Holky, které z vás se podařilo otěhotnět ze styku 6-5 dní před prokázanou ovulací? Najde se tu některá? 🙂
Ovulace na konci mesice. Podle testu a stari cca 5dni pred. Potvrzeny to nikym nemam.
@sudylichozrout tak tehotnet se da opravdu jen pri ovulaci. Ale sex klidně mohl být 5 dní předem, zdrava spermie v dobrem prostredi vydrzi. Prokázánou ovulaci myslíš konkrétně co?
@kaja2016 To já samozřejmě vím 🙂 Řeším to, zda někdo otěhotněl ze styku, který byl 6 dní před ovulací, tedy že si spermie 6 dní počkaly v klidu a teplíčku na ovulaci a pak jedna zazářila. Prokázanou myslím třeba dle bazální teploty/ultrazvuku.
@sudylichozrout spíš mám dojem že byla ovulace třeba o 4 dny driv a pak klidně ještě třeba jedna "potvrzena" (stává se ;) ) spolu s vydrznou spermií. 6 dní spermie sice přežije. Ale pak uz s sebou nemrska tak abymohla oplodnit. Max 48 hodin.
@odula u mě přežily 4 dny... Potvrzeno folikulometrí, BT a ovulačními testy...
@kajalka a jaký PH je dobrý pro přežití?
@normalnimatka Stačilo by se kouknout na Google... pH v pochvě bývá kyselé, spermie potřebují zásadité. Kyselé prostředí je zabíjí. Pokud je pH bližší k zásaditému a je-li už přítomný plodný hlen, mají spermie šanci přežít a zůstat oplozeníschopné delší dobu.
@kajalka dík, byla sem líná.
@kajalka ale tušim, že se to liší údajně ještě podle pohlaví. že holčičí spermie radši jiný prostředí, než klukovský:D
@normalnimatka Tak takhle to prozkoumaný nemám, ale holčičí spermie vydrží víc a jsou pomalejší
@odula živatoschopné vydrží déle než 48 hodin , moje zkušenosti : máme 4 holčičky:
1. je z ivf
2. sex 2 dny před ovulací, sex byl út, čt byla ovulace
3. sex v neděli, žádný další sex už pak nebyl (dělala jsem na 3směnný provoz, tak to nevycházelo se doma sejít ) po 2 týdnech šok v podobě // , nejspíš byla ovulace ve středu, jelikož už od začátku jsem byla ve středu vždy něco +0 (8+0 apod. ) , potvrzeno na utz více doktory, změřili to všichni stejně (chodila na gyndu, na riz. poradnu hned od počátku do fn )
4. plánované mimčo - chtěla jsem, aby to byla holčička, sex byl v sobotu večer, podle ovulačních testů proběhlo ovulace út/st (ty dny byly silné čárky, pak už slábly) , pak už do konce cyklu žádný další sex nebyl , nebyla chuť, roční byla protivná a rostly jí zuby , za pár dní jsem našla // a zase podle doktora jsem byla ve středu pokaždé něco +0 (8+0 apod.)
@kajalka mám. 😉 neříkám že nemůžou přežít. říkám, že po dvou, max třech dnech dnech kvůli tomu kyselýmu prostředí ztrácí motilitu a neschopný oplodnit vajco. Jako jestli má někdo superspermie, ok. ale v 99 procentech je to takhle. to si myslim, že je už pravděpodobnější ta dvojí ovulace během cyklu (během 48 hodin)
@odula stačí , když se ty spermie během prvních 24-48 hodin dostanou do vejcovodů, pak už si tam na to vajíčko počkají, až popluje okolo
a když není sex 2*, ale jen jednou, tak ti ani 2 ovulace nepomůžou, resp. víš, že prostě přežily tak dlouho, u nás je 3. dcera neplánovaná, myslela jsem taky, že to je v klidu, že můžeme až do konce, že je ovulace za dlouho , a prd, přežily potvůrky 😀 ...další sex nebyl až do konce cyklu, nevycházelo to časově, byla jsem na noční , pak zase nebyla chuť (už mi nebylo dobře, myslela jsem, že na mě něco leze a ono za tím bylo těhotenství ) ... a jakou radost mám teď z té za pár dní 3leté cácorky ♥
@sabcav
@marcelina14 ok ok, vzdávám se. :D měním svůj názor a pod tíhou důkazů uznávám že spermie jsou schopný oplodnění i pět dní. (ale ne šest!!! 😝 ) bez kondomu ani ránu :D
@odula holky, tak ja vam to za par dni napisu, jo? 🙂
@odula my po těchto zkušenostech už měli sex jen s kondomem, 4. poslední dcera byla plánovaně na první jedinou dobrou, po 4. porodu zase jen s kondomem a pak navíc přerušovaně (prostě manžel měl smůlu, byl až venku, nechtěla jsem riskovat, že se plný kondom protrhne nebo snad sklouzne, bohudíky teď mám už skoro 1,5 měsíce pořešeno navždy, ze zdravotních důvodů mi brali dělohu a vejcovody (šílené, nekontrolovatelné příliš časté krvácení, ms co 2 týdny, když jsem pak 1. 3 dny nemohla vyjít z domu, resp. jsem se musela do hodiny vrátit, protože ač jsem měla naráz vložku i tampon, tak jsem byla do hodiny durch ) a u nás na na malé obci neexistuje veřejné wc, není možnost, kde si dát novou vložku ... 3letá chodí jako šnek, než dojdu do krámu a zpět, je to tak na hodinu a půl ...
@sudylichozrout jsem napnutá 🙂 😉
@sabcav to ja taky. Mam dve deti v rozestupu 20 mesicu, mladsi bude v dubnu rok. Mezitim jeste nevydarene tehotenstvi. Asi by me trefil slak 😃 Manzel je ultra plodny a ja tehotnim, jen si pujcim jeho kartacek a tech 6 dnu, se obavam, je v tomto pripade realna hranice preziti. Proto plasim. Snad zbytecne 🙂
Cyklus mi naskocil teprve nedavno, takze jestli se budu zas tehtna, uz se na metodu plodnych a neplodnych dnu opravdu vykaslu a budu zobat pilule.
Aby nas nebylo jak clenu Kelly Family 🙂
@sudylichozrout myslim, ze je to nepravdepodobny, ale ne nemozny 😀 tak jsem zvedava 😀
@leymea Jojo, dám vědět. Menstruaci bych měla dostat v pátek. Je to vtipný, nikdy by mě nenapadlo, že si budu návštěvu tety Irmy tolik přát 😀
@sudylichozrou Já jsem 2x otěhotněla 4-5 dní před ovulací a jsou to holčičky. První těhotenství bylo s chlapečkem v den ovulace. Takže holčičí vydrží, mršky 😂
@sudylichozrout treti neplanujete jo? 😀
čekáme holčičku z nějakých super spermií, buď přežily 5 dní nebo pak vajíčko hodně dlouho sestupovalo vejcovody.. Byl jediný sex za celý cyklus..
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@sudylichozrout já myslela že se zadarilo v den ovulace a podle ultrazvuku to bylo i tři dny dříve. Jinak ovulace měřena bazalnim teploměrem.