Otěhotnění po operaci myomu. Jak dlouho vám trvalo, než se zadařilo?

luunalia
19. dub 2023

Ahoj holky,

Je to pul roku, co jsem byla na laparotomicke operaci myomu (rez pres bricho), hojeni a kontroly dopadly dobře, tento cyklus se tedy oficiálně uz zase snažíme o početí mimca. Rada bych se zeptala, jestli je tu nekdo, kdo si necim podobnym prosel, jak dlouho trvalo, nez se zadarilo? Uz jsem z toho takova nesva, v podstate se snazime uz tak dva roky, ale mezitim jsem byla na laparce s prasklou cystou a rok na to ten myom na děloze. ☹
Pritel byl na spermiu pred rokem, kde mu teda vysel nizsi pocet spermii (9mil), zbytek byl v pořádku.
Je mi 34 a jemu 39, mam tyden do terminu MS a uz jsem z toho takova otravena, tak bych si o tom rada s nekym pokecala, protože s okolim to uplne resit nechci.
Budu rada za každou zkusenost nebo povzbuzeni a pokud nekdo resi neco podobneho, rada se podelim o sve zkusenosti s operaci. Mejte fajn den a diky za precteni 🙂.

similenka
19. dub 2023

@luunalia Já taky podstoupila operaci pro myom, před operací říkali počkat rok s těhotenstvím , po operaci doporucili určitě rok, protože myom byl velký. Byli jsme už oba starší a pak to opravdu vyšlo. Nebylo to hned , vlastně necelé 2 roky od operace. Držím pěsti, přeji jen vše dobré.

luunalia
autor
19. dub 2023

@similenka ja měla nejak kolem 4cm a nebyl nejak komplikovany, tak zrejme proto u me staci 6 mesicu. Ale stejne si to telo udela po svem a verim, ze se zadari az přijde správný cas🙂.

lenkalubina
20. dub 2023

Já byla před rokem na operaci myomu,ten byl 3x4 a zatím nic🤷‍♀️ ale my měli problém i před,takže se moc neděs mou odpovědí 😉

luunalia
autor
20. dub 2023

@lenkalubina no tak to jsme na tom asi stejne. Mi dr říkal, ze je vsechno jak ma byt, ze nevidi duvod proc by to nemelo jít, tak si rikam, ze je to asi v psychice. Jinak na zadnych testech jsme nebyli, ja si rikam, ze pokud to tak ma byt, tak to bude, nejak na to netlacim a umim si i predstavit život bez deti, ale stejne jsem pak kazdy mesic zklamana, kdyz se menstruace dostavi... Klasika... zenska nevi co chce, ale neda pokoj dokud to nedostane 🙂)).
Tak držím palce, aby se brzo zadarilo 😊🙏