Otěhotnění po atb. Nemohl někdo delší dobu?

28. pro 2023

Stalo se některé z vás, že nemohla delší dobu otěhotnět a po tom, co z nějakého důvodu brala atb, otěhotněla? Děkuji za odpovědi

macinka1989
28. pro 2023

Zkušenost nemám, ale většinou je psáno, že ATB snižují účinnost antikoncepce, takže možná… ale třeba to špatně chápu

angelinie
29. pro 2023

Ano, tak přesně to se mi stalo. Rok se nedařilo, pak jeden měsíc brání ATB a zrovna se povedlo 🙈

lauriak
29. pro 2023

Mne sa to stalo 2x, ze som otehotnela v mesiaci ked som brala antibiotika (mavam tak 1x za dva roky atb). Jeden krat uplne neplanovane a druhy krat po par mesiacoch snazenia 🤷🏼‍♀️

janule0123
29. pro 2023

Antibiotika to nejsou… ale po bráni ibalginu (tolik jsem ho snad za celej život nesnedla)… jsem po roce otěhotněla …, po druhé jsem otěhotněla po očkováni na covid 🤣opět po roce … a po třetí po brutální virozce co sejmula celou rodinu 🤣🤣🤣opět po dalším roce 😎😎takže na me pohyb a zdravý životní styl nezabíral …

hanka_12345
29. pro 2023

@macinka1989 ale pise, ze nemohla otehotnet tak asi HA nebrala

autor
29. pro 2023

@angelinie přesně takto jsem to myslela. Snažíme se také přes rok, oba jsme v pořádku. Někde jsem četla diskuzi, že je možné i toto.. Chytám se každé blbiny totiž 😢

autor
29. pro 2023

@lauriak ♥️

autor
29. pro 2023

@janule0123 taky dobrý 🤭🤭👍

autor
29. pro 2023

@hanka_12345 přesně tak.. Ha neberu..

macinka1989
30. pro 2023

Já jsem to spíš myslela tak, že když to ovlivní HA, tak to může tak rozhodit tělo, že by to těhotenství možný bylo 😉

autor
30. pro 2023

@macinka1989 jo takhle ☺️ to asi jo.. kamarádka má problém s otěhotněnim, má rozházené hormony, jeden vejcovod a otěhotněla při brání atb a ha dohromady 🤭

vanea
1. led 2024

5 let nic, pak 2x atb na angínu a máme tu miminko (po ketu)🙂 kdo ví, jestli to bylo tím... ale v CARu nám dokonce říkali, že v některých případech se atb před ket dávají preventivně , v usa je to např.běžná praxe.

autor
1. led 2024

@vanea tak to je dobrá zpráva, jsem zvědavá, jestli to k něčemu bude nebo ne. Je to jedna z mých posledních možnosti už 🙂

chupma01
1. led 2024

snažili jsme se přes rok, měla jsem PCOS, ATB jsem brala tak 3-4x ročně na různé obtíže, dýchací cesty i močák, a nikdy nic... zato se PCOS vždycky zlepšilo a po jakékoliv prodělané nemoci jsem měla do pár týdnů menstruaci (jinak vůbec) - spíš myslím, že to bylo odpočinkem a pak jsem taky brala hodně zinku a selenu, a ten podle mě nakonec pomohl... možná spolu s jógou... určitě to bylo víc faktorů dohromady...

erchia
2. led 2024

Ahoj, moje známá má v rodině případ, kdy žena neplánovaně otěhotněla při léčbě koliky, tak tam možná nějaká pravděpodobnost je...
Tuším i že už děti měla a bylo jí možná kolem 40?
Ale vím to spíš jen takhle od ní, z doslechu.
No snad to dopadne dobře 🙂

autor
2. led 2024

@erchia děkuji ♥️