říj 2020

Zkuste kontryhel. Az diky nemu jsem mela menstruaci 19 mesicu po porodu. Pak jsem hned otehotnela.