Stalo se některé z vás, že nemohla delší dobu otěhotnět a po tom, co z nějakého důvodu brala atb, otěhotněla? Děkuji za odpovědi
Ano, tak přesně to se mi stalo. Rok se nedařilo, pak jeden měsíc brání ATB a zrovna se povedlo 🙈
Mne sa to stalo 2x, ze som otehotnela v mesiaci ked som brala antibiotika (mavam tak 1x za dva roky atb). Jeden krat uplne neplanovane a druhy krat po par mesiacoch snazenia 🤷🏼♀️
Antibiotika to nejsou… ale po bráni ibalginu (tolik jsem ho snad za celej život nesnedla)… jsem po roce otěhotněla …, po druhé jsem otěhotněla po očkováni na covid 🤣opět po roce … a po třetí po brutální virozce co sejmula celou rodinu 🤣🤣🤣opět po dalším roce 😎😎takže na me pohyb a zdravý životní styl nezabíral …
@macinka1989 ale pise, ze nemohla otehotnet tak asi HA nebrala
@angelinie přesně takto jsem to myslela. Snažíme se také přes rok, oba jsme v pořádku. Někde jsem četla diskuzi, že je možné i toto.. Chytám se každé blbiny totiž 😢
@lauriak ♥️
@janule0123 taky dobrý 🤭🤭👍
@hanka_12345 přesně tak.. Ha neberu..
Já jsem to spíš myslela tak, že když to ovlivní HA, tak to může tak rozhodit tělo, že by to těhotenství možný bylo 😉
@macinka1989 jo takhle ☺️ to asi jo.. kamarádka má problém s otěhotněnim, má rozházené hormony, jeden vejcovod a otěhotněla při brání atb a ha dohromady 🤭
5 let nic, pak 2x atb na angínu a máme tu miminko (po ketu)🙂 kdo ví, jestli to bylo tím... ale v CARu nám dokonce říkali, že v některých případech se atb před ket dávají preventivně , v usa je to např.běžná praxe.
@vanea tak to je dobrá zpráva, jsem zvědavá, jestli to k něčemu bude nebo ne. Je to jedna z mých posledních možnosti už 🙂
snažili jsme se přes rok, měla jsem PCOS, ATB jsem brala tak 3-4x ročně na různé obtíže, dýchací cesty i močák, a nikdy nic... zato se PCOS vždycky zlepšilo a po jakékoliv prodělané nemoci jsem měla do pár týdnů menstruaci (jinak vůbec) - spíš myslím, že to bylo odpočinkem a pak jsem taky brala hodně zinku a selenu, a ten podle mě nakonec pomohl... možná spolu s jógou... určitě to bylo víc faktorů dohromady...
Ahoj, moje známá má v rodině případ, kdy žena neplánovaně otěhotněla při léčbě koliky, tak tam možná nějaká pravděpodobnost je...
Tuším i že už děti měla a bylo jí možná kolem 40?
Ale vím to spíš jen takhle od ní, z doslechu.
No snad to dopadne dobře 🙂
@erchia děkuji ♥️
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Zkušenost nemám, ale většinou je psáno, že ATB snižují účinnost antikoncepce, takže možná… ale třeba to špatně chápu