Ahoj všichni.
Už to bude přes půl roku co se s přítelem snažíme o miminko. Půl roku není taková doba ale už začínám mít strach, jestli jsme oba v pořádku. Doteď jsem brala kyselinu listovou a pregnafolin nebo femibion. Chci se zeptat, nemáte někdo zkušenosti s nějakými bylinkam? Já četla že kombinace kontryhelu a maliníku je prý zázračná. Tak se chci zeptat, zda někdo díky těmto bylinkám otěhotněl? Nebo nemáte na doporučení jiné bylinky?
Předem děkuji za odpovědi. Pěkný den. 🙂
Zkus čaj Dle báby Radnické a čaj Podle Mojžíšové 🙂 Věřím, že mně tyhle dva čaje pomohly.. 😉
@lexa2000 taky doporučuji čaj Ludmily Mojzisove a Drmek. Kontryhel jsem pila 2 měsíce a akorát mi protáhl cyklus o dva týdny....takže jestli nemáš problém s dlouhým cyklem, tak raději ne.
Já pila kontryhel nejlépe ráno nalačno, je moc dobrý, chutná jako zelený čaj 🙂 zobala jsem nějaké vitamíny a půl roku jsme se také snažili. Pak jsem si řekla, že na to kašlu a že se na to můžu vyprdnout a ono se to povedlo 🙂 💕
Tak já zas vyzkoušela všechny možné bylinky (Malinik,Kontryhel, směs bylinek na podporu početí od L. Mojžíšové, Drmek, Macu..) mi nepomohlo nic. Otěhotněla jsem hned druhý cyklus od brání přípravku Inofolic. Je sice dražší, ale na doporučení jsem začala brát, a zdařilo se dřív, než jsem čekala. 🤰😊 Přeji hodně štěstí 👍🏼🍀
@veronika917 drmek cely cyklus 1x tabletka? Nebo? A ten caj? Taky celou dobu cyklu?
@peeetisek jj cely cyklus Drmek 2 kapsle denně a čaj taky 2x denně 👍 ....teda do pozitivního tt 😀😉
@veronika917 dekuji ❤️
@lexa2000 ahoj, já bych tedy spíš doporučovala podrobně si nastudovat účinky každé doporučované bylinky na početí a podle toho užívat a neužívala bych bylinky, který léčí konkrétní problém (např. nepravidelnou ms, dlouhé krvácení....) pokud se tě ten problém netýká, protože pak to může mít spíš negativní dopad 😉 jinak na podporu plodnosti se přímo doporučuje vitamín E a také nezapomínej do užívání vitamínů či bylinek zapojit partnera, protože ženy mají tendenci u sebe léčit všemožné problémy, které vlastně nemají, jde-li o početí, ale zapomínají, že problém může být na straně partnera, a že ani jemu neuškodí se aktivně zapojit takže doporučuji i nastudovat si čím podpořit plodnost u mužů (např. bylinka kotvičník). Přeji ať se brzy zadaří 🙋
@lexa2000 ahojky, mě pomohly vložky od Tiande a jejich kúra cílená na období otěhotnění. Vložky i čaje obsahují bylinky
Jenom bacha s tim Gynexem- to jsem se dozvedela az ted z jejich casopisu. Nema se pry brat, pokud ma zena pravidelny cyklus!!
Jinak my se taky snazime pul roku....gynex, femibion, kys.listova....ted drmek, malinik a jerab cerny, caj od Mojzisove...zacinam si pripadat spis jak apatyka:( Jeste to tento mesic takto dojedu, a pak uz na to asi se*u🙂)) Nase dite zjevne nechce sourozence, tak at si ten svuj pokojicek uzije sam:D
@mariladka bohužel já se v tomto orientuji pouze velmi okrajově a jen proto, že nám s manželem také nešlo delší dobu otěhotnět čili jsem pak řešila kontrétní problém 🙂 nicméně na internetu se dá spousty informací najít akorát to chce čas a trpělivost při hledání nebo potom ti doporučuji kontaktovat uživatelku @hermij (snad nevadí označení), která je v tomto ohledu mnohem informovanější 🙂
@mariladka za sebe mohu říct, že já užívala vitamín E, kyselinu listovou a pak vitamíny na imunitu, které užívám už léta takže ty nesouvisely se snahou otěhotnět jinak jsem si hlídala ovulaci pomocí měření BZ a ovulačními testy, protože u ženy je nejdůležitější vědět zda probíhá ovulace 😉 já jsem tedy měla nepravidelné cykly, ale jen za předpokladu, že u mě nastala nějaká změna v rytmu (stres, rychlý úbytek na váze nebo naopak jsem rychle přibrala apod ...) čili jsem to neřešila, protože po každé proběhlé MS jsem si hlídala ovulaci takže určitě doporučuji dokonale znát svůj cyklus a poté se zaměřit na vyřešení konkrétního problému 😊 a dále, jak už jsem psala výše, nezapomínat na partnera, protože ve skutečnosti může být problém na jeho straně jako třeba v našem případě 😉
@hasara33 já beru tu mateří kašičku, kyselinu listovou a homeopatika Joalis Regular. BT měřím a ovu testy taky. ALE 😀 po porodu jsem rok kojila, pak na kontrole mi dr řekl, že mám pcos, následný rok, byla ms vesměs vyvolávaná, dvakrát jsme zkusili clostík, poprvé se ms dostavila po 30 dnech (ona byla i ovulace, ale já zrovna odjela na týden s prckem za rodinou na moravu bez manžela ☹ ), druhý cyklus ms dorazili bez ovulace po 60 dnech. Nakonec jsem byla ted v únoru na kyretáží kvůli vysoké sliznici, co mi zůstávala po ms a kvůli podezření na poly (ten byl vyloučen), a po té kyretáži dorazila první ovulace a ms (ms měsíc po kyretáži, takže super), ale ted jsem zas 29dc, bez ovulace, ale celé odpoledne mě bolí podbřišek jak bych to měla dostat. A tak jsem si říkala, zda ještě něco zkusit, nebo to nechat prostě tak s tím co beru ...
@mariladka Důležitý faktor v těchto dnech je taky pandemie. A to může s cykly zamávat 😒😢 Sice nemusíš být přímo vystrašená a ve stresu, ale už jen ta změna režimu je takový malý stresor. Izolace. Osamělost. Nemůžeme s kámoškama pořádně ven. Nemáme svou běžnou rutinu. I pokud chodíš do práce třeba, tak je to jiné. A my ženy jsme na toto velmi vnímavé.
Dívala jsem se, kdy jsme si naposledy psaly, nedávno jsem vytvořila takový menší edukační materiál pro ženy s PCOS, se kterými řeším cykly a neplodnost a mám tam stránku o bylinkách, tak si o něj napiš, pokud chceš (pošli mi do zprávy mail na sebe).
Já brala .. kontryhel a jeřáb ptačí ( stačilo brání jeden měsíc ❤ )
(3 roky snažení)....
holky tak ja uz zkusila kde co a nic:( asi nam to neni dano
Ja jsem zkusila vsechno mozne, zabyvala jsem se tim pres rok, nejvic mi pomohl az Nosifol forte (je v nem hlavne inositol, pak dalsi vitaminy), a to jsem mela i problemy se stitnou zlazou, dlouhe nepravidelne cykly, nejspis bez ovulace,... doporucila bych ho kazdemu, kdo ma nejake problemy s pocetim (samozrejme pokud to neni moc vazne), pripadne chce jen zkvalitnit vajicka (jak uz jsem rikala, hlavni je tam inositol)... manzel bral Folandrol ( tez hl. inositol, je i na spermie) a zinek... doporucil nam to i muj gynekolog
@lexa2000 zatim sest mesicu. Prvni jsme zplodili ani nevime jak, takze jsme druhe naivne predpokladali, ze to pujde skoro samo. Pak jsme zjistili, ze dite povedene nahodou, je v podstate maly zazrak a jen tak samo to proste nepujde. Nyni jsem uz na to trochu rezignovala, protoze v tom snazeni nevidim zadny efekt.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@lexa2000 Mne pomohly kapky Gynex - je to vlastne zmes bylinek. Za sebe je doporucuji.