Otěhotnění během kojení. Je to možné, když ještě nepřišla menstruace?

14. dub 2021

Ahoj! Mám rychlodotaz 🙏 Koncim sestinedeli a všichni kolem mě varujou, ať si dáme bacha, ze se po sestinedeli dá “krasne” otěhotnět. Je to možný, když ještě nepřišla menstruace? Mě to přijde nemožný. Je mi líto, ze se manžel musí kontrolovat, kdyby to nebylo úplně třeba, ale zase si nejsem jista, jestli bych chtěla bejt znova těhotná, tak se radši ptám 😄 Díky!

klokanka31
14. dub 2021

Na tohle mě varovali hned v porodnici, ať se nespoléhám na kojení atd. Normálně se musí člověk chránit dál. My používali kondom, a hned po šestinedělí jsem si dala antikoncepci.

jjasmina
14. dub 2021

@klokanka31 i my pro jistotu, malé je 14 měsíců a ms jsem jeste neměla

gilraen999
14. dub 2021

Nejdříve přijde ovulace a až pak první menstruace. Takže ano šance tam je 🙂

lachtanice86
14. dub 2021

Tohle říkali už v porodnici. Kojení NENÍ antikoncepce

agneska7
14. dub 2021

Otěhotnět se dá klidně i v 6ti neděli prostě první přijde ovulace a až pak je ms a to že kojis je úplně jedno

me_druhe_ja
14. dub 2021

Jasně, že můžeš otěhotnět. Takhle mám děti 15m od sebe.... plné kojení....přítel na konci kondom. Takže bacha

madbetka
14. dub 2021

Pro otěhotnění nepotřebuješ menstruaci, ale ovulaci, a ta je před menstruací, takže ani nemusíš vědět, že ji máš.
Otěhotněla jsem při plném kojení dvakrát, podruhé jsem dokonce kojila tandem (v obou případech plánovaně a v obou případech na první pokus).
Takže ano, při kojení se samozřejmě dá otěhotnět. Některé ženy při kojení neotěhotní, i když chtějí, ale spoléhat se na to opravdu nedá 🙂

cherie24
14. dub 2021

Jde o to, že nikdy nevíš kdy cyklus opět naběhne zpátky. Některá to má hned po šestinedělí i když plně kojí, jiná až když opravdu ukončí kojení, jiným to přijde někdy v průběhu kojení. Každá to má úplně jinak a nikdo ti neřekne jak to budeš mít ty. Takže se ti pak klidně může stát, že to několik měsíců nebudeš mít a budeš si libovat jak je to super bez MS a chlap se nemusí hlídat a pak ti začne růst břicho.

andelka
15. dub 2021

Když otěhotnís,tak ani ms po porodu nepřijde. Kamarádka takhle zajistila druhé těhotenství až v 10 tt. Ms neměla ještě od porodu. Dvě kamarádky mají děti rok od sebe, obě kojily. Mně ms vždycky přišla až po roce,ale nikdy jsme nespoléhali jen na kojení.

juliemichal
15. dub 2021

ano dá se 😀 takto jsem otěhotněla já,plně jsem kojila,příkrm měl jen 1x denně a ejhle týden před tím než malý měl půl roku,jsem našla // čárky na tt 😀 a to si manžel dával pozor.